Forum

Adobe Premiere Pro Proje Donma Problemi

15 Gönderi
6 Üyeler
0 Reactions
4,986 Görüntüleme
(@stanleykubrick)
Gönderi: 40
Başlığı açan

Önemli bir projeye başlamıştım. Dosyayı kaydettim hiçbir problem gözükmüyordu ama bilgisayarı kapatıp tekrar açınca proje açılmasına rağmen timeline, proje penceresi falan hiçbirisi yüklenmiyor. Bilgisayar buga giriyor gibi oluyor ve hiçbir şey yüklenmemesine rağmen dakikalarca donuyor. Projenin çektiği dosya sayısı çok fakat daha önce böyle çalıştım hızlı bir şekilde. Şuanda ne projeyi görebiliyorum ne açabiliyorum... Bu sorunu nasıl çözebilirim bir fikriniz var mı?

Gönderildi : 31/05/2019 5:29 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin

Vallaha bir sürü şeyden kaynaklanıyor olabilir. Media Cache dolmuş olabilir.
Şuradaki dosyaları silmeyi deneyebilirsin, eğer Media Cache'i orada tutuyorsan.
Başka bir yerde tutuyorsan oradan sil.

Users\AppDataRoamingAdobeCommonMedia Cache and Media Cache Files

Premiere'i projeden değil de normal sıfırdan proje açar gibi aç, açılırken açılana kadar shift+alt'a basılı tut, bu birçok ayarı ve plug-ini sıfırlayacaktır, sonra import seçeneğinden projeni aç. Olup olmadığını bildir, başka çözümlere bakayım olmadıysa.

Gönderildi : 31/05/2019 6:15 am
(@stanleykubrick)
Başlığı açan

Özel sebeplerden dolayı projeye ara vermek zorunda kalmıştım. Tekrar devam ediyorum. Bahsettiğiniz klasöre de ulaşamadım. Ama shift+alt olayını uyguladım, hala aynı. Şuanda şöyle bir pencere çıkıp daha sonra "Yanıt vermiyor" hatası veriyor.

Gönderildi : 04/08/2019 7:41 pm
(@kezzap)
Admin

Nasıl ulaşamadınız? appdata gizli klasördür, gizli klasörleri göstermesini isteyin windows'un ayarlarından.
Eğer ki crackli kullanıyorsanız, sorun her zaman ondan kaynaklı da olabilir, unutmamak gerekiyor.

Gönderildi : 04/08/2019 7:51 pm
(@stanleykubrick)
Başlığı açan

Cache klasörünü silince düzeldi. Teşekkür ederim.

Gönderildi : 06/08/2019 6:04 pm
(@kezzap)
Admin

Daha fazla alan olan bir yere yönlendirin cache klasörünü. Bir de ayarlardan şu kadar olunca otomatik sil talimatı verebilirsiniz. Nasıl yapılacağını premiere tavsiyesi videolarımda anlatıyorum.

Gönderildi : 07/08/2019 3:17 am
(@stanleykubrick)
Başlığı açan

Daha fazla alan olan bir yere yönlendirin cache klasörünü. Bir de ayarlardan şu kadar olunca otomatik sil talimatı verebilirsiniz. Nasıl yapılacağını premiere tavsiyesi videolarımda anlatıyorum.

Sağol hocam. Bu site için büyük şanssınız.

Gönderildi : 07/08/2019 4:20 pm
(@androgeor)
Gönderi: 2

Gönderen: @kezzap

Nasıl ulaşamadınız? appdata gizli klasördür, gizli klasörleri göstermesini isteyin windows'un ayarlarından.
Eğer ki crackli kullanıyorsanız, sorun her zaman ondan kaynaklı da olabilir, unutmamak gerekiyor.

Merhaba. Premiere Pro 2019 için aynı sorunum var. Premiere Pro'nun ana sayfası açılıyor ama yeni proje oluşturmaya çalıştığımda veya eski projelerden birini açmaya çalıştığımda yanıt vermiyor. Neyden kaynaklanabilir? Bir anda oldu bu sorun 1 saat öncesinde bir proje düzenliyordum

Gönderildi : 12/07/2021 11:55 pm
(@kezzap)
Admin

Yazdığım sebepten kaynaklanabilir. Media Cache’i boşaltmanız gerekiyordur. 

C:\Users\AppDataRoamingAdobeCommonMedia Cache and Media Cache Files

buradaki dosyaları silin.

Gönderildi : 13/07/2021 12:01 am
(@androgeor)
Gönderi: 2

@kezzap söylediklerinizi denedim fakat düzelmiyor maalesef

Gönderildi : 13/07/2021 12:03 am
(@kezzap)
Admin

Şunu denediniz mi. :

Premiere'i projeden değil de normal sıfırdan proje açar gibi aç, açılırken açılana kadar shift+alt'a basılı tut, bu birçok ayarı ve plug-ini sıfırlayacaktır, sonra import seçeneğinden projeni aç. Olup olmadığını bildir, başka çözümlere bakayım olmadıysa.

Herhangi bir plug-in kullanıyor musunuz?
Bilgisayarınızın C klasöründe ne kadar yer var?
Boş proje açmayı başarabildiniz mi? Boş içinde hiçbir şey olmayan untitled project. 

Gönderildi : 13/07/2021 9:57 am
(@cem123)
Gönderi: 439

Çok genel bir şey söyleyeceğim ama çoğu program için geçeli bir durum. Bazen ara güncellemer yüzünden bazı şeyler değişiyor, uzun zamandır ara verdiğin bir projeye devam etmek istediğinde de açtığın program artık aynı program olmadığından sorun çıkabiliyor. 

Gönderildi : 13/07/2021 3:49 pm
(@90xxx09)
Gönderi: 1

@kezzap hocam merhabalar aynı sorun şuan bende oluyor yeni proje açıyorum ama bir saat önceki projeyi açtığımda sadece üstteki window file edit yazan panel gözüküyor geri kalan sadece grilik 

chace klasorünü temizledim shift alt yaptım ama hiçbiri yaramadı

Gönderildi : 05/02/2023 10:04 pm
(@kezzap)
Admin

@90xxx09 Hangi versiyon? 

Muhtemelen korsan yazilim oldugu icin sorun yasaniyor. 

Gönderildi : 06/02/2023 11:09 am
(@aysegul)

Bence bu alanda yazılmış en iyi kaynak şu:
https://blog.frame.io/2022/11/14/troubleshooting-common-premiere-pro-problems/

sorun halen çözülmemişse

aşağıdaki adobe premiere sayfasında  konu/sorun başlığı açanlara pek 
çok adobe danışmanı yardıma çalışıyorlar

https://community.adobe.com/t5/premiere-pro/ct-p/ct-premiere-pro?page=1&sort=latest_replies&lang=all&tabid=all

Gönderildi : 10/02/2023 7:55 pm
Paylaş: