Forum

KARABASAN -2008

KARABASAN -2008

12 Gönderi
5 Üyeler
0 Reactions
2,988 Görüntüleme
(@burakp)
Gönderi: 28
Başlığı açan

yeni kısa filmimiz karabasan - umarım beğenirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v= #GU5U2spHI_4

Gönderildi : 22/04/2008 3:01 pm
(@sequence)
Gönderi: 0

Görsellik çok iyi,kurgu çok iyi ama anlatımı beğenmedim.Yaratık kovalıyor kurban kaçıyor arada sisli ay görüntüsü filan biraz korkutucu müzik.Filme,acaba finalde güzel bir mesaj verirmi diye tahammül ettim ama sonuç fiyasko.

"Yiğidi öldür ama hakkını yeme" kısmına gelecek olursak yukarıda bahsettiğim gibi görüntü çok iyi.Göze batması muhtemel yerlerde gayet başarılı olunmuş.Kurguda gayet iyi bazı yerlerde gereksiz efekt yapılmış sanki ama yinede çok iyi.

Velhasılı konuyu beğenmesemde gayet başarılı bir çalışma olmuş tebrikler.

Gönderildi : 22/04/2008 8:38 pm
(@kezzap)
Admin

Bu filmin arkasından müziklerini, efektlerini falan çıkaralım yine aynı etkiyi yaratır mı?

Bence yaratmaz...
Tamamiyle müziği ve de efektleriyle ilerleyen bir film...

Yine o bilindik korku öğeleri kullanılmış...
Farklı yöntemler kullanılmalı artık yoksa hep aynı filmi izliyormuşuz hissi uyanıyor bende...

Ama her şeyden öte bu işin ana hatlarını kapmışsın gibi gözüküyor...

Anlatım dilinde biraz daha özgünlük gerekiyor...
Konu seçiminde de tabi...

Gönderildi : 22/04/2008 11:43 pm
(@sequence)

Bu filmin arkasından müziklerini, efektlerini falan çıkaralım yine aynı etkiyi yaratır mı?

Bence yaratmaz...
Tamamiyle müziği ve de efektleriyle ilerleyen bir film...

Yine o bilindik korku öğeleri kullanılmış...
Farklı yöntemler kullanılmalı artık yoksa hep aynı filmi izliyormuşuz hissi uyanıyor bende...

Bu yazdıklarınız ile ilgili birşey söylemek istiyorum.Bir film müziği ve efektleri ile bütündür içinden müziği ve efekti çıkartırsanız elbette aynı etkiyi yaratamazsınız.Korku öğeleri zaten bilindiktir,esrarengiz müzikler,korkutucu efektler.Bunları kullanmadan bir gerilim filmi nasıl çekilir.Ya da bu öğelerin kullanılmadığı bildiğiniz bir gerilim ya da korku filmi var mıdır?

Gönderildi : 22/04/2008 11:59 pm
(@kezzap)
Admin

Bu bir tür...
Amerikan sinemasında çok karşılaşılan ve de artık kabak tadı vermiş bir korkutma yöntemi...
Bu yöntemi çok iyi uygulamayı başarmış üstadlar var...
John Carpentener gibi...

Korku öğelerini herkes işte bu belli bir türün içine sıkıştırmaya çalışıyor...
Oysa öyle bir şey yok...

Korku filmi illa efektlerle, müziklerle yapılacak diye bir kaide yok...
Ya da hep esrarengiz konularla...

Korku filmi kültürüm pek olmadığı için çok çeşitli örnekler veremeyebilirim ama Shinning gibi, Funny Games gibi, Psycho gibi kendi özgünlükleri içinde çok başarılı olabilmiş filmler var... Ve bakarsanız hemen hepsinin bu genel Hollywood korkusu türünden ayrıldığını görebiliriz...

Film müzik olayına bir kez daha değineyim...
Müzik elbette olur...
Niye olmasın?
Ama filmin önüne geçerse olay orada biter... (ki bu filmde olan odur)
Film değil müzik olur o...

Dv-Art derdi hep, Hristiyan öğelerini alıp yerine İslami öğeler koyunca Türk korkusu yapmış olmuyorsun...Ne zamanki insanın temel korkularının aslında korku filminin kaynağı olduğunun farkına varılır işte o zaman korku filmi yapılır...

Güzel derdi...

Gönderildi : 23/04/2008 12:12 am
(@burakp)
Başlığı açan

arkadaşlar teşekkürler sonuç konusunda size katılıyorum. evet başarılı bir son gibi gözükmüyor fakat bu projenin çekilme amacı rüya kabus yansıtmaktı yönetmenlik dersi ödevimiz olduğundan böyle oldu tam bağımsız çekemedik yani. ama diğer konulara bakarsak eğer müziksiz efecktsiz aynı etkiyi verirmiydi konusu çok saçma hangi korku filmi efektsiz korkutabiliyor onu bi düşünmenizi isterim hatta bende korku filmlerinin kamera arkaları ham halleri var . iddaa ediyorum montaj olmasa beş para etmezler onun için bunlar bir bütündür .sessiz müziksiz zaten korku olmaz. saygılar

Gönderildi : 23/04/2008 12:18 am
(@kezzap)
Admin

Efektsiz korku olmaz mantığı devam ettikçe Türkiye'de kimse korku filmi çekemeyecek diyorum ben de...
Ya da hepsi birbirinin taklidi olan filmler olacak...

(Son zamanlarda hatırladığım Blair Witch vardı, oldukça özgün bir korku filmi olma manasında)

Efekt, esrarengiz durumlar korkunun ana öğeleri değildir... Bunlar sadece yöntemlerdir...
Oldukça basit bir korku da korku filminin konusu olabilir...
Hatta bazen efektsizlik gerçekliği sağlamak anlamında daha bile etkili olabilmeyi başarabilir.

Son olarak da bir hatırlatma belki de:

Alfred Hitchcock da korku-gerilim çekerken sırtını efektlere müziklere dayıyordu zaten ❗
Ki kendisi bu türün en önemli teorisyenlerindendir...

Gönderildi : 23/04/2008 4:39 pm
(@kezzap)
Admin

Bir ekstra örnek belki kabul görmeyebilir ama bence "Yumurta" filminin köpekli sahnesi Türkiye sinemasının en önemli korku sahnelerinden biridir...
Son zamanlarda korku namına çekilen birçok filmden daha ürkütücü atmosferler yakalayabilmiştir Yumurta filmi...

Yani neticede efekt olmasın müzik olmasın demiyorum...
Ama bunlar sadece besleyici öğeler olabilir...
Ana mevzu insanın korkularıdır...

Gönderildi : 23/04/2008 5:59 pm
(@ozanakbaba)

Bir ekstra örnek belki kabul görmeyebilir ama bence "Yumurta" filminin köpekli sahnesi Türkiye sinemasının en önemli korku sahnelerinden biridir...
Son zamanlarda korku namına çekilen birçok filmden daha ürkütücü atmosferler yakalayabilmiştir Yumurta filmi...

Yani neticede efekt olmasın müzik olmasın demiyorum...
Ama bunlar sadece besleyici öğeler olabilir...
Ana mevzu insanın korkularıdır...

Birde "Süt Kardeşler" filmindeki gulyabaninin ilk sahnesi.
Türkiyenin en iyi Komedi filmlerinden birinde Türk sinemasındaki en korkunç sahnenin olması ne kadar garip!Tabi bir o kadar da destansı.Bir komedi filminde olabildiğine kokutabilmek maharettir! Söyleyeyim dedim..

İşte O sahne (Çok iyi ya 🙂 )

Konu ile alakalı yorum yapmam gerekir ise: bu çalışmaya bir "film" demek..bilemiyorum zor gibi.Olsa olsa görüntüler silsilesi diyebiliriz.Belli bir konu yok,bir özgün hikaye yok.Sadece o atmosferi nasıl yaratabilirz diye merak edilmiş ve düşünülen görüntüler elde edilmeye çalışlmış.
Birkaç güzel kadraj ve kamera hareketi dışında çalışmanın herhangi bir iyi yanı yok.Sanıyorum vasat altı bir çalışma olmuş.Ama iyi bir pratik imkanı ve uygulaması olduğu kesin.
Umarım sizden yana çok çok daha iyi işler görürüz.

What the hell are you doing on there!

Gönderildi : 23/04/2008 9:14 pm
(@kezzap)
Admin

Gulyabani sahnesine de katılıyorum...
Gerçekten iyi bir tespit...

İşte mesele korkutmak için kasmak olmayınca korkutmak daha mümkün oluyor...

Gönderildi : 23/04/2008 9:20 pm
(@ali-unal)

Ben atmosfer konusunda tebrik ediyorum. Müzik ve efekt kullanımı konusunda bir deneme olarak görürsem, gayet iyi. Bir kısa-korku olarak alırsam, pek beğendiğimi söyleyemem. Kafası karışık bir film gibi geldi. Beyazlı yaratık ve yüzünde kan akan çocuk arasında bir bağ kuramadım. Kim kimi kovalıyor ben onu da seçemedim. Hattâ filmin jeneriğinde üç isim yazmasa, filmde üç kişinin oynadığını da anlayamayacaktım. Efektler, filmin derdinin ve çizgisinin biraz üzerine çıkmış. Çok kopuktu.

Gönderildi : 25/04/2008 5:27 pm
(@burakp)
Başlığı açan

teşekkürler arkadaşlar söylediğiniz herşeyi bir ders olarak alıyorum inşallah daha iyisini çekebiliriz ilk denemeydi bu türde konu yoktu filmde biraz david lynch tarzıydı amaç sadece rüya atmosferini yansıtmaktı. çok teşekkürler zaman ayırıp izlediğiniz yorum yaptığınız için saygılar

Gönderildi : 26/04/2008 2:57 pm
Paylaş: