Eklenen Forum Cevapları

Re: Siyah Beyaz Pozlama Tüyoları

Pozlamayı sağa yaslamayı ve ml ile bitrate yükseltmeyi yapmaya çalıştım. Postta 8 biti 10 bite yükseltmeyi yapmıyordum. Yapınca biraz daha düzeldi. Kötü görüntüleri de masklarla olabildiğince kurtarma...

Forumda Sinema'da Işık

11 yıl önce

Evet gördüm o adamı. saygı duyuyorum kendisine 🙂 Fulgura sorunumun adı banding oluyor sanırım. Bu 8 bit olayıyla ilgili bir şey soracağım. Youtube'da color correction izlerken adamın biri preset ayarl...

Forumda Sinema'da Işık

11 yıl önce

Tekrar bir render başlattım. Yarın video koyayım. Render birkaç saat sürecek 🙂

Forumda Sinema'da Işık

11 yıl önce

evet kaçınılmaz gibi. başka bir planda daha önceki çekime göre fazladan ışıkla çektim snuç yine aynı. diyor ki siyah beyaz yapacaksan ya siyah olsun ya da beyaz. Her yer de net olsun. bilgisayar kötü ...

Forumda Sinema'da Işık

11 yıl önce

Şu olay niye başıma geliyor biri aydınlatırsa sevinirim. Bu gün ışığında hem cinestyle hem de canon'un monochrome moduna göre pozlandı. cinestyle ile çekildi. orjinal görüntüde sorun yok. ae'de yalnız...

Forumda Sinema'da Işık

11 yıl önce
Re: Bela Tarr

Geçenlerde erol mintaş ödül almıştı kendilerinin elinden. Kendisine denk gelsek de pek sohbet edemeyiz. Sizin yorumdan sonra yine bulaştım bu herife. şurada güzel, kısa bir röportajı daha var Sanki, “...

Forumda Yönetmenler

11 yıl önce
Re: Bela Tarr

burada da bela turin horse'dan bir sahne çekiyor. meğerse kadrajın kenarında minik bir helikopter varmış.

Forumda Yönetmenler

11 yıl önce
Re: Gece Kuşları - Uzun Metraj Film Senaryosu

Aslında dramatik pek bir şey yok ortada . Bunu tam olarak hangi manada kullandınız bilmiyorum ama bir bilgi vereyim. Dramatik terimi gündelik hayatta acıklı, hüzünlü gibi anlamlarda kullanılıyor fakat...

Forumda Senaryo ve Hikaye

11 yıl önce

Rica ederim, okuyacağım umarım. 🙂

11 yıl önce

Bir de eğer bu orjinal sinopsis ise biraz daha profesyonel hazırlamanız yararınıza olacaktır. Sinopsisten önce de filmi tanımlayan bir cümleyi hazırlamak yine faydalıdır. Senaryoyu okuyabilirrsem ona ...

11 yıl önce
Tanıtım Filmleri İçin Minimum Ekipman Tavsiyesi

--

Forumda DIY - Kendin Yap

11 yıl önce

Öncelikle bu okumama sorununu daha objektif değerlendirmek gerekiyor. Sonuçta arkadaşınıza okutamadığınız bir senaryoyu bir yapımcının okumasını ve üstüne üstlük yatırım yapıp bu senaryoyu film haline...

11 yıl önce

İzlemiştim bunu unutmuşum. 🙂 Mesela burada lens neydi? İç mekanda.

Forumda Sinema'da Işık

11 yıl önce
Re: Hangi ekipman,nasıl ışık? [YARDIM]

En kötü 550d kamera, en kötü 50mm f1.8 lens. En kötü rode videomic+h1 boom pole. filtre, tripod. Steadicame para yetmez sanırım. Kaliteli bir kart. Ben bunları aldım, al al bitmiyor. 3 bine iyi kötü...

Forumda Sinema'da Işık

11 yıl önce

550d ile bir tane iç mekan filmi göremedim zaten. Oraya ışık ekleyebilirim ama anlamadığım her yer ışık mı dolmalı? Estetiği, doğallığı yakalamak çok zormuş bu şartlarda. Karanlıkta da problem oluyor...

Forumda Sinema'da Işık

11 yıl önce
Sayfa 100 / 395