Forum

CANON 550D VIDEO KAYDI OTOMATIK OLARAK DURDURULDU

17 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
5,274 Görüntüleme
(@seltrn)
Gönderi: 25
Başlığı açan

Selamlar, 550d makinamda ml yüklü, dün akşam video çekimi yaparken bitrate ayarlarını kurcaladım ayarlarla oynadıktan sonra kaydı 4-5 saniye sonra durdurur hale geldi makina.Ayarı tekrar 1x'e getirdim ama 15 saniyeden daha uzun kayıt yapamadım.Kartım 16 gb Sandisk class 10 30mb.Şimdiye kadar böyle bir sıkıntı ile karşılaşmamıştım.Bu arada çekim yaparken harici mikrofon kullandım ve bunların ayarlarıyla da oynamıştım acaba bu etki etmiş olabilir mi veya ml ayarlarının standart bir hali var mı. Ml kullanıcı kılavuzuna baktım ama ingilizcem yetmedi.Böyle bir durumla karşılaşan varsa yardımcı olmasını rica edebilirmiyim

Gönderildi : 06/11/2013 12:22 pm
(@fulgura)
Gönderi: 0

Ayarları 1'e getirdiğinizden iyice emin olun. Kartı makine üzerinden formatlayın ve tekrar deneyin. Harici ses ayarları bunu etkilemez ama denemek için mikrofonu söküp deneyin. Sorun kart ile ilgili gibi. Olmazsa, ML'yi kaldırıp tekrar yeni sürümünü sıfırdan yükleyin.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 06/11/2013 12:36 pm
(@seltrn)
Başlığı açan

Fulgura teşekkür ederim , kartı makinada formatlayınca ml de gidecek mi

Gönderildi : 06/11/2013 12:38 pm
(@fulgura)

Hayır, Canon menüsünden format seçeneğini seçtiğinizde ML devereye girip kartı formatlıyor, sonra da tekrar kendi dosyalarını kopyalıyor. Yani ML gitmiyor.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 06/11/2013 12:44 pm
(@seltrn)
Başlığı açan

Teşekkür ederim bilgilendirme için

Gönderildi : 06/11/2013 12:58 pm
(@fathakts)
Gönderi: 24

aynı şey benimde başıma geldi ml yüklü canon 60 d de yeni aldığım mikrofonu denerken birden video kaydı durdurulmaya başladı makinede başka kartlar da denedim sonuç değişmedi kendi kartımı başka makinede denedim kart da sorun yoktu video çekimi durdurulmuyordu. Makineyi garantiye gönderdim bugün...

Gönderildi : 06/11/2013 11:31 pm
(@seltrn)
Başlığı açan

ML yüklü olmayan kartlarla uzun süreli çekim yapabiliyorum burada sorun yok, şimdi karttan ml'yi kaldırdım yeniden kurup bir daha deneyeceğim umarım çalışır.Peki karta sıfırdan ml yükler gibi mi yapıyoruz yoksa sadece dosyaları atınca çalışacak mı

Gönderildi : 07/11/2013 12:54 am
(@fulgura)

O karta bir kez ML kuruldu ve çalıştı ise zaten bootflag aktiftir yani bootable olmuştur. Bundan sonra sadece ML arşivinin içindeki dosyaları tam olarak karta kopyalamanız ML'nin çalışması için yeterlidir.

Gönderildi : 07/11/2013 1:17 am
(@seltrn)
Başlığı açan

Fulgura hızır gibisin çok teşekkür ederim

Gönderildi : 07/11/2013 1:20 am
(@fulgura)

aynı şey benimde başıma geldi ml yüklü canon 60 d de yeni aldığım mikrofonu denerken birden video kaydı durdurulmaya başladı makinede başka kartlar da denedim sonuç değişmedi kendi kartımı başka makinede denedim kart da sorun yoktu video çekimi durdurulmuyordu. Makineyi garantiye gönderdim bugün...

Bu durum farklı. ML yüklü iken video kaydı yapmaya başladığınızda bazen video kaydını durduramadığınızı görebilirsiniz. Bu durumda makina kilitlenmiştir yani, CPU loop'a girmiştir ve yapmanız gereken pili çıkarmaktır. O son kaydınız da bu nedenle uçacaktır. Fakat pili çıkarıp tekrar takınca birşey değişmez. Yani bir bozukluk söz konusu olmaz. Hugüne dek çok ama çok zorlu koşullarda 600D kullandım. Cayır cayır Avustralya güneşi altında ve kumlu tozlu plajlarda çekim yaptım. Ancak öğleden sonra saat 3'te ekran titremeye başladı. YArım saat sonra tekrar denedim ve sorun geçmişti. Fakat son çekimden sonra kamerayı kapatırken kilitlenmiş ve ben farkına varmadım. Yani kameranın CPU'su %100'de iken kapatıp çantaya koymuşum ve kamera o sıcakta ve havasız ortamda tam hızda kendi kendine çalışıp durmuş çantanın içinde. Eve gelince farkettim ki kamera ateş gibi olmuş ve dolu olan piller bitmiş. O anda çalışmış olduğunu anladım. Herşeyi çıkardım, kamerayı iyice soğuyuncaya dek sakin bir yerde 4-5 saat beklettim ve şarjlı pilleri takıp bismillah deyipi açtım. Hiçbir şey olmamış gibi açıldı ve o günden beri de tık demeden çalışmaktadır. ML kamerayı kilitler, riske atar vb ama bugüne dek kamerası brick olan sadece ve sadece 1 kişi duydum ve onun da ML'den olduğu iddia edilemez.

ML ayarlarını kurcalayıp birşeyleri bozar ya da CPU'nun yük altına girmesine yol açacak bir seçeneği aktif hale getirirseniz kilitlenme yaşayabilirsiniz ama bu bir windows kilitlenmesinden farksızdır. Kapatır açarsınız ve gider.

Kartınızı başka kamerada denemek yerine 60D'niz üzerinde MLsiz bir kart denemeliydiniz. O zaman kaydın durmaması gibi bir durum söz konusu olmamalı. Kameranızda birşeyler bozulmuş olabilir ama dediğim gibi ML'nin 60D gibi bir kamerayı bozması kolay değil. Bugüne dek ML ile değişik Canon modelleri kullandım ve hiçbirinde bir sorun yaşamadım. 5D ve 7D kendileri fazla ısınan modellerdir ve bazen kendileri kilitlenebiliyorlar zaten ama 60D için buna denk gelmedim. Fakat 60D en az kullandığım modeldir zaten ve 600D ile soğuması en iyi olan modellerdendir. Hareketli ekranlı modeller daha az ısınıyorlar.

Kameranızda kayıt dururken bir hata mesajı veriyor muydu? Buffer simgesinin göründüğünü ve kutucukların tek tek dolduığunu görüyor muydunuz? Kartınız hala hatalı olabilir. Kart üzerinde bir noktada yazma hatası oluşur ve diğer kameralar şikayet etmeyebilirler ama 60D hassas olabilir.

Umarım garanti ML yüzünden sorunu size atmaz. Geçmiş olsun.

Gönderildi : 07/11/2013 1:33 am
(@seltrn)
Başlığı açan

Bendeki sorun yüzde yüz kart kaynaklı, kartı formatladım olmadı, sonra ml yi kaldırıp yeniden yükledim yine aynı hatayı aldım.8 gblık başka bir kartıma (yine class 10 ama yazma hızını bilmiyorum) ml yükledim ve yüklediğim kartta video durmuyor uzun kayıt yapabiliyorum.her iki kartta da stabil çalışan 8 gblık karttaki ayarları kullandım ama 16 gb olan sorunlu kart videoyu durduruyor

Gönderildi : 07/11/2013 1:59 am
(@fulgura)

O zaman kartınızda bir yüzeysel mhata olmuştur. Low-level formatting ile düzeltebilirsiniz belki. Ya da bazı yazılımlar var ve kartınızı düzeltebiliyorlar. Biraz araştırırsanız bulursunuz.

Bir de, bozuk dediğiniz karta ML'siz ya da ML'nin düşük ayarlarında kayıt yapabiliyor musunuz? Kalite yani veri miktarı düşünce kart kayıt kabul ediyorsa checksum hatasıdır.

Gönderildi : 07/11/2013 2:02 am
(@seltrn)
Başlığı açan

Mlsiz kayıt yapabiliyorum yani yaklaşık 2 dakikalık bir çekim yaptım ml olmadan kesintisiz kayıt yaptı.Ml yükleyince bitrate 0,3 ile denedim burada da kayıdı kesti

Gönderildi : 07/11/2013 2:05 am
(@fulgura)

0.3 çok düşük bir veri akışıdır. Kesilmemesi gerekli aslında. Bence kartınızı bir kez low-level format yapın. %80 olasılıkla kurtulacağını düşünüyorum. Olmazsa sadece fotoğraf çekimi vb için kullanılabilir hala ama video için güvenilmez.

Gönderildi : 07/11/2013 2:07 am
(@seltrn)
Başlığı açan

Haklısınız video için riske atamam ben de aynen sizin dediğiniz gibi yapmayı düşünüyordum bunun yerine yeni bir kart alacağım 16 gblık ama öneriniz olabilir mi

Gönderildi : 07/11/2013 2:09 am
Sayfa 1 / 2
Paylaş: