Forum

Gezginlerin Sürgünü...

Gezginlerin Sürgünü (2010)

29 Gönderi
10 Üyeler
0 Reactions
5,414 Görüntüleme
(@marepictures)
Gönderi: 0

sonuçta sen koskoca höst ün yapımcısı j j tayfun tunasın 🙂 . beyaz show da bile izledik. devamı elbette gelmeli.

Gönderildi : 19/09/2010 3:58 pm
(@tayfuntuna)

sonuçta sen koskoca höst ün yapımcısı j j tayfun tunasın 🙂 . beyaz show da bile izledik. devamı elbette gelmeli.

Beyaz show mu, oraya da mı çıktık? 😆

Gönderildi : 19/09/2010 9:14 pm
(@marepictures)

alkolde kullanmam ki 🙂 ama yanlış hatırlamıyorsam komik videoları top 5 verdikleri zaman yada direkt olarak höst diye izlemiştim yani aga hatırlıyorum öyle olması lazım 😀

Gönderildi : 20/09/2010 4:06 am
(@marepictures)

evet aga ya haberlerde duydum yada beyaz da bu linkteki elemanlarda "haberlere konu olunca izledim" yazmış bak yalancı değilim 😀

Gönderildi : 20/09/2010 4:10 am
(@tayfuntuna)

Merak edenlere biraz da trivial bilgilendirme yapalım.

Çeşitli yerlerde filmi paylaştım ve genellikle olumlu eleştiriler aldık. Olumsuz eleştiriler de oyunculuk ve filmin havasındaki genel eksikliklerle ilgiliydi.

Çekimlerin sınırlı bir sürede tamamlandığı hatta ucu ucuna yetiştiğini söylemeliyim. "E öyle yapmasaydınız o zaman" önerisine verebileceğim bir cevap yok, öyle yapmamız gerekiyordu ve öyle yaptık artık 🙂 Bir de karışık sıradan oluşan bir hikayenin sahnelerini de karışık sırada çekmemiz icap etti, çünkü dört günlük bir hikayeyi anlatan filmin çekimini iki güne sığdırdık.

Oyuncularımız da profesyonel olmadıkları için bu karmaşada bocalamış olabilirler, biz de profesyonel olmadığımız için bu bocalamayı ancak filmin montajını tamamladıktan sonra, genele bakınca fark etmiş olabiliriz.

Öte yandan, geriye kalan bütün eleştiriler filmin süresiyle ilgili ve aslında bunlar beni sevindiriyor çünkü özünde şu var: "Fikir çok güzel, film çok kısa!". Cevaplanmayan çok soru var, yine filmin bir kısa metraj ürünü olmasından kaynaklanıyor. Evet, sıradışı bir maceranın bir kesiti bu film.

Kaç tane kısa filmin devamı çekilsin isteniyor ki? 😀

Gönderildi : 24/09/2010 2:04 am
(@marepictures)

düşünsene "ev sahibim" üçlemesi 🙂 her seferinde birini öldürüyorlar coenler gibi.

Gönderildi : 25/09/2010 2:23 pm
(@celalsalik)
Gönderi: 30

film iyi gidiyordu da sonu bozdu ufak bir para çantası için değer mi o kadar oyuna ki geleceğe gitmek gibi olağanüstü bir durum varken..

Gönderildi : 26/09/2010 1:08 am
(@tayfuntuna)

An itibariyle Vimeo'ya da erişim engellenmiştir, vatana millete hayırlı olsun.

Filme ulaşabileceğiniz adres:

http://www.dailymotion.com/video/xewtbi_gezginlerin-surgunu-2010-kysa-film_shortfilms

Gönderildi : 30/09/2010 10:28 pm
(@serkanyavuz)

An itibariyle Vimeo'ya da erişim engellenmiştir, vatana millete hayırlı olsun.

Filme ulaşabileceğiniz adres:

http://www.dailymotion.com/video/xewtbi_gezginlerin-surgunu-2010-kysa-film_shortfilms
?? Ben girebiliyorum navige var ondanmı acaba ? Ve ayrıca ne demek ya engellendi 👿 👿 Çok ileri gitti bunlar !

Vimeo : http://vimeo.com/user4550668" onclick="window.open(this.href);return false;
Flickr : http://www.flickr.com/photos/serkanyavuz/" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 30/09/2010 10:41 pm
(@tayfuntuna)

?? Ben girebiliyorum navige var ondanmı acaba ? Ve ayrıca ne demek ya engellendi 👿 👿 Çok ileri gitti bunlar !

Bir günlüğüne öyle bir durum olmuş, CHP ile ilgili görüntüler mi paylaşılmış nedir. Şükür şu an yine aktif site. Vimeo'muza dokunmasınlar! 😀

Gönderildi : 18/10/2010 2:32 am
(@gorkem)

Bu film karşısında açıkça şaşırdım kaldım. Bazı açılardan enfes.... Resmen enfes. Ama bazı açılardan da çok kötü. Enfeslikler alıp götürüyor, keyif veriyor. Kötü şeyler ise gerçekten rahatsız ediyor. Ama sonuçta enfes ve kötü şeyleri, kesir sadeleştirir gibi götürürseniz ortaya kalan şey gayet ilginç, ilgiye değer ve fena olmayan hatta iyi bir film. 6,5/10 gibi birşey.

Bir kere filmin kurgusu haaarika.... Böylesine akıcı, böylesine sürükleyen, sıkmayan, "an'ın büyüsü" gibi gerzek hatalara takılmayan, hikayesinin gerekliliğinin farkında olan kısa filme rastlamak çok güç. Kamera konumlandırmaları da çok iyi. Moderatörü ilk gördüğümüz kafedeki şakak yanı, gözlük hizası falan örneğin. Çok çok iyi.... Hikaye de iyi gerçekten. Birsürü filmden esinlenilmiş yazılırken ama kendi başına da ayakta durabilen, sürükleyici bir hikaye. Tatmin edici bitmiyor ve açıkta kalan bir sürü şey var ama olsun. Görevini layıkı ile yerine getiriyor.

Gelgelelim oyunculuklar, replikler resmen çok kötü. Oyunculuğun kötülüğü kadar resmen "rezalet"e varan anlar var. Gezgin şişedeki içeceği alırken gülümsüyor örneğin. Ve şunu ben taa buradan gayet net biçimde fark ettim ki bu filmdeki oyuncular, nasıl bir hikayede oynadıklarının kesinlikle farkında değiller. Senaryoyu hiç okumadıklarını öğrensem şaşırmam örneğin. KOmedi, gerilim, aksiyon? Zerre önemsemiyorlarmış gibi oynamışlar. Parodi oynamaya çalışan birilerini oynuyorlar sanki. BU durum filmi çok fazla yaralıyor. Kötü oynuyorlardan çok oynatılmamışlar sanki. Hİçkimse oyunculara ne oynadıklarını söylememiş sanki???

Bitiş jeneriğindeki parçaya yazılmış davul ritmi açık ara "hayatımda duyduğum en kötü bateri ritmi" Hele o zil ritmi yok mu! Tüylerim diken diken oldu.... Tayfun, sen bir daha bateri ritmi yazma dostum.... Filmden bir yıldızı götürmüş, o derece feci yani. Ve gitar da bir ara resmen gamdan çıkmış, koma falan vermiş.... 🙂 Mesleği bırakmaya yeterlidir bu hata bir gitarist için!

Ve şahsen ben bu filmi keyifle izlemiş olmama rağmen çok sinirliyim Tayfun Tuna'ya. Şahsen de tanışıyorum, gayet sevimli bir herif! Ama şu an açık ve net kalayı basasım geliyor haddim olmayarak! YAhu birader! Yeteneklisin, severek yapıyorsun bu işi, becerin var, cüretkarsın.... Ama şu filmi doya doya, yaya yaya, sabırla, özenerek çeksen yemin ediyorum ortaya harika bir iş çıkarmış olursun, övgüden bıkarsın. Umrunda mı değil? İstemiyormusun iyi iş çıkarmayı? Adam vardır 10 uzun metraj çeker, sen tek bir kısayla o adamın kazandığından daha fazla prestij ve saygı kazanabilirsin! Herkes için geçelri bu. Bunu anlamıyor musunuz yahu? Soruyorum: 10 tane uzun metrajınız mı olsun istersiniz yoksa 1 tane Cannes'da gösterilmiş kısanız mı? 10 uzun metraj için 20 yıl, mesleki ömrün belki yarısı lazım! Cannes için ise mesleğe profesyonel giriş için tek bir yıl!

Ellerine sağlık, tebrik ediyorum. Fıkra çekmekten daha iyi olduğu da kesin! 🙂

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 19/10/2010 12:55 am
(@tayfuntuna)

Bu film karşısında açıkça şaşırdım kaldım. Bazı açılardan enfes.... Resmen enfes. Ama bazı açılardan da çok kötü. Enfeslikler alıp götürüyor, keyif veriyor. Kötü şeyler ise gerçekten rahatsız ediyor. Ama sonuçta enfes ve kötü şeyleri, kesir sadeleştirir gibi götürürseniz ortaya kalan şey gayet ilginç, ilgiye değer ve fena olmayan hatta iyi bir film. 6,5/10 gibi birşey.

Bir kere filmin kurgusu haaarika.... Böylesine akıcı, böylesine sürükleyen, sıkmayan, "an'ın büyüsü" gibi gerzek hatalara takılmayan, hikayesinin gerekliliğinin farkında olan kısa filme rastlamak çok güç. Kamera konumlandırmaları da çok iyi. Moderatörü ilk gördüğümüz kafedeki şakak yanı, gözlük hizası falan örneğin. Çok çok iyi.... Hikaye de iyi gerçekten. Birsürü filmden esinlenilmiş yazılırken ama kendi başına da ayakta durabilen, sürükleyici bir hikaye. Tatmin edici bitmiyor ve açıkta kalan bir sürü şey var ama olsun. Görevini layıkı ile yerine getiriyor.

Gelgelelim oyunculuklar, replikler resmen çok kötü. Oyunculuğun kötülüğü kadar resmen "rezalet"e varan anlar var. Gezgin şişedeki içeceği alırken gülümsüyor örneğin. Ve şunu ben taa buradan gayet net biçimde fark ettim ki bu filmdeki oyuncular, nasıl bir hikayede oynadıklarının kesinlikle farkında değiller. Senaryoyu hiç okumadıklarını öğrensem şaşırmam örneğin. KOmedi, gerilim, aksiyon? Zerre önemsemiyorlarmış gibi oynamışlar. Parodi oynamaya çalışan birilerini oynuyorlar sanki. BU durum filmi çok fazla yaralıyor. Kötü oynuyorlardan çok oynatılmamışlar sanki. Hİçkimse oyunculara ne oynadıklarını söylememiş sanki???

Bitiş jeneriğindeki parçaya yazılmış davul ritmi açık ara "hayatımda duyduğum en kötü bateri ritmi" Hele o zil ritmi yok mu! Tüylerim diken diken oldu.... Tayfun, sen bir daha bateri ritmi yazma dostum.... Filmden bir yıldızı götürmüş, o derece feci yani. Ve gitar da bir ara resmen gamdan çıkmış, koma falan vermiş.... 🙂 Mesleği bırakmaya yeterlidir bu hata bir gitarist için!

Ve şahsen ben bu filmi keyifle izlemiş olmama rağmen çok sinirliyim Tayfun Tuna'ya. Şahsen de tanışıyorum, gayet sevimli bir herif! Ama şu an açık ve net kalayı basasım geliyor haddim olmayarak! YAhu birader! Yeteneklisin, severek yapıyorsun bu işi, becerin var, cüretkarsın.... Ama şu filmi doya doya, yaya yaya, sabırla, özenerek çeksen yemin ediyorum ortaya harika bir iş çıkarmış olursun, övgüden bıkarsın. Umrunda mı değil? İstemiyormusun iyi iş çıkarmayı? Adam vardır 10 uzun metraj çeker, sen tek bir kısayla o adamın kazandığından daha fazla prestij ve saygı kazanabilirsin! Herkes için geçelri bu. Bunu anlamıyor musunuz yahu? Soruyorum: 10 tane uzun metrajınız mı olsun istersiniz yoksa 1 tane Cannes'da gösterilmiş kısanız mı? 10 uzun metraj için 20 yıl, mesleki ömrün belki yarısı lazım! Cannes için ise mesleğe profesyonel giriş için tek bir yıl!

Ellerine sağlık, tebrik ediyorum. Fıkra çekmekten daha iyi olduğu da kesin! 🙂

Ben bu yorumu okumaktan büyük keyif aldım, ellerine sağlık diyorum sadece. Hatta ne desen haklısın diyorum.

Yukarılarda da yazmıştım, bu film sadece iki günde çekildi, ve oyuncular da bu iki gün boyunca bize sadık kalacak kişilerden seçildi. Şimdi düşünüyorum da akla zarar bir iş. Ama o zaman yaparız gibi geliyordu, yapmadan bilemezdik, şimdi bundan da aldığım dersler oldu...

Final jeneriğindeki müzik bana ait değil, filmde Pusula'yı canlandıran ve aynı zamanda müzikle uğraşan arkadaşım Koral'ın performansıdır. Müzikal bilgim çok değildir ama şarkıyı oraya yakıştırmıştım, film puanlamasında jenerik müziğinin çok dramatik bir rolü olmamalı diye düşünüyorum 🙂

Hepimiz kendimizi bir şekilde geliştirme aşamasındayız... ve 6,5 bu forum camiası için gayet cömert bir puan. Teşekkürler.

Gönderildi : 22/10/2010 3:01 am
(@admin)
Admin

Görkem buraya niye yazıp ziyan ediyorsun yav. Vimeo'ya yaz.

Gönderildi : 22/10/2010 1:50 pm
(@gorkem)

Görkem buraya niye yazıp ziyan ediyorsun yav. Vimeo'ya yaz.

🙂

Çevremizdeki "önem"leri, önemli görünmeyi başaran önemsizler yüzünden fark edemiyoruz....
https://twitter.com/gorkemoge" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 22/10/2010 2:09 pm
Sayfa 2 / 2
Paylaş: