Forum

Cýdýk Bitti.

28 Gönderi
15 Üyeler
0 Reactions
8,594 Görüntüleme
(@admin)
Gönderi: 0
Admin
 

Telefonda tereddütle söylemiştim ama şimdi tekrar izleyince emin oldum. mutlaka renklerin cıvıl cıvıl havası ile oynamalısın. ilk filmin renklerine bile bakınca adam geriliodu. Buna bi minority report mavisi ve fight club yeşili kat. tadından yenmez valla..Sıfırdan izleyen için ilkine yakın etkiyi yaratıcaktır merak etme.. Çoğumuzda ilkinin izleri duruyor ister istemez kıyasa sokuyoruz beynimizde. Filmin derece yapması yapmamasından önce.. özgün mü? özgün' keyiflimi merak uyandırıyor mu? kesinlikle..artı yine montajın temiz olmuş abicim şıkır şıkır. çok kurcuklama gönder gitsin. gönüllerin birincisisin..

 
Gönderildi : 30/05/2006 5:44 pm
(@carbendi)
Gönderi: 0
 

ben de bişi sorucam,
film çekerken, kamerayı interlaced mi ayarlıosun yoksa progressive scan olarak saniyede 30 yada 25 kare mi çekio? yoksa interlaced çekip sonradan mı deinterlace yapıosun??

http://www.lngwlk.com

 
Gönderildi : 30/05/2006 5:45 pm
(@nemesis)
Gönderi: 0
 

ya ben indremiyorum 🙁 servis mevcut deişlmiş ööle dio... ❓

 
Gönderildi : 30/05/2006 6:48 pm
(@kkymn)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Canlar ciðerler çok teþekkür ederim altýn deðerinde feedbackler verdiniz bana.

Tereddütte kaldýðým yerlerde ikili seçeneklerden genelde diðerini seçseymiþim bir çok sikayet ortadan kalkarmýþ demek ki..

E tabi zaten bilinen bir senaryonun tekrar filme alýnmasý zaten saçma bi giriþimdi yaptýk artýk.

Maksat ilk defa izleyenlerde güzel hisler býrakmak.

Renklerle ilgili konuyu çok göz ardý ettim montaja daha baþlamadan önce bi önceden kayýtlý bir renk ayarým vardý öyle çið durmasýn hele bi þunu atiim dedim öyle kaldý o ayar sonra ona dönüp 2 kere düþünmeyi akýl edemedim. O konuda bettle juice a bir teþekkür. Onu uygulayacam.

Bir de bu katillerin neden öldürdüðü konusunun aslýnda daha açýða çýkmasý için bir sahne vardý ama ben uzatmamak için o sahneyi sildim.
Deleted secenes kýymýna koyarým diyodum anlaþýlan o sahneyi geri koycam. bi 30 saniye daha uzatýcam filmi.

her zaman en hýzlý en dinamik en akýcý montaj etkili oluyor. Ýzleyicinin tam sindirmesine izin vermeden ve onun algýsýnda daha hýzlý hikayeyi ilerletirsen film bittiðinde tadý damaðýnda kalabiliyor. bu kýsa tutma telaþý ondan bütünüyle.

Bu filmin maliyetini soran dostuma cevaben:
Ya film için ekipman maliyeti ayrý tutmak gerek. Çünkü o ekipmaný bu film için almadým. Her filmde tekrar tekrar kullan. Ama bu filme has harcamalar oldu:

arabaya yakýt aldým en az 200km falan. o da 40-50 YTL tuttu.
Çekimlerden sonra 2 kere zeynelde oturduk serin biþeyler içtik yemek yedik. Tabi yönetmen karþýladý. 60 bi tuttu bi de 80 tuttu. 140 YTL de o..
Ketçap aldým 2 tane aldým 1ini kullandým. 4 lira...
Çekim esnasýnda içecekleri soðuk tutmak için bir kutu aldýk. O da ekipman sayýlýr ama içecekler falan derken ona da verdik bi 40 YTL...
Bir de diðer masraf diye þeyler var. o da toplasan 50 etse...
50+140+4+40+50=284 YTL sanýrým...

Oyuncular kuruþ para almadýlar. Hatta Tarýk cepten harcadý bi miktar. Mustafa da kendi arabasý ile geldi gitti benzin yaktý.

Þimdi ekipmanlar:
Kamera 3500$
Geniþ açý lens: 1500$ (gereksiz)
Mikrofon: 800$
Jimmy jib: 700$ (isterseniz size de bi jimmy jib yaparým gayet de memnun kalýrsýnýz ciddiyim)
Steadicam: 13000$ (gereksiz)
Bilgisayar: 5000$ (xeon çift iþlemcili server kasa + 22inc Lacie monitör)

Þimdi steadicam ý boþver zaten o istisna bir masraf. Ama iyi bir kamera iyi bir mikrofon olmalý...

carbedi bu interlace olayýna açýklýk getiriim
Canon XL1s i tercih etmeme sebep progressive scan özelliðinin olmasýydý. Saniyede 25 full frame kayýt yapýyor. Bu da o titrek sinematik havayý katýyor. Montajda da zaten hiç bir field ayarý yapmadan no fields seçeneðine göre capture ve edit yaptým.

Bir sahnede bir aðýz ses sonkron bozukluðu var o da baþka bir çekimi diyaloða oturmaya çalýþmamdan oldu. Tabi anlaþýlan yememiþ 🙂

Ben bu gece bir seans daha yapýp müþteri memnuniyeti saðlamaya çalýþýcam.

Kamera arkasýndaki yalnýzlýðýmý bilemezsiniz. Bir de açýkcasý ne istediðimi tam bilemedim ve bunu da oyuncular gördüler o zaman da tabi oyuncu ve yönetmen çekimde dahi acaba diyalog ne olsun replik ne olsun açý ne olsun konusuna girdik. Çok tehlikeli çok gereksiz bi konu.

Oyuncu ile aranda o güveni veremezsen oyuncu da oyunculuk dýþýnda diðer konulara da katýlmak zorunda hissediyorlar. Haklýlar yönetmen zayýf...

Deðerli görüþleriniz için çok teþekkür ederim.

KKYMN

 
Gönderildi : 30/05/2006 9:07 pm
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0
 

Steadicam: 13000$
Bu kadar pahalı olduklarını bilmiyordum
Jimmy Jib en son kaça olur 😆

*our AC-130 in the air

 
Gönderildi : 30/05/2006 11:29 pm
(@admin)
Gönderi: 0
Admin
 

kadir mal beyanı gibi oldu abicim 😀 😀

 
Gönderildi : 30/05/2006 11:45 pm
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0
 

pahalı prodakşın

*our AC-130 in the air

 
Gönderildi : 31/05/2006 12:38 am
(@sinandinc)
Gönderi: 0
 

Açıkcası teknik açıdan yeni çekimi eskisine göre çok daha kaliteli ve özenli buldum. Ellerine sağlık. Özellikle filmi 24ün o ağır, fazlaya kaçmış etkisinden kurtarman çok iyi olmuş.

Herkes söylencekleri sölemiş zaten, ilk filme göre değerlendirince şöle olsaydı daha iyiydi die değinilecek çok nokta oluyo (piskopatın cinayetten önce yaptığı konuşma kısmının eksikliği ve cinayet şeklinin daha az acı verici ve sıradan olması, karadenizin o basık karanlık havasının yoksunluğu bunlardan en önemlileri heralde) ama ilk filmden ayrı bakıldığında bence güneşli hava ve canlı renkler dışında gayet iyi. Kadrajlarda çok güzel. Benim tek beğenmedim çekim 50-58.saniyeler arasındaki sahne oldu. Oyunculardan ikisini çok beğendim,özellikle sözde ölen satıcının kardeşi. Ama kurban eleman onların yanında gerçektende biraz zayıf kalmış bütünlüğü tamlamak adına. Mesele ilk filmde oynayan arkadaş daha saf karaktere uygun bir tipdi amabu arkadaş uyanık bu ayağa gelmicek bi tipe benzio:) Bide kıyafeti özellikle saati vs karakteri gerçekliğinden uzaklaştırmış gibi.
İnşallah başarılı olur, tekrar ellerine sağlık.

www.sinandinc.com

 
Gönderildi : 31/05/2006 1:43 am
(@dv-art)
Gönderi: 0
 

hesapladim 24500 dolar arti 300 milyon tuttu 🙂
saka bir yana produksiyon malzemesini film butcesine katmamak lazim, cunku onlar artik senin malin oluyor,tekrar satip paraya ceviriyorsun falan.

ama birde su varki deginmeden edemem, iyi kotu inanilmaz bir masraf yapmissin,ve ciddi olarak imkanlarin genislemis,
artik bundan sonra 1-2 yilda bir film cekmek gercekten cok yanlis olur, o zaman gercekten steady gibi masraflari yapmis olman buyuk hata olur.
Eger o aldigin malzemeler icin 'acaba yaptigim masrafa degdi mi?' diyebilmek istiyorsan en az uc ayda bir (uzun veya kisa) film cekmelisin
yani benim dusuncem boyle 🙂
ya birde sunu sorayim bu kadar masraf yapmisken neden bir 35mm adaptor de almiyorsun?

 
Gönderildi : 31/05/2006 5:39 am
 orca
(@orca)
Gönderi: 16
 

slm kadir ben filmin ilkinden çok daha iyi montajlanmış olduğunu söylemek istedim.dünya seçkisi kısaların toplandığı 3 dvd var elimde ve 1 film dışında hiçbirinden cıdık kadar zevk almadım.özellikle filmin renklerini çok sıcak buldum.gerçi ilk filmin soğukluğu daha etkili idi ama böyle sıcak renkleri görünce dayanamam.hangi efektle nasıl hazırladın lütfen paylaş çok minnettar kalırım.levels demişsin pro derslerinde ama ben yinede neyden ne kadar merak ettim.yarışmada başarılar.

