Merhaba arkadaşlar, film hakkındaki görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim. Sevgilerimle...
Oyunculuklar iyiydi kizin mimikleri cok basariliydi ama ozellikle kadraj secimlerin ve isik kullanimin hosuma gitti. Eline saglik. Anlatima hizmet edecek, daha cok okayin icine sokabilecekbi birkac unsur daha ekleyebilirmissin sanki. Tebrik ederim tekrar
genel olarak netlikte sorun var, kıyıdan köşeden çekimlerde kadrajdaki o fazlalıklar gözü çok rahatsız ediyor, düşen çiviyi, o kadar çiviye neden ihtiyaç duyulduğunu yani kısaca çivi mevzusunu komple anlamadım (bu arada en baştaki düşen çivide netlik çığlık atıyor resmen.), kızın öldürülüp gömüldüğü yer çok ufak gözüktü bana, paranoyaklığı sadece kızla adamın karşılaştığı sahne ile değil başka karşılaşma, hissetme sahneleri ile güçlenirseydiniz intiharı daha iyi anlayabilirdik (bir kısa film klişesi olarak intihar, bende de var 🙂 ).
genel olarak insanlar bazı intihar şekillerinde vazgeçerler (kendini asmak, suya atlayarak intihar etmek.) hayatta kalma içgüdüsü devreye girer ve kurtulmaya çalışır. buradaki intihar sahnesinde iskemle hala ayağın ulaşabileceği bir yerde (ip boynunu kırdı demeyin o yüksekten bırakmalı infazlarda gerçekleşiyor.) bu inandırıcılığı etkiliyor ayrıca ayakların titremesi bir ilacın etkisi, hipotermi veya kriz gibi durumlarda baştan sona makul görünür. kendini asan insan, ayaklarını bir yerlere değdirmeye çalışır, çabalar kendini o kadar kasarki sonuna doğru o titremeyi görürüz. uzun lafın kısası hatalı bi sahne. bunun yanında renkler hoşuma gitti, kızla erkeğin karşılaşmasındaki aydınlık taraf karanlık taraf mevzusu ise daha çok hoşuma gitti. (bize öyle cici görünen bir kızdan çığlık atmasını beklemezdim yalnız, daha çok haksızlığa uğramasına rağmen iyi davranıp vicdan azabını arttırıcı bir rol çizilen profile daha güzel uyabilirdi.)
bunların bir kısmı benim görüşlerim bir kısmı ise su götürmez bir gerçek, ellerinize sağlık kolay gelsin 🙂
oh be 😀
Güzel bir çalışma. Alan derinliği dar tutulduğu için zaten netliklerin kayması kabul edilebilir ki hatta güzel de olmuş. Planlar güzel, işleyiş güzel. Anlatı aktarılabilmiş.
Tebrikler.
Gelenektir: Ekipman bilgisi bekliyoruz. Kamera, lens, ışık ve hatta mekan vb kamera arkası bilgilerini paylaşabilirseniz herkes için iyi bir örnek olur.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Merhaba arkadaşlar; Öncelikle eleştireriniz için çok teşekkür ederim. İlker olumlu eleştirilerin ve tavsiyelerin, bilgilerini ve öğrendiklerini herkese aktardığın için ayrıca teşekkür ederim. Yeni şeyler keşfetmemde faydalı oluyorsun, sağol.
Aleste; asma sahnesindeki elestirilerine hak veriyorum. Kısıtlık zamandaki acelicilikten kaynaklı birde oyuncu arkadaşın yukarda tutunacağı bir yer yoktu. Adam asmak bizi bayağı zorladı. 🙂 Kısıtlı zamanda yapabildiğimizle idare ettik. Senaryoda çivinin düştüğü yer betondu ve adamın elinde ki kan betona damliyordu ama uygulama da elimi kestigim halde kan çıkmadı. 🙂 yine kısitlı zamandan dolayı es geçtik.
Fulgura; Filmi beğenmene çok sevindim. Olumlu eleştirilerin ilham verici... Konusu sert ve rahatsız edici olan bu filmin aktarılmış olması ayrıca memnun edici... Ben rahatsız edici bir film olduğu için olayı mümkün olduğunca gizledim.
Her kısa filmcinin yaşadığı benzer sorunları bende yaşadım. Öncelikle çekim yaptığımız bodrum katı basıktı adamın intihar sahnesi için hiç ideal degildi. Kafamız tavana dolayısıyla örümcek ağlarına değiyordu. Ramazanda çekim yaptık ve kısıtlı zamanımız vardı 4 saat gibi... Ve çekimlerde kamera arkasında ben ve bir tane daha arkadaşım oldu. 1.5 saat ipi asacağımız duvarda ki demirin etrafını açtım yani betonu parçaladim. Diğer arkadaş ışıklarla uğraştı. Işık bilgimiz yetersiz olduğu için o da bayağı bir zaman aldı. Biz çekimlere başladığımızda henüz çoçuğu ve evi bulamamıştım. Hayirlısıyla başlayak dedik buluruz herhalde dedik. :)) Bir gun sonra evi ayarladik, gün içinde bir çoçukla anlaştık çekime 15 dakika kala vazgeçti, mahalleden arkadaşın annesi vasıtasiýla bulduk. Ev çekimlerine iftardan sonra 9.30 gibi gidebildik. Çoçuğun aileside geldi ve 1 saat ışıkla uğraştık, ailesinin olması ve çekimin uzaması gerdi. Bir anca çoçuğun sahnelerini çektik. Sonra erkek oyuncunun tekli sahnelerini çektim. Sahura az bir vakit kala da bitirdik.
Canon 5d mark iii
35 mm lens f1.4
2 tane spot ışık kullandım.
Kurguda da lighting efect kullanarak ışıklandırmayla oynadım.
iyi olmuş bence
Teşekkür ederim. 😉
"Beton" son kurgusuyla yeniden fikirlerinize sunuyorum arkadaşlar. Eksikleriyle ve artılarıyla eleştirilerinizi almak isterim.
ilki bence çok iyi, çığlığın yeri çok iyi.
ikincisinde çığlığın yeri çok kör göze parmak olduğu için olmamış bence.
filmi de beğendim 🙂
beğenmek ne kelime la, kıskandım vallahi 😀
senaryosuyla birlikte imzamdaki siteye eklersen sevinirim 🙂
eksiklik var film %65-70 tamamlanmış gibi, neler olurdu daha bu filme... daha bir deneysellik daha bir gerilim, daha bir hızlı kurgu, elindeki imkanlarla ve oyuncularla sen muazzam bir film çekerdin bence Onur ama maalesef eksik geliyor izleyince. Kız yakın plan ve beyaz makyajlı haliyle yeşil perdede alınmış olsa aşırı gerilimli sahneler çıkartırdın ortaya... Yeşil perdesiz de olurdu hatta ama insanın aklına gelmiyor zamanında işte keşke imkanın olsa tekrar bu elemanlarla çekim yapmaya eklemeler yapsan benim bile içimde kaldı yani düşün 😀
arkadaşlar eksikleri dile getirmiş zaten. Tekrar dillendirmeye gerek yok diye düşünüyorum. Tebrik ederim, başarılı bir çalışma olmuş. Özellikle kızın aydınlıkta, adamın karanlıkta kaldığı sahneye bayıldım. Daha iyilerini yapmanız dileğiyle 🙂
Fikir, en büyük sermayedir.
güzeldi sıkılmadan sonuna kadar izledim bir kısa için bazı eleştiriler çok acımasızca geldi filmin sonuna doğru ne olursun olmasın nolursun dedim ve o klişe intihar sahnesi oldu birde şunu hep merak etmişimdir bu intihar ipleri hurdacılarda bu şekildemi satılıyor bu tarz bağlanmış bir ip gördüğümde filmden kopuyorum belki hani eline bulduğu ilk iple kendini asmaya kalksa ve ip kopsa beceremese ve vicdan azabı ile yaşamak zorunda kalsa bilmem nasıl olurdu