Merhabalar,
Kısa vadede internette ve sunumlarda uzun vadede ise televizyon için kullanacağımız belgesel türü görüntüler kaydetmek için bir video kamera arayışındayım.
Daha önce Sony pd170 kullanmış biri olarak yine bu modeli almayı düşünüyorum. Ancak bu kararı verirken daha önceki pd170 deneyimimden yola çıkmaktayım. Hatırladığım kadarıyla kullanımı kolay ve sorun çıkartmayan bir modeldi pd170.
Video kamera teknolojisindeki gelişmeleri takip edemediğim için 3 yıl önce kullandığım bu kamerayı şu anda almak sizce ne kadar mantıklı? Araştırma yaparken o kadar çok model içinden nasıl karar vermem gerektiğini bilemediğim için bilenlere sormanın daha mantıklı olduğunu düşündüm.
Siz olsanız böyle bir bütçeyle hangi kamerayı tercih ederdiniz?
Hiçbir mantığı yok. Bu kamerayı zamanında kullandım ve çok severim. Ancak ne yazık ki eskidi artık. Belgesel çekecekseniz kolay taşınan bir şey işinize yarayacaktır. En ucuz ve kaliteli çözüm olarak ben yine Hv30/40 diyeceğim yine. Ondan sonra fiyat arttıkça seçenekler de artar.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Tekrar merhaba,
bende sizinle paylaştıgım aynı kaygıdan ötürü bu soruyu sordum. cevabınız için teşekkür ederim ancak handycam almak istemiyoruz, pd170 ya da DSRPD170 ayarında bir şey istiyoruz. Bununla ilgili bir öneriniz olabilir mi?
Hiçbir mantığı yok. Bu kamerayı zamanında kullandım ve çok severim. Ancak ne yazık ki eskidi artık. Belgesel çekecekseniz kolay taşınan bir şey işinize yarayacaktır. En ucuz ve kaliteli çözüm olarak ben yine Hv30/40 diyeceğim yine. Ondan sonra fiyat arttıkça seçenekler de artar.
Yahu şu hv30-40 fetişini bir bırakın artık. El kadar objektifiyle ne işe yarayacak. Adaptörle güç bela üç beş fotoğraf alıcam diye kanser olursun en fazla. Hele profesyonel bir işi için adını bile ağzına almayın böyle şeylerin.
Biz en son HVX200 ve 5-6 parça ışıkla bile çok zorlandık belgeselleri çekerken.Objektifinden, diyaframından dolayı.
He yine düşük bütçe şu an alınacak kamera sony fx1 tarzı bir şey olur, hv den iyi olur kontrol açısından bahsettiğiniz işler için.
Ben bıraktım HV fetişini 🙂 Yavaş yavaş 7D fetişim olacak gibi 😉
- baço
HVX200, ışık performansı olarak FX1'den üç beş gömlek üstünde.
PD serisi çöp oldu artık.FX serisi de zaten bir model üstü PD serisinin HDV çeken modeli, yani ikiside kötü.
Uzun vadede kullanmak istiyorsan, televizyon iş akışına uygun Sony EX1 alabilirsin.
*our AC-130 in the air
Bütçe Pd170 seviyesindeyse Ex, hvx zor biraz. O yüzden en iyi ihtimal fx1 yani.
Yahu şu hv30-40 fetişini bir bırakın artık. El kadar objektifiyle ne işe yarayacak. Adaptörle güç bela üç beş fotoğraf alıcam diye kanser olursun en fazla. Hele profesyonel bir işi için adını bile ağzına almayın böyle şeylerin.
Biz en son HVX200 ve 5-6 parça ışıkla bile çok zorlandık belgeselleri çekerken.Objektifinden, diyaframından dolayı.
He yine düşük bütçe şu an alınacak kamera sony fx1 tarzı bir şey olur, hv den iyi olur kontrol açısından bahsettiğiniz işler için.
Yahu ercan bazen hakikaten okuduklarını anlamıyor musun yoksa direkt okumuyor musun merak ediyorum.
FX1'in fiyatı 6 7 bin lira, hv'nin fiyatı en fazla 2500 lira (Türkiye'de bu da). Fiyat aralığı denen bir olaydan haberdar değilsen ben edeyim seni. Arkadaş bu fiyat aralığında istemiş, ben de verdim. Açıkcası Hv'nin görüntüleri pd'den kat be kat daha üstün.
Ha evet tabii ki eksik tarafları var ama 2 bin liralık kameradan ne beklendiğiyle alakalı bu. 10 bin lira bütçem var de ben de herhalde Hv20'nin adını yazmam. Bir anlayın ne yazdığımı sonra cevap verin be birader.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Bu sayfayı açınca bir google reklamı görüyorsun düde, 2.el Fx1 ilanı.Fiyatlar o seviyelerde. Ben sıfır ı hiç düşünmedim bile Pd diyince anlayacağın. 🙂
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
10 bin liralık bir bütçem yok ama 6 ila -çok zorlarsak- 7 bin liralık bir bütçe çıkarabilirim. FX1'ın özelliklerine baktım ancak manuel beyaz ayarı yok birde izlediğim test videolarında renkler oturmuşken nedense net bir görüntüye denk gelmedim.
Ayrıca FX1'den görüntü aktarırken problem yaşandığına dair de yorumlar okudum. FX1'i üzerinde incelemeye devam edeceğim ancak FX1 gibi başka önerebileceğiniz bir video kamera var mı diye de sormak istiyorum.
Fx1'le bir kısa film çekmiştim, beyaz ayarı var diye hatırlıyorum.
FX1'de herşey var... Manuel beyaz ayarı da elbette var. Yalnızca manuel kelvin değerleriyle oynanamıyor ama bu da kime lazım olur ki...
Test videolarını kim çekmiş ve ne koşulda izlediniz bilemem ama FX1 broadcast statüsünde kabul gören bir kameradır.
Vakti zamanında TRT, NTV, CNN Türk gibi ulusal kanallarda aktüel çekimler için PD170 ciddi ciddi kullanılırdı. İzmir TRT'de hala PD170 kullanan iki muhabir tanıyorum. Bir de TRT'nin kurulum aşamasında olan yeni belgesel kanalı için 10 bölümlük sözleşmesi imzalanan ve 4. bölümü çekilmekte olan "Demir Atlar" belgeseli 1 Adet Sony FX1 ile çekilmekte, Adobe Premiere CS3 ile kurgulanıp MiniDV banta export edilerek TRT'ye teslim edilmektedir.
Velhasıl kelam, kullandığımız ve kullanacağımız kameralar çamur falan değildir.
Onlardan en doğru performansı almayı bilmek bizim görevimizdir.
4500 TL'ye kadar ben de FX1 tavsiye ederim. Ama zorlayınca 6-7 binlere çıkabiliyorsa bütçe, HVX çok makul. Hatta http://www.basari.tv " onclick="window.open(this.href);return false; 'nin ilanlar bölümünde biri 4700 dolara EX1 satıyor...
İlanı aynen kopyalıyorum. 7000 liranız varsa ve kamera söylendiği kadar temizse bence çok makul.
Sony xdcam EX1
------------------
İlan Veren :arif karaarslan
E-mail Adresi :[email protected]
Telefonu :05333758349
İlan Türü :2.El Satıcı
Ürün Grubu :Yan Ürünler
Marka :sony
Model :xdcam ex1
Fiyat :4700$
Açıklama : kamerayla 4 kere çekim yapıldı 5 ay önce 7800 dolara aldım tertemiz 8 gb bellegi var
Mis gibi ilan, sağol tacfilm;)
PD serisinde tek artı DVCAM olmasıdır.Açıkcası onun dışında hiçbir artısı yoktur.DVCAM olmasının da artı yanı yok ama neyse:D
*our AC-130 in the air