Eklenen Forum Cevapları

Re: Lütfican Umut - VFX Reel 2013

Gerçekten güzel işler çıkartmışsınız. Kutlarım...

Forumda Arşiv

12 yıl önce
Re: Harici mikrofon önerisi (Acil yardımınıza ihtiyacım var.

450' gözden çıkartdıysanız rode artı zoom h1'de aynı fiyata bulursunuz. Çiçek gibi ekipman yapmış olursunuz.

Forumda Ses ve Kayıt

12 yıl önce

Pratik olmasını istiyorsanız rode videomic derim. Ama mutlaka uzatma kablosu da alın. Teknosa'da falan uygun fiyata bulunur. Diyalog alırken oyuncuya sopa yardımıyla yaklaştırmanız gerekecek.

Forumda Ses ve Kayıt

12 yıl önce

Saydıklarınızdan biri mikrofon diğeri ses kayıt cihazı. Ikisini beraber kullanırsanız istediğiniz sonuca ulaşırsınız.

Forumda Ses ve Kayıt

12 yıl önce
Re: 15:36-Kısa Film

Konu anlaşılmıyor gerçekten. Siz aklınızdakini anlatmaya çalışmışsınız ama biraz zorlama olmuş. Çekimler fena değildi ama...

Forumda Arşiv

12 yıl önce
Re: Bence Komik

Buradan güzel işler çıkar. Kutlarım.

Forumda Arşiv

12 yıl önce
Re: İran Sineması Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Benim merak ettiğim adamların kerpiç evlerden kurulu dünyalardan nasıl bu kadar zengin yaşantı örnekleri sunabildikleri hem de abartıya kaçmadan...uydurmadan...sanki biri o mahalleye kamerasıyla gitmi...

Forumda Filmcilik Üzerine Tartismalar Yorumlar

12 yıl önce
Re: 2014 Oscar Adayı Filmlerde Kullanılmış Kameralar ve Lens

Bir tane bile gariban kamerası yok usta be 🙂Ne var yani mesela "12 Years A Slave"nin altında bir sahne de olsa DSLR olsaydı. "Siyah Kuğu" filminde metro sahnesinde kullanılmıştı.

Forumda Yarı-Profesyonel ve Profesyonel Kameralar

12 yıl önce
Re: 2014 Oscar Adayı Filmlerde Kullanılmış Kameralar ve Lens

Başlık çok iyi olmuş. Paylaşım için teşekkürler...

Forumda Yarı-Profesyonel ve Profesyonel Kameralar

12 yıl önce
Re: Kısa filmi renkli / siyah beyaz çekmek farkı.

Ustalar daha detaylı bilgi vereceklerdir ama ben kendi tecrübemi paylaşayım. Renkli çekip kurguda siyah beyaz yapmakla siyah beyaz çekmek arasında nitelik farkına rastlamadım. Eğer sonradan siyah beya...

Forumda Genel Çekim Sorunları

12 yıl önce
Re: İran Sineması Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Aklıma ilk olarak jafar panahi gelir. İran sineması az ama dolu dolu örneklerle kendini gösterir. Film çekip şöhret olmak isteye lerden çok, derdini anlatmanın bir yolu olarak sinemayı seçenlerin kame...

Forumda Filmcilik Üzerine Tartismalar Yorumlar

12 yıl önce
Re: Ortam Sesi almak ?

Diyaloğu temiz aldıktan sonra gerisi önemli değil bence. Iyice yaklaştırıp diyaloğu net alın h1 ortam sesini de alacaktır ama sese derinlik katmak için harici bir kaç ses almakta fayda var. Ben de h4...

Forumda Konu Dışı

12 yıl önce
Re: Bir kişinin belgeselini yapcak olsanız ne sorardınız ?

Dikkat edilmesi gereken şey söz konusu kişi hakkında bir çok şeyi iyi öğrenip gitmek lazım.

Forumda Konu Dışı

12 yıl önce
Re: Bir kişinin belgeselini yapcak olsanız ne sorardınız ?

Muhabirken yaptığım bu tarz röportajlarda tutukluk yaşayan kimseye rastlamadım 🙂Onlar bu tarz röportajlara alışık olurlar. Sizden önce onlarca kez aynı röportajı vermiş olurlar. Defalarca aynı şeyi an...

Forumda Konu Dışı

12 yıl önce
Re: Ortam Sesi almak ?

Rica ederim 🙂 yarım yamalak oldu ama ustalar el atarsa faydalı olacaktır.

Forumda Konu Dışı

12 yıl önce
Sayfa 123 / 165