Forum

Davinci Resolve 17 Önizlemede Takılma Sorunu

6 Gönderi
4 Üyeler
0 Likes
2,553 Görüntüleme
(@desperado28)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Herkese merhaba davinci resolve 17 versiyonunu kurduktan sonra pocket 4k raw cektıgım dosylarda kurgu esnasında fps atlamaları olmakta. takılarak kurgu yapamıyorum, daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadım. rahat rahat kurgu yapıyorum hemde 4k herşeyi zorlayarak yapmama ragmen gram takılma olmuyordu. yeni sürümü yukledikten sonra bununla karşılaştım. yeni sürümü slip eskinisi yukledıgımde de aynı problemle karşılaşmam sinirimi bozmakta. bu sorunla karşılaşan bunun çözümünü bilen varmıdır. ekran kartından olabilirmi..

 
Gönderildi : 13/11/2020 2:41 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Vallaha 4K Raw'da takılmadan kurgu yapmak çok beklenmedik bir şey. Ya da bilgisayarın çok çok iyi. Gerçi braw denemedim hiç. Belki ona has bir durumdur.
Davinci Resolve'da use optimized media files diye bir seçenek seçili olmalı. Playback seçeneği altında.
Render cache dolmuş olabilir, yine playback altında delete render cache diye bir seçenek var, oradan önizleme belleğini boşaltabilirsin.
Bunların hiçbiri olmuyorsa, bilgisayarında bir temizlik yapmak gerekir. Yeterince boş yer olduğundan emin ol hem işletim sisteminde, hem davincinin olduğu yerde hem de dosyaların bulunduğu yerde. Bu da olmuyorsa, timeline proxy mode'da half resolution, quarter resolution seçeneklerini seçmen lazım. O zaman 4K değil, HD yaparsın kurguyu. Çıktıyı yine 4K alır. Ama rengi yaparken o seçeneği kapatırsın.
Zaten neden 4K'da kurgu yapıldığını anlamıyorum genel olarak. Ben 720P, hatta daha düşük yapıyorum. Proxy'le çalışmayı öğrenmek lazım.

 
Gönderildi : 13/11/2020 3:21 am
(@sade_vatandas)
Gönderi: 36
 

17 henüz Beta, o yüzden çeşitli bug'lar olması doğal. Ben de dün indirdim çok bakamadım, az ama öz iyileştirmeler var. Özellikle maskeleme aracındaki gelişme hayatı çok kolaylaştıracak gibi. Takılma konusunda Kezzap'ın Proxy önerisine sonuna kadar katılıyorum. İşlemci ne kadar güçlü olursa olsun 4K ve üzerinde Proxy ile çalışmak lazım.

"Ben istiyorum ki; film, siz sinema salonunu terk ettikten sonra başlasın." Jacues Tati

 
Gönderildi : 13/11/2020 4:05 am
(@desperado28)
Gönderi: 0
Başlığı açan
 

Kezzap zaten senin değigin şekilde çalışıyorum. Ama braw nasıl bir codec ise 4k raw kurgu yaptırıyor. Benim sorunum
Ekran kartındaymis güncelledim düzeldi. Sistem AMD ryzen 2700x işlemci, Asus ana kart aours gamminng WiFi 7 modeli, 64 GB 3200 mhz Ram, ekran kartı 8 gbyt saphire gtx 580, nmve 1 trb ssd ve harici ssdler totalde 4 trbyt mevcut o zaman sistemi 13 bin tlye toplamıştım monitör hariç, monitöre beraber 15 bini aştı. 4k raw rahat rahat kurgu yapıyorum takılmadan. Sadece 4k 60 kare çekilen görüntülerde sorun olabiliyor. Onunda çözümü basit o zaman sıkıntısı kalmiyor Ama naçizane tavsiyem. İşlemcinin iyi olması gerekiyor. AMD yeni işlemcilerinden alirsaniz 8k bile kurgularsiniz. 14 cekirdekli olanı iş görür. Bunun sebebi Black magic kullandığı kodeclerin uyumlu olması.DIger kameraların codeclerin uyumluluğunu bilmiyorum bu 8k braw has bilginiz olsun, mesela yeni aldığım dron daha az yer kaplamasına rağmen kodec den dolayı sıkıntılar yaratabiliyor. İşlemci anakart ve Ram, ve ekran karti guncelenirse 8 k kurguda yabilirsiniz. Bu bana yettiği için kullanacağım ama 6k sini kurgulayamassiniz onun için en az 14 cekirdekli olan modeli vardı AMD nin. Ram. 128 GB olmalı ekran kartına üst seviye olmali galiba suanki kurlala iyi bir kurgu bilgisayarı 30 ila 40 bin TL arasında toplanır. Bu arada ben en yüksek seviyede kayıt alıyorum 3:1 4k 4096 2160 dci şeklinde daha sonra istersem 1080 p çıktı alabilirim projenin durumuna göre yani. Sinema için 6k şiddetle tavsiye edilir. Sahne içinde crop işinizi çok fazlasıyla görecektir. Ama ssdlerde cebinize büyük bir delik acacaktir. Ama şuan bmpcc 4k en uygunu fiyat performans için

 
Gönderildi : 13/11/2020 6:14 pm
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin
 

Bu arada indirip denemeyi düşüren varsa bulaşmasın, beklenildiği üzere buglarla dolu.

 
Gönderildi : 15/11/2020 1:10 am
(@spidervis)
Gönderi: 1242
Admin
 

Versiyon 17 beta sürümden çıktı, bugün normal olarak yayınlandı.

 
Gönderildi : 25/02/2021 11:45 pm
Paylaş: