kkymn ailesinin de değerli katkılarıyla çektiğimiz filmimiz "hiçbir şey hakkında kısa bir düşüş" nihayet tamamlandı. sürpriz oyuncularla desteklediğimiz kadro iyi iş yaptı, montaj aşamasındayız ve çok eğleniyoruz. filmimizin deneme fragmanı
http://rapidshare.de/files/19289902/fragman2512K_Stream001.mov.html
linkinde, bütün kkymn ailesine duyurulur. yorumlarınızı bekliyoruz:)
tek amacım kısa ve orta metrajlı film projelerimi en iyi şekilde çekmek ve diğer projelerde gönüllü olarak çalışmak...
hiçbirşey diyemiyorum çok etkilendim.
Fragmanda çok iyi oyunculuklar var.
Ama kötü açılar kötü çerçevelenmiş kompozisyonlar da var.
Ama iyi nedir kötü nedir? Ben 35mm çekilmiş bir proje izlesem orda normalde tasvip etmediğim bir açı kullansalar o zaman ağzımı açamıyorum. 35mm si olan adam benden daha iyi biliyordur ve bunu kesinlikle bilinçli yapmıştır diyim o tasvip etmediği kamera açısına artık orjinal değişik bir çalışma şeklinde bakıyorum.
İşte dijital kamera ile bunu dedirtmek çok zor oluyor. Dijital kamera herkeste olduğu için orda kamera arkasındaki yeteneği ufak hatalar görerek yerden yere vurabiliyor. Bu benim mesela.
Kötü ışık için ağzımı açmam o imkansızlıktan olabilir ama kötü çerçevelere dikkat.
Türkiyenin aşina olduğu yüzler bu filmde oynuyor bu müthiş birşey.
Hikaye akıcıysa, sürükleyiciyse ve sonunda beklenmedik bitiyorsa çok başarılı da olur...
Gerçek bitmiş halini bekliyoruz.
KKYMN
bazı sahnelerde kadraj problemleri olsa da hoş bir çalışma olmuş elinize sağlık.
bitmiş halini bende çok merak ettim.
başarılar...
Tolgacım tebrikler... Bu iş için ne kadar uğraştığına yakından şahit oldum. günlerce uğraştın didindin. Eminim emeğinin karşılığını alıcaksın festivallerde.. oyuncularla 1-0 öndesin zaten. Bitmiş hali için buna bi web sitesi yapalım. ben hallederim. hadi bakim otur çalış bitir şu montajı. Ya o orman sahnesi okuduğum sahnenin birebir aynısı olmuş. okurken direk gözlerimin önüne gelen şeyi ekranda gördüm. ya yazarken edebiyatcı da oldugun icin cok iyi anlatmısın yada ben iyi hayal ettim 🙂 Müzikleri de merak ettim kime hallettirdin. neyse bu soruların hepsini ögreniriz yakında.
müzik çok hoşuma gitti. zaten her zaman müziğin filmi gösterdiğini düşünmüşümdür.
ayrıca orman sahnesi çok etkiledi beni. masalın içindeymiş gibi hissettim.
oyunculara zaten söyliycek sözüm yok beetlejuiceun da dediği gibi 1-0 öndesin.
şimdiden kutluyorum.çok merak ettim umarım bir an önce izleyebiliriz.
Ali Sürmeli'nin bir ropörtajda söylediği şu söz geldi aklıma:
Türkiye'deki bir çok kısa filmci ilk kısa filmini benle çekmiştir.Benimle yönetmen oldular.Şimdi bakıyordum da 2-3 tanesi piyasada..
Umarım sende o 2-3 kişiden biri olursun.
Fragmanda oyunculuklar harika görünüyor.Filmini merakla bekliyorum.
2. yönetmenliğini yaptığım bu filmin montaj aşaması tüm şiddetiyle devam ediyor.fragmandaki müzik "karşı pencere" den.. asıl müzikler ise; yeniden besteleniyor.. ilgi ve alakanıza teşekkürler.
oyunculara diyecek tek kelime yok,boyle kadroyu kim istemez ki? 🙂
ufak elestirilere gelince,kadraj hatalari mevcut (ki cokta buyutmemek lazim,herkesin basina gelir)
yanliz filmin dokusu fazla videomsu geldi bana,yani ek bir isiklandirma veya set icin kaynak olmadigini anlarim ama en azindan post produksiyonda biraz atmosfer icin dokuyla oynanabilirdi.
tabii bu soylediklerim izledigim kisa fragmana gore,belkide tamamlanmis film cok farkli olacaktir.
oyunculara diyecek tek kelime yok,boyle kadroyu kim istemez ki? 🙂
ufak elestirilere gelince,kadraj hatalari mevcut (ki cokta buyutmemek lazim,herkesin basina gelir)
yanliz filmin dokusu fazla videomsu geldi bana,yani ek bir isiklandirma veya set icin kaynak olmadigini anlarim ama en azindan post produksiyonda biraz atmosfer icin dokuyla oynanabilirdi.
tabii bu soylediklerim izledigim kisa fragmana gore,belkide tamamlanmis film cok farkli olacaktir.
evet farklı olacak, bu sadece deneme fragmanı, bu fragman da aslı ile değişecek.. 😉
arkadaşlar, hepinize ilginizden ve fikirlerinizden dolayı teşekkür ederim.
videoyu foruma eklerken de yazdığım gibi, bu asıl fragmanımız değil, sadece deneme fragmanı. yani çekimler biter bitmez kasetler bilgisayara aktarıldı ve artan zamanda ham görüntülerden oluşan ve çok da ince bir seçmeye tabi tutmadığımız kaba bir fragman yaptık. müzik olarak da grup henüz stüdyoya girmediği için senaryoyu yazarken dinlediğim şarkıyı, karşı pencere'nin ana temasını koyduk.
gelelim eleştirilerin cevaplarına, dediğim gibi, bu fragmanı yaparken asıl amacımız duygu olarak ne verdiğimizi görmek ve hem çalışanlara, hem de çalışacağımızı bilip ne yaptığımızı merak edenlere - çünkü 2 hafta boyunca dış dünyayla iletişimimizi tamamen kapattık - film hakkında ufak bir fikir vermekti. dolayısıyla çok ince bir eleme yapmadık. zaten 7 saat aralıksız çalışmıştık ve istediğimiz sahnelerin bulduğumuz ilk planlarını montajladık. araya oyuncuların kayıt sırasında yer değiştirmesi sonucu bozulmuş kadrajlar da girmiş, doğru. ama onlar zaten asıl montajda kullanılmayacak planlar.
ışık ve renk konusuna gelince, ışıklandırmamız gayet iyiydi, ama fragmanı ham görüntülerden yaptık ve üzerinde hiçbir işleme yok. montaj bittikten sonra görüntü yönetmenimiz color correctionlarını, gerekli filtreleri ve kontrast ayarlarını zaten yapacak. ayrıca dosyayı sıkıştırıp 50de birine küçülttüğümüz için asıl görüntü kalitemizin çoğunu kaybettik, yani çok iyi ışıklandırdığımız sahneler bile bu sıkıştırma yüzünden bozuk görünebiliyor.
oyunculara gelince, görüldüğü üzere filmde amatör oyuncu yok. 4 kişi istanbul şehir tiyatrolarından, ali sürmeliyi zaten anlatmaya gerek yok, meltem msm'den özel tavsiyeyle aldığımız büyük bir yetenek. yasemin de geniş tiyatro geçmişi olan bir oyuncu. filmden önce hiçbirini tanımıyordum, hepsinin peşinden tek tek koşarak ve aylarca uğraşarak ayarladım.
montaj biraz uzun sürecek ama gerektikçe gelişmeleri burdan bildireceğim.
ilgilenen herkese tekrar teşekkürler 😉
tek amacım kısa ve orta metrajlı film projelerimi en iyi şekilde çekmek ve diğer projelerde gönüllü olarak çalışmak...
ben bastan belirtmistim sadece gordugum ilk kisa teaser hakkinda yorum yaptim diye 🙂
umarim istediginiz kadar iyi olur,
bu arada ne tur bir kamera kullandiniz merak ettim?
zaten en ham hali nasıl tepkiler alacak diye merak ettiğim için verdim linki, yorumların sadece fragman üzerinden olduğunun farkındayım.
şu ana kadarki çalışma bütün ekibin içine sindi, yaparken amaçladıklarımızın üstüne de çıktık hatta.
aslında sony vx2100e kullanacaktık, ama son anda gelen bir şansla canon xl1 kullandık.
tek amacım kısa ve orta metrajlı film projelerimi en iyi şekilde çekmek ve diğer projelerde gönüllü olarak çalışmak...