 
Gönderildi : 31/05/2006 4:04 pm
(@nemesis)
Gönderi: 0
 

izledim sonunda ya... ve çok beğendim onu hemen bi söyliim.
oyunculuk ilk filme göre gayet başarılı arada bi tiyatrolardaki garip dialoglar olsada dikkat çekici bi sorun deil. sesle görüntünün uymadığı o sahneyi bi elden geçirsen ii olur ama, gerçekten hemen farkediliyo.

benim beğenmediğim kısımlar...
mesela katillerin bi amacı yok öölesine öldürüyolar. ilk filmde adamlar hafif piskopattı daha iyiydi. satır olayıda daha iyiydi. ip le boğarken çekimlerde belki gerçeçi olsun die sıkmış olabilirsiniz ama izlerken gerçektende o ip bi adamı boomucak kadar rahat gözüküyo. yani ipi boynuna dolamış duruyo.

aynada nie kendini çekiyo nie aynaya o kadar yakın çekim yapıyo anlamadım 🙂

ayrıca dv-art tın da dediği gibi katili bulmaya gidiyolar ve yanlarında bi çakı bile yok. bence şöyle daha iyi olurdu. tarık "polise habervermeliyiz" gibi bişey söylerdi. dieri "saçmalama polise çaldığımız kameranın içindeki resimler yüzünden kardeşimi öldürdüler adamlar sanırım araba mezarlığındalar bi gidiverseniz mi dicez polisi karıştırma önce biz bi gidelim bakalım duruma göre bakarız. benim başım yanmasın şimdi" gibi bi dialog daha iyi olurdu (bu cümlelerle diil tabi daha iyisi yazılır) yani kurban arkadaş polisi arayalım katiller yakalansın derken dieri "yok ya bi bakalım biz önce" gibi arkadaşı tuzağa sürüklemeliydi.

bide en başta arkadşın kamerası çalınıyo ve geri dönerken adam direk "noldu birader bişey mi geldi başına" dio ve bu adam çalıntı olduğu bariz belli olan şeyler satıyo kamerada var aralarında. ben olsam anında o adamın başıma gelen olayla ilgisi olduğunu düşünürdüm. o kadar rahat davranmazdım.

benim kötü anlamda dikkatimi çeken noktalar bunlar. genelde mantıktaki hatalar bence.

onun dışında ben müzikleri beğendim. renkler baya iyi (araba mzarlığında birazdaha souk renkler daha iyi olabilirdi ama) steadycam harika iş yapmış. arada sallantılı yerler var ki onların ööle olması bence daha iyi olmuş. kadraj çok çok iyi.

bu arada tarık ın resimlere baktığı yer senin odan demi 🙂

tebirk ederim kadir abi. haddime mi bilmiyorum ama ben 8 veriyorum 🙂

 
Gönderildi : 31/05/2006 7:43 pm
(@cellat-yiit)
Gönderi: 0
 

ilkinden kesinlikle daha kaliteli olmuş. Kamera açıları falan gerçekten çok güzel. Ayrıca steadicam i kullanamıyorum demiştim ama ben gayette işe yaradığını gördüm.

Oyunculuklar süper geçekten çok kaliteli bir cast oluşturmuşsun kadir abi.

Ben çok beeendim, ilkinden çok çok daha güzel olmş emin olabilirsin.

Ayrıca resmin canlanlığı sahne beni benden aldı, bayıldım ona... 😆

Bilkent COMD 3

 
Gönderildi : 31/05/2006 10:51 pm
(@kkymn)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Þimdi bu iþ çok iyi oldu.

Tam aslýnda olmasý gerekeni yaptýk hep beraber. Böylesi bir yöntemi uygulayabilecek þansým olmasý çok güzel birþey hepinize çok teþekkür ederim. Burada benim paylaþýmcýlýðýmý deðil sizin paylaþýmcýlýðýnýzýn eseri güzel bir forum oluþtu ve bakýn gece foruma linki koyuyorum ve 24 saat içinde çok doyurucu yapýcý ve yardýmsever eleþtiriler topladým.

Ýnterneti ve sizleri seviyorum.

Þimdi ben bu baþlýðý kilitliyorum çünkü artýk eski versiyon üzerine enerji sarfetmeyelim.

Tekrar herkeze teþekkürler. Yeni bir bitiriþi olan CIDIK ýn 2. versiyonu için da eleþtirilerinizi beklerim.

Bundan sonra da hep beraber bu yontemle 1-2 aþamada ciddi filmlerimizi eleþtirerek montajýna yardýmcý olursak çok faydalý biþey yapmýþ oluruz.

KKYMN

 
Gönderildi : 01/06/2006 1:40 am
Sayfa 2 / 2
Paylaş: