........
Fatih Fidan
iki tane güzel kadrajı gereksiz isim lansmanlarıyla bozmuşsun dicem. fragman değilde tv spotu olmuş birde.
çok açıklayıcı bir fragman olmuş. filmi izlemiş kadar oldum 🙂
Gereğinden fazla uzun olmuş, tek dikkat edilmesi gereken 2 fotoğraftan fragman olmayacağı.
*our AC-130 in the air
Fragman ile izleyicide bir fikir uyandırmak lazım,oyuncuların ve yönetmenin ismi ile fikir edineceksek uğraşmaya gerek yok yazarsın buraya bizde okuruz.Sonuçta fragmanda yazılardan başka hareket eden birşey yok.
Neyse en azından filmi merakla bekliyoruz. 🙂 Umarım emeğinizin karşılığını alırsınız.
.......
Fatih Fidan
öncelikle 49 tane mesajın oldugunu varsayarsak aramızdan oldugunu düşünerek yorumladım şahsen.
sonracımca, anlatmak istediğini bu kadar metni yazdıgında anlayabiliyorsak burada bizde değil sende bi eksik anlatım vardır. Yani tamam telefon sesi çalıyor? neden? dedik. neden o iki fotoğrafta dedik?eeee zaten dedik bunları. Sonra yazan kişi ile yöneten kişi aynı olmasına rağmen neden ayrı ayrı yazıları okumayı bekledik. Daha önce çok önemli bir eser bırakmış olsaydın biz tarzından bu iki fotografla bize bişi anlatmış olacagını varsayardık. Haksız mıyım? ama ben seni tanımıyorum. Elinde ki en iyi oyuncuyuda tahminimce tanımıyorum. Ayrıca tanımını yaptıgın anlamda fragman yapmak zorundasın demedik. Sen öyle güzel bir kurgu yapki fragmanında hakaten merak edelim ama iki fotografın üstüne bir telefon sesinin bir esprisi yok ne yazıkki. Ayrıca kırılıcak bişide denmedi. Tartışıp dogruyu buluyoruz.
Aslında ben yorumumu yapmıştım tekrar birşey yazmak istemezdim ama belirtmek istediğim birşey var sanırım.Hep savunduğum birşey var.Fragmanlar kısadır.Kısa filmde kısadır ozaman kısa olan birşeyin daha da kısası nasıl olur.Ben kendi filmim içinde fragman yapmıştım ve hep bunu düşündüm acaba abes bir durum olurmu diye.Sizi de,siteminizide çok iyi anlıyorum fakat kısa film çok fazla gizemi şifreli anlatımları kaldırmıyor malesef,bizzat tecrübe edinerek öğrendim.Kısıtlı bir sürede daha açıklayıcı olmalısınız ki amacınıza ulaşın.Fragmanınızda da sanırım bu hasıl olmuş.Misal 1,5 dakikalık bir kısa film fragmanına o kadar gizem ve şifreli anlatım koyarsanız bir çok kişi bön gibi bakar kalır.Beetlejuice'in söylediklerine katılıyorum ben sizi eleştirmiş olmak için eleştirmedim sadece takıldığım noktaları söyledim sanırım sizde bunun için koydunuz fragmanınızı yanılıyormuyum?
Spielberg eğer bir film yapsa fragmanda siyah ekranda beyaz bir yazıyla sadece spielberg yazsa sonrada filmin adı yazsa arkasından da coming soon yazsa onu bile eleştiririm 🙂 kaldı ki senin bu şekilde eleştirilmen gayet doğal.Çalışmanda başarılar.Umuyorum çok güzel bir film izleyeceğiz.
Fragman bence soru işaretleriyle dolu
niye o iki fotoğraf
niye baştaki müzik tersten çalıyor
telefon sesi nedir
ve bu fragmandan filmi çıkartabilen olmuşsa gerçekten bravo
iki fotoğrafla fragman olmaz diyenlere, fragman değil fotoğrafla, bence anlatmak istediğini anlatabilirsen yazı ile bile olabilir, bence fragman filmden kesitler gördüğümüz bir reklam değil, ana yemekten önce yediğimiz sıcak çorbadır, fragman filmi merak ettirir
Fragman da hareket eden tek şey yazılar ve onların hareketi ve fonda çalan müziğin nasıl çaldığıyla bir ipucu almayı düşünmek bunun sebebini sorgulamak yerine sanki benim burda kendi reklamımı oyuncuların reklamını yaptığımı düşünmenize ne sebep oldu acaba
Arkadaşlar sinemacı gözüyle bakmak sanat anlamında bakmak yerine, ön yargılı bakışlarınızla niye bakıyorsunuz, neyse eleştirilerinize saygı duyuyorum
ama bu forumda sizin aranızdan olmayan biri her iş koyduğunda yaptığı işi irdelemeden kolaya kaçıp hemen eleştirmeyi alışkanlık haline getirirseniz bu forumda sizlerden başka kimse kalmaz, sizlerden başka kimse bişey koymaz
Saygılarımla
şimdi arkadaşım öncelikle filmini yada fragmanını buraya koyuyorsan gelecek eleştirilere açık olmalısın (biraz sitem kâr olsada olmuşsun eywallah.)
fragman konusuna gelince o dediğin soruları seyirciye sordurabiliyorsan ne ala, ne hoş ama cına ulaşmıssındır ama sorduramıyorsan eksikliği kendinde aramalısın?
ayrıca bahsettiğin çorba konusuna gelirsek. bence çorba tuzsuz olmuş doğal olarak iştah kaçırıyor ve bir sonraki yemeği merak ettirmiyor yani.
saygılar...
......
Fatih Fidan
massaro aşırı fazlanın fevkinde hassas bir arkadaş.Olayı tartışma boyutunda algılamış.Bundan kelli ilk film ya da fregmanını asan arkadaşları eleştirirken daha nazik olun.ööle bodoslama yazmayın.kırmayın şevkini insanların. 😉
bir garip ölmüş diyeler,üç günden sonra duyalar,kısa film ile yuğalar,şöyle garip bencileyin
massaro aşırı fazlanın fevkinde hassas bir arkadaş.Olayı tartışma boyutunda algılamış.Bundan kelli ilk film ya da fregmanını asan arkadaşları eleştirirken daha nazik olun.ööle bodoslama yazmayın.kırmayın şevkini insanların. 😉
emredersiniz başka?
Başlık, sahibi tarafından etkisiz hale getirildiği için silinecektir.
"ama bu forumda sizin aranızdan olmayan biri her iş koyduğunda yaptığı işi irdelemeden kolaya kaçıp hemen eleştirmeyi alışkanlık haline getirirseniz bu forumda sizlerden başka kimse kalmaz, sizlerden başka kimse bişey koymaz "
Birşeye deyinmek istiyorum izin varsa, eleştiri her zaman iyi anlamda olmaz, olmamalıdır.Eleştirinin kötüsü makbuldür ki hataları düzeltebilesin.Ben inanmıyorum bu forumda hiç kimse yermek veya hakaret için kötü birşey demez, aksine daha iyisini yapman için fikir verirler, yardımcı olurlar.Burda birşeye yardıma ihtiyacın oldu varsayalım, kim kalkıpta sana ters birşey demiştir ki(tekrarlanan dialoglar dışında), herkes birbiri için koşturur burada, sen yanlış anlıyorsun, haklısın insan kendi işini kabul görmesini ister.Çünkü dışardan görülmez içi ne kadar zahmetli olduğunu.Ama eleştiri de bulunanların o zahmetleri çokça kez katlandığını adım gibi biliyorum.Bundan dolayı sen de biraz yapıcı ol derim.Bunu bi düşün..
*our AC-130 in the air
Bu foruma kimler filmini koydu,bir Allah'ın kulu olumlu yada olumsuz mesaj yazmadı.Çünkü kimse yazmak zorunda değil.Aynı şekilde buraya konulan filmlerin illa beğenilmesi gibi bir koşulda yok.Bilmiyorum üyelik sözleşmesini okumadım belki orda bütün üyeler forum da ki filmleri beğenmek zorundadır diye yazıyordur.
Yukarıda ki mesajlar içinde birtane bile kırıcı birşey yoktu hatta hepsi yapıcı eleştirilerdi.Ama iki tane beğenmediğiniz eleştiri yüzünden filmide alıp gitmek pek etik bir davranış değil.Ortada daha film bile yok çekimleri tamamlanmamış bir filmin fragmanını beğenmedik diye küsmek son derece enteresan.Siz yenilmeyi daha baştan kabul etmişsizsiniz zaten...