Eklenen Forum Cevapları

Re: Beğendiğiniz Planlar, Sahneler

Kezzap seven'in bu sahnesi benim de hayran olduğum bir sahne. Senaryo zaten buraya taşıyor ama sahne planlaması da çok harika. Tabi bir de brad pitt'in o çelişkisi. Benzer bir an da Braveheart'ta var....

Forumda Filmcilik Üzerine Tartismalar Yorumlar

11 yıl önce
Siyah Beyaz Pozlama Tüyoları

Normalde Cinestyle ile çekiyorum her şeyi. Yine siyah beyaza dönüştüreceğim bir çekim yaptım. pozlamayı cinestyle ile yaparken ml'de uygun pozlamayı yaptım. yani şurası çok parlak ya da şurası çok kra...

Forumda Sinema'da Işık

11 yıl önce
Re: Color Grading çalışmam

Profesyonel olmadıktan sonra davinci ile ae arasında pek fark var mıdır? amatör biri color grading yapacaksa davinci ile çok daha iyisini yapabilir mi?

Forumda Renk Düzenleme / Color Correction

11 yıl önce
Re: Filmimin kalitesi düştü

Çıktıyı alırken 1920'yi seçmemişsiniz anladığım kadarıyla. Edius proje dosyasını tekrar export ederken 1920 x 1080 seçeceksinniz. Çok bilgili değilim fakat sorun bu sanırım.

Forumda Edius

11 yıl önce
Re: Kısa Film Festvallerinde Taşra+Etnisite=Ödül Sorunsalı

Tabii ki eleştirilen nokta minimalist sinema değil. Birini istediğiniz kadar yürütebilirsiniz, sizin neyi nasl anlattığınıza bağlı. Tarkovski bomboş evde 5 dakka dolaştırabiliyor bizi, bela tarr dakik...

11 yıl önce

Boogie Nights de Paul'den. 😉 ben izlemedim o filmi, demek ki paul seviyor plan sekansı 🙂

11 yıl önce

Başlığı değiştirdim inter.Bir tane de paul'dan gelsin.

11 yıl önce
Beğendiğiniz Planlar, Sahneler

Varsa şu filmdeki şu plan sekans çok başarılı, çok güzel bir mizansen dediğiniz sekanslar paylaşalım amacıyla açılmış bir başlık. Benim bu konudaki favorim Bela tarr. Plan sekansla özdeşleşmiş bir isi...

11 yıl önce
Re: İşlevsiz Rig

Sorma inter, çocuk ilk defa alıyor eline ve audiard gibi çekti. Ben parkinson gibi titriyorum. Yan bahsettiğim kayma değil bariz titreşim. Fulgura dediğiniz yöntemi izlemiştim, gece düşünürken benim a...

Forumda DIY - Kendin Yap

11 yıl önce

Evet sorun bendeymiş. iki saattir titretmeden çekmeye çalışıyorum. Kardeşime verdim titretmeden çekti. 🙂

Forumda DIY - Kendin Yap

11 yıl önce

Bunu nasıl bir şeyle çekmişlerdir peki?

Forumda DIY - Kendin Yap

11 yıl önce

Evet titremeye hiçbir çözüm getirmiyor. Hareket edince geçiyor titreme. o da ben titremiyorum diye herhalde. elimde tutarak birini çeksem sonra o hareket edince hareket ettireyim desem, hareketsiz ka...

Forumda DIY - Kendin Yap

11 yıl önce
İşlevsiz Rig

Aşağıdaki videoyu izleyerek sabahtan beri uğraşıp yaptığım şey. Biraz yamuk, kaynatma yapmayıp traşlatmaktan kaynaklı ama kadraja etki etmiyor. Bitti sanıp boyadıktan sonra vida kısmında sorun çıkınca...

Forumda DIY - Kendin Yap

11 yıl önce
Re: Kısa Film Festvallerinde Taşra+Etnisite=Ödül Sorunsalı

Tute söyledikerine katılıyorum. Ekol gibi görünen ama çarpık bir durum olarak özetliyorum ben bu konuyu. Bahsettiğin minimalizm bir damgaya indirgenmiş durumda Türkiye'de ve özellikle kısa filmde. bu ...

11 yıl önce
Re: "Beleş" ya da "Royalty Free" Müzik ve Efekt Siteleri

Teşekkürler baktım ama bulamadım burada da.

Forumda Müzik ve Ses Miksajı

11 yıl önce
Sayfa 101 / 395