Düd

Eklenen Forum Cevapları

Re: Bulamadığım İki Muhteşem Kitap

Özgür'ü (beetlejuice) o kadar sallamıyorum ki o mesajı da kaçırmışım aradan. O şimdi sırf inadına yapayım diye diyor. Cidden okudum ben, süper anladım. Valla yazık size 🙂

Forumda Konu Dışı

16 yıl önce

350 sayfa kitaptan bahsediyoruz, boş bir adamım da o kadar da boş değilim.

Forumda Konu Dışı

16 yıl önce
Re: O sahnede ne oluyor?

Yönetmen tarafından filmin açıklanmasını ben doğru bulmuyorum. Ha ''şu sahneyi şöyle çektik'' , '' burada böyle teknikler kullandık '' gibi açıklamalar olursa amenna, yapılabilir; ama anlam konusuna h...

Forumda Uzun Metraj

16 yıl önce

FF bana sponsor olsun, sikenır alsın, ben eve alır tek tek tararım sizin için, öbürtürlü uğraşmam hiç :D. Ama 4 aydır kendi altını çizdiğim yerleri aktarıp Türkçe'ye çevirir blogda yayımlama gibi bir ...

Forumda Konu Dışı

16 yıl önce
Re: Canon 7D

Dudecüm Kısafilm festivallerinde de LCD tv den göstermiyorlar herhalde filmleri, tabi ki daha fazla kişinin filmi perdeye yansıyabilir. Geçenlerde 7D ye çok kısa bakma fırsatım oldu, 50mm 1.8 lens var...

Forumda DSLR/Mirrorless Kameralar

16 yıl önce

Ben de diyorum ki sayısal çektiğin şeyi niye filme aktarıyorsun? Tüm dünya sayısal projeksiyona geçiyor artık, filme çeksen bile her türlü sayısallaştırıp sonra yine filme basıyorsun milyonlarca dolar...

16 yıl önce

Amerika'da çıkan dvdlerin (Vanilla değilse) tamamında var, bazılarında 2şer 3 er tane. Shaun of the Dead'de 4 tane vardı, yönetmen, oyuncular yapımcılar falan diye, Yüzükler'de 4 er taneydi sanırım fa...

Forumda Uzun Metraj

16 yıl önce

CMOS kullanan tüm kameralarda var hepa, azaltılabilir, ama yokedilebilir mi onu bilmiyorum, bilene sormak lazım. Ben de izlerken farketmedim ama Canikligil'in sayfada gördüğünü söyleyenler var. O gözl...

16 yıl önce

Çevirisi var ancak 10 yıl kadar önce baskısı durdu, yeniden basmaya da pek niyetli değil gibiler. Ben çevirecektim zamanında sonra çevirisi olduğunu öğrenince vazgeçtim. Yer yüzündeki en muhteşem sine...

Forumda Konu Dışı

16 yıl önce

Çağın gerisinde bir ülkede olduğumuzdan bu durum çok normal. Sayısal projeksiyona geçebilsek sorun çözülecek:" onclick="window.open(this.href);return false; "They all looked incredibly good on the big...

16 yıl önce

Biraz kendimizi zorlayıp dengeyi tutturmak lazım. Zaten eğitimli bir göz ister istemez bazı şeyleri seçer, bir filmden bir şeyleri yakalar. Bu yakalama sürecinin düşünce sürecini tetiklemesi ardından ...

Forumda Uzun Metraj

16 yıl önce
Re: 3'cü deneme filmim...

Bunu diyeceğim için kendimi tam bir denyo akademisyen gibi hissediyorum ama demezsem olmaz, herhangi bir kamera hareketinin ortasından hareketsiz bir çekime kesme yapılmamalı. Klasik sinema anlayışı b...

Forumda Arşiv

16 yıl önce
Re: Sesteki patlama sorunu nasıl çözülür?

Gerçekten patlama olmuşsa çözemezsin zira patlama zaten veri alınamadı demek. Ancak patlayan kısımları kısabilirsin. Onu da herhangi bir ses programında veya biraz daha uğraşarak Premiere'de de yapabi...

Forumda Ses ve Kayıt

16 yıl önce
Re: 4:3 görüntüyü bozmadan 16:9 yapmak

Kaş atarak çevirirsin.

Forumda Adobe Premiere

16 yıl önce
Re: Kısa Film Bulmak?

Rep!

Forumda Kısa Metraj

16 yıl önce
Sayfa 102 / 493