arkadaşlar merhaba
yine bir sorunla beraber sizlerleyim. benim sanırım ekran kartı ile ilgili bi sorunum var. sorunum şöyle başladı. on beş gün önce net üzerinden online oyun oynarken ekran donmaya başladı gri, beyaz renklerde, reset atıp yeniden başlatarak sorunu geçiştirdim, bi format atarım sorun geçer diye düşündüm. geçen hafta format attım, ana kart driveriin kurduktan sonra sıra ekran kartı driverine geldiğinde ekran açılmamaya başlad (bu arada bir senedir sürekli kullandığım windows 7 cdsini ve aynı driverleri kullanıyorum, hiçbir değişiklik etmedim)ı, ses geliyo ama ekrana görüntü gelmiyo. güvenli modda açmaya çalıştığım zaman ekrana görüntü geliyo bu arada. ekran kartının güncel driverini indirip kurdum, sorun yok görüntü var, ama bu sefer de fotoşopu açtığım zaman ekran donmaya başladı, daha sonra bu donma müzik dinlerken, nette gezerken olmaya başladı. arkadaşımla kasayı açtık, ekran kartının slotsuz kısmının yani sağ kısmının aşağı doğru eğilmiş olduğunu fark ettik bi zamandan sonra, ramleri denedik ramlerde sorun yok, işlemci yerine oturmuş durumda, harddisk tamam. (bu arada şu eşşek http://www.vatanbilgisayar.com/asus-eah6950dcii2d4s2d5-hd6950-directcu-ii-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52290 " onclick="window.open(this.href);return false; benim ekran kartım) ekran kartının eğilmiş kısmını kaldırıp slotla aynı hizzaya getirdiğimizde hiçbi sorun yok bıraktığımızda anında görüntü gidiyo. biz de hafif destek verdik karta düz dursun diye ama şimdi de pc kendini kapatmaya başladı, bu bilgisayarı derecelendir derken, procoderde dosya konvertlerken, youtubede video izlerken vs kapatıyo ve açılmıyo. kafayı yemek üzereyim. pcyi alalı daha yeni bi sene oldu. sorun ne olabilir. sistemim şu şekilde.
windows 7 ultimate
i7 3.4
asus hd 6950 2gb ek kart
8gb ram
power sply 700w
1tb harddisk
ups de var.
http://handezerkin.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kesinlikle sisteminizde bir tür kısa devre sözkonusu. Isınma ile bazı yerler birbirine temas ediyor ya da edemiyor olmalı. O eğiklikten kaynaklanan bir temas olduğunu düşünüyorm. Başka bir ekran kartı ödünç alıp sisteminizi bir de onunla deneyin. Büyük olasılıkla başka kartla sorunsuz (ama farklı performansla elbette) çalışacaktır. Kartınız ya da en azında soket kısmında bir sorun olabilir.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
sınırsız çabanızı, aman Allah benim pcye zeval vermesin zihniyetiyle, keyifle okuduktan sonra, donanımla ilgili sizden çok çok daha az bilgim olduğunu farkedip aslında susmam gerekirken, yine de , hmm, kolay gelsin hey, bilgim olsa yardım etmek isterdim...bu arada garantisi yok muydu?
garantisi tabii ki var, vatan'dan aldım ama sürekli kurgu işlerim oluyo karta ne kadar süreyle el koyarlar düşünmek istemiyorum, biz de kart sorunlu olduğunu düşündük ama kartı görmeniz lazım, resmen bir tasarım hatası, tek slotla bu kadar ağır bir kartın eğrilebileceğini düşünemeleri gerçekten tam bir gerizekalılık. peki bi soru ekran kartsız hdyi geçtim dvd kurgu yapabilir miyim 🙂
http://handezerkin.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mesele sonuçta alacağınız çıktının HD ya da DVD olması değil, orijinal görüntülerin hangi format ve içerikte olduğu ile ne derece efekt kullandığınız. Basit kesme türünden kurgularda sorun olmasa gerek. Ben bile laptopla HD görüntüsünü kurgulayabildiğime göre sıradan bir ekran kartı bile o konuda işe yarar herhalde.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
şimdi laptoplar gayet yüksek performans sunuyor, laptopla bile demek tam doğru gelmedi yani laptopunuzu 3-4 sene önce almadıysanız...
3-4 sene önce kurumsal olarak verilen HP 6530b ile HD edit yapmak mümkün. Sıradan bir ofis makinesi aslında.
merhaba sorun ekran kartında ve tek çare değişim ,tamirdir durduğu sürede anakarta zarar verir garantide paklamaz normal bir kurgu için en az 512 mb lık kart şart anakartlardaki önbord sadece nete girmenizi saglar bu kartların tasarımı güzeldir montaj hatası olmadığı sürece kolay gelsin tavsiyem garantili cihazı garanti dışı bırakmadan gfarantiye başvurun ki ucuz kart değil sıkıntı yaşarsınız ..
Yaş, milliyet yada özgeçmiş önemli değil; önemli olan söyleyecek bir şeyin olması.
^^KYKGM^^