Video kameralar için çıkan yeni HDV formatı 2003 yılında JVC ve Sony tarafından beraberce geliştirildi. Bu formatın isminden de çıkarabileceğiniz gibi HDV ile 1080i ve 720p çözünürlüklü HD (yüksek tanımlı) video kaydı desteklenmekte. Sony ilk HDV destekli kamerasını (HDR-FX1) 2004'ün sonlarına doğru çıkarmıştı.
Firma dün yeni HDV özellikli video kamerası HDR-FX1000'ı tanıttı ve tahmin edebileceğiniz üzere fiyatı biraz tuzlu: 3200 USD. Sony bu ürünün 1080/24p ve 30p kalitesinde sürekli tarama (progressive scan) yapabilen ilk video kamera olduğunu ileri sürüyor. Kolay düzenleme ve montaj açısından bu kamerayla 24p görüntüsünü 3:2 oranını (pulldown) kullanarak 60i'ye dönüştürebiliyorsunuz.
Sony'nin ClearVid 1/3" CMOS sensörünü kullanan HDR-FX1000 1920×1080 çözünürlüğündeki videoları HDV formatıyla miniDV kasetine kaydedebilmekte. Ayrıca Sony G lensi 29.5 mm geniş bakış açısı sunuyor ve 20x optik yakınlaştırma (zoom) yapabiliyor.
*our AC-130 in the air
peki ,aynı anda fx1 de hala satışta,bu garip değil mi?fıtyatı da aynı hemen hemen?
FX1 gereksiz bir kamera.
*our AC-130 in the air
ıyı de bunun da çok farkı yok ki fx1 den,ccd yerıne cmos var bır de interlaced değil prog.,yazdığına göre,ama fiyatlar aynı bu ilgınç
herşeyde artık cmos oluyo fotograf makinelerindede geçerli...acaba ccd olayı bittimi?? yeni model çıktımı cmos. bunun bi nedeni olmalı..ccd geliştirilemiyor diye bişey duymuştum..
şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...
Gerek kalmadı, CMOS CCD'yi yakaladı geçti hatta.
Edit: 3 CCD yerine de artık filtreli CMOS'lar kullanılıyor. Yani yine üç rengi ayrı ayrı yakalayabiliyor. CMOS yüzeyinin genişletilmesi de daha kolay. Eskiden berbattı ama artık aştı olayı.
- baço
trde 3000 dolara satılırsa alınabilir.. ama trde fiatı 5000 i bulacaktır sanıyorum
[flash width=640 height=70] http://www.b2dergi.com/images/b2pro.swf [/flash]
FX1 ile aynı kamera değildir, aynı özellikte de değildirler.
Cmos oluşunun güzel yanlarından birini yani fiyatının düşük olduğunu siz de görüyorsunuz (hatta şaşıırıyorsunuz)
Cmos ve 3CCD'lerin tartışıldığı bir başlık vardı, oradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
*our AC-130 in the air
Bu kamera daha çıkmadı, duyuruldu sadece, ki bunun fx1'in satılmasıyla ne alakası var anlamadım.. Bu ürün çıktığında fx1'in de fiyatı düşer..
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
FX1 gereksiz bir kamera.
ben biraz yeniyim galiba 🙂
ya ben o kamerayı çok beğenmiştim..eksileri neler ki?merak ettim doğrusu..
Peki Bu kamerada xlr giriş yok(yoksa varmı?)
az önce ilker canikligil sayfasında f/p 'de daha başarılı bulunmuş bu model hemde hvx ve ex serisine göre..biraz araştırdım ama hala anlamadım yeni ne getiriyor fx1'e göre..xlr yok..gerçek progressive değil..3 ccd yerine 3 cmos yapmış ama ex serisindeki rolling shutter (cmoslarda ortaya çıkan) olmayacağı muamma..çipleer aynı 1/3..yani bi bildiği vardır diyorum ama 🙂
I don't know. I had no food or water. It was very cold. I thought - if
I can even save just one... but he got so heavy. So heavy...