Eklenen Forum Cevapları

Re: Yedi Göller Sonbahar 2014

Ekipman çantanızda iki tane "ağır abi" varmış. Saygılar o halde.Devamını bekleriz.

Forumda Arşiv

12 yıl önce
Re: Sen ve Diğerleri

Kamera hareketlerinde sıkıntı var özellikle iç çekimlerde. Hatırı sayılır sayıda kısacının düştüğü hatalardan biri zoom olayı. Yapmamak lazım bence. Zoom yerine (varsa) slider kullanmakta fayda var.Ka...

Forumda Arşiv

12 yıl önce
Re: Sen ve Diğerleri

Bank, sigara-bira, sepya ton, uyanarak başlama, ben efekt biliyorum numaraları, müzik dayamaları, neresinden tutsan elinde kalacak kadrajlar-renkler, müsamere tadında senaryo. Yeterli şartlar sağlanmı...

Forumda Arşiv

12 yıl önce
Re: Başvurulabilecek Festivaller

Bildiğim kadarıyla en az bir şahıs şirketi açman lazım. Ondan sonra da herhangi bir sinema meslek birliğine kayıt yaptırıp (en az 500 TL) geçici yapımcı belgesi almalısın. Bu belge bir sene için geçer...

Forumda Festival ve Yarışmalar

12 yıl önce
Re: EĞLENCELİK SOKAK RÖPORTAJI (ntg-2+H1 ses denemesi)

🙂 zerre abartı yok, çok iyi. Muhabirlik yaptığım yıllarda hemen her gün karşılaştığımız durumdu. Bu ikiliden yürüyün bence, güzel işler çıkartırsınız. Bu arada NTG-2'yi xlr-3.5mm dönüştürücü kullanara...

Forumda Arşiv

12 yıl önce
Re: Kisa Film- Kesinti

Güzel başlangıç yaptın, devamı da güzel gelecektir. Okumaya, izlemeye, çekmeye devam.

Forumda Arşiv

12 yıl önce
Re: Yedi Göller Sonbahar 2014

Kadrajlar, color çok iyi. İşini bilen ellerden çıktığı belli. Ellerinize sağlık.Ekipman olarak ne kullandınız. (Kamera, lens)

Forumda Arşiv

12 yıl önce
Re: Sony Vegas Video Efekt Sorunu

Referans monitörünü kastediyorsanız eğer split screen view butonu aktif durumda olduğu içindir. Referans monitörünün hemen üzerindeki buton.Çıktı aldığınızda böyle yapıyorsa program sizlere ömür, yen...

Forumda Vegas

12 yıl önce
Re: Zoom H1 mamülü ses ile oynamalı mıyız?

Sesin temiz olup olmadığından bahsetmiyor galiba. Bahsettiği sesin sinematik sese yani daha doygun yani dijitalleşmemiş bir sese yakınlığı. Hani sanki video sesi gibi değil de film sesi gibi. Var mı b...

Forumda Ses ve Kayıt

12 yıl önce
Re: Deneysel dedik Kurmaca Oldu PARANOID FILM

Deneysele daha yakın olmuş. Teknik olarak ses ve kadrajlar iyiydi. Banyo ve sorgu sahnelerinde Genel aydınlatma yerine daha dramatik bir ışıklandırma olabilirdi. Oyunculuklar genele olarak fena değild...

Forumda Arşiv

12 yıl önce
Re: Hangi Kamera

Başvuru kaynağı olacak bir yazı olmuş. Ellerinize sağlık.

Forumda Kamerayı Bulmak

12 yıl önce
Re: PÜR - Kısafilm

🙂 Ben çok beğendim. "Pür" ismi de güzel olmuş. Pür'ün ne anlama geldiğini çok az kişi bilir sanırım. Bende ilk başta seyrederken; - Pür benim bildiğim Pür mü dedim. Oymuş...:)Ayrıca; O son sahnedeki d...

Forumda Arşiv

12 yıl önce
Re: Bir gezi videosu hazırlamak ?

Bizim burada Kastabala adında ören yeri var. Bir gün elimde makine ve tripotla girerken görevli gelip "yassah kardeşim" dedi. Ben de neyin yasak olduğunu sordum. O da elimdeki tripotu gösterdi. Tripot...

Forumda Konu Dışı

12 yıl önce
Re: PÜR - Kısafilm

Çok teşekkür ederim. Ne güzel sözler bunlar. Gelen eleştiriler çok sağlamdı. Sinema üzerine bir kaç yıldır kitap makale ne bulursam okuyorum ama bu kısa filmi yaparken ve sonrasında gelen eleştirilerd...

Forumda Arşiv

12 yıl önce
Re: Panasonic GH4

Şu video akıl çelmiyor değil.

Forumda DSLR/Mirrorless Kameralar

12 yıl önce
Sayfa 104 / 165