iki ekmek bi yoga nın cekimlerini dvx102b nin widescreen modu açık şekilde çektik. bu durumda en dogru şekilde hatasız ve kayıpsız olarak proje dosyamı hangi ayarlarda açmalı ve hangi ayarlarda export etmeliyim acil yarım bekliyorum arkadaşlar. plss.
Aslında ikisinide olur ama şimdi exportta önemli nokta, onu bir cd-dvd sıkıştırırken 4:3 projenin 16:9 olan videoda kaşlarda video statüsüne gireceğidir, 16:9 proje açarsanız böylece o formatta kurgulayıp sonrasında da kaşları videoya katmaz player bunları yapar.Daha kaliteli olarak cd-dvd yazma imkanı olur.Sonrasında hdv olmadığı için sıkıştırılmamış avi dv çıktı alırsın yivvriim:)
*our AC-130 in the air
hepama katılıyorum
🙂
bana söyleyecek söz bırakmamış yine
kişisel izleme içinse hepa nın dediği yöntem doğru. ama bi tv kanalında yayınlanacak bi görüntü ise çıkışı kaşlı almak lazım... dolayısıyla 4:3 almak lazım çıkışı.... eğer bunu yapmazsak eskiden trt de çıkan cowboy filmleri gibi herşey olduğundan daha uzun gözükür. yani kaş olması gereken yerleri doldurmak için sistem görüntüyü uzatır.
Saygılar.
Tek noktaları sevmedim hiç... Benim için sadece üç nokta vardır... Çünkü tek nokta son'u, Üç nokta sonsuzluğu anlatır...
vay anasını sayın seyirciler bunun bi standartı yok yani kafam karıştı.... ben widescreen cektim die öle aç.tım projeyi şuanda çalışıyorum. Eger bi terslik olursa yakarım bu forumu yakarrımmm
forumu yakacak olan biri varsa o benim 🙂 (bkz. imzam)
sen WS montajla ve exportla... gerekirse daha sonra bi converter program ile (procoder) 4:3 çıkış alırsın.
Tek noktaları sevmedim hiç... Benim için sadece üç nokta vardır... Çünkü tek nokta son'u, Üç nokta sonsuzluğu anlatır...
convert programına bile gerek yok
premierde yeni bir proje açarız 4:3 sonra 16:9 projeyi içine alır orda hallederiz 🙂
sen yap kurgunu beetlecım hallederiz 🙂
bu bir mushraPPa mesajıdır
Mehmet Oğuz Köroğlu
yani o da olabilir oğuz ama converter daha basit bence... proje aç, indexing, converting bekleyene kadar procoder zaten %50 ye gelir. 🙂
haha olabilir ama bana bu daha saglıklı geliyor nedense
Mehmet Oğuz Köroğlu
banada öyle geliyo ama pratik olmak laızm... aslında psikolojik bi durum bu 🙂
psikolojik tabee
ama pratiklik önemli
Mehmet Oğuz Köroğlu
hehe peki arkadaşlar sizin engin teknik bilginize güvenertekten çalışmaya devam ediyorum ilginize teşekkür ederim. Castta da her zamanki gibi kkymn forum üyelerine teşekkürlertimizi ileticizz efenim 🙂
abi garanti bizzis güven bize bizde yamuk olmaz
sana bende 55 yıl garantı 😛
Mehmet Oğuz Köroğlu
bişey olursa getir bize... 30 senelik esnafız biz 🙂