Forum

SONY HVR HD1000P

33 Gönderi
9 Üyeler
0 Reactions
7,009 Görüntüleme
(@aliyalcin87)
Gönderi: 0

ozaman canonda bu hv30 un kasasını büyük yapıversin..canonun fotograf makinelerind bulunan bazı olumsuzlukları kullanıcılardan gelen yorumlar sonucu düzelttiğini okumuştum...neden bu kadar üstün özellikli bi kamera bu kadar turist kamerası gibi bi görünülşe sahip...şimdi sadece el kamerası kullanmak isteyen adam zaten 250-300 ytl ye bu kameralardan alabiliyor...küçük el kamerasına ihtiyacı olan adam hv 30 un bu özelliklerine ihtiyaç duymazki...bu adam neden hv30 a bu kadar para versin...onlar için yapıyor olamaz..ha film çeken amatörler içinse bu makine ozaman aynı özelliklerle daha büyük bi kasa yapsın..kısa filmciler bu kadar küçük kamera kullanmak istemiyor işte..pastaneye gidip çekim yapmak istiyor...ve ciddiye alınmak istiyor...canon bunu düşünemiyormu

bakarmısınız hv serisinden bahsederken bile bir miktar alaylama ile karşılaşıyorsunuz 🙂

Herkes iyi bir yönetmen olamaz fakat heryerden iyi bir yönetmen çıkabilir.

Gönderildi : 07/06/2008 7:01 pm
(@marepictures)

hv30 al bi omuza takılan el saplı taşıma aparatı ( inşallah anlatabildim 🙂 ) bide matte box koy bak noluyo 😀

Gönderildi : 07/06/2008 7:02 pm
(@aliyalcin87)

sepet

http://www.bhphotovideo.com/c/product/531903-REG/Cavision_RS1580S_SPE_RS1580S_SPE_Shoulder_Pad_with.html
şöyle birşeyden bahsediyorsun değil mi?

total !2850$!

Gönderildi : 07/06/2008 7:05 pm
(@marepictures)

letus yerine redrock set tercih edebilirsin

ve rail omuz sistemini cift kollu alsan daha iyi

http://www.bhphotovideo.com/c/product/531905-REG/Cavision_RS1580D_SPE_RS1580D_SPE_Shoulder_Pad_System.html

Gönderildi : 07/06/2008 7:33 pm
 Hepa
(@hepa)

Her zaman söylüyorum bunlar sadece makyajı, izleyici çektiğinin boyutuna değil ne çektiğine baksın."babacanba" ne demiş,

"Pastaneye gidip çekim yapmak istiyor...ve ciddiye alınmak istiyor...canon bunu düşünemiyormu"

Çok daha fazlasını düşünebiliyor, ama unutmayın ki satış politikalarını bizim isteklerimiz doğrultusunda değiştirecek bir firma değil.Sony, Canon, Panasonic için çok mu zor büyük kasa yapıp içine ufak kameralarının aksamlarını yaymak.Hayır değil Panasonic yaptı ama Avrupa uygunluk belgesi bile alamadı kamera ile.Kameralar bile olsa bunların belirli standartlara uygunluk belgeleri, vergileri var.Eğer bir kameraya bilgisayardaki görüntüyü kasete bastırma özelliği koyarsan o derece fiyatlandırma yükselir, çünkü farklı bir kategoriye girmiş olur.Bunların herşeyi maliyet olacak.

Canon'un XL serisi olsun XH serisi olsun HV serisi olsun.HV ile XH yaklaşık aynı, ama kasa boyutları full manuel ayarlar gibi özellikler neden 2-3 milyar daha pahalı yapsın kamerayı.

Bence öncelikle şu mantık oturtulmalı.Büyük markalar hemen önünüze kamera sunmazlar.Cep telefonu gibi düşünürsek bi özellik-bi kamera diye gider bu.HV50 çıksa koyacakları özellik bi tane veya iki tane olur.Firmalar 1-2 senelik yatırım ve plan düşünmezler 10 seneye yayarlar o kamera serisini mümkün oldukça.Ellerinde vardır en iyisi ama sizinle paylaşmaları için bir önceki modellerin hepsini kullanıcının almasını beklerler ki çifte kazanç sağlasınlar.Ondan "hadi Canon ultra-süper bi omuz kamerası yapamıyor mu" demekle kalırız.

Açıkcası benim dışarıdaki "meraklı kitle" umrumda değil.Ufakta görse büyükte görse gelip başına toplanır, önemli olan prodüksiyonunu oturtma.Şuan Arri'nin kameraları bile avuca sığıyor.Eee?Onla çeksen ne dicek adam "bu ne be, pastane de izin yok sana mı diyecek?" gülünç olmayın bence.

Şuan sorsalar büyük kamera mı diye?Ben ufak bir kamera tercihimdir, taşıması, koyması, alan kabiliyeti her zaman daha iyidir bu kameraların, her yere sokabilirsin.Vereceğin 5 milyar ile sinema filmi tadında çekim yapabilen aynı zamanda çok kompakt bir yapıya sahip olan hv20 ve m2 adaptörü seti ile isterse bilgisayar kasası boyutunda içi boş bir omuz kamerasına tercihimdir.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 07/06/2008 9:37 pm
 iLAN
(@ilan)

valla ben fotoğraf makinasıyla çektim ilk filmimi kafede geçen bi sahnesi vardı. gittim dedim biz amatör bi film çekiyoruz sizin için problem olur mu diye gayet güzel karşıladılar hatta devamlılık sorunu olmasın diye müziği kapattırdık yarım saat 1 saat müzik kapalıydı kafede. kimse de gelip "sen şimdi bunla mı cekiyon filmi ezik" demedi ki canon hv20/30 a ööle diyeceklerini hic tahmin etmiyorum.

Benim "Ben" dediğim bedenim mi, yoksa ben mi?

Gönderildi : 07/06/2008 9:40 pm
 Hepa
(@hepa)

Ayrıca birşeye parmak basmak istiyorum.Şuan Canon EOS 450D çıktı, 400'ün yeni modeli ve daha kompakt bir modeli.Herkes büyük olsun ister ki 400D anca avcuma sığıyor gerçekten ben zorluk çekiyorum ama burada nano teknolojisinin getirileri firmalar arası ben daha ufak yaparım diyerekten mercimek tanesinin büyüklüğüne kadar kameralar düştü...
Her fotoğrafçı büyük bir fotoğraf makinesinin ne gibi avantajları olacağını bilir, 400D hafif ve ufak olması bazen zorlukları beraberinde getiriyor ki EOS 33 yine dijital abilerine göre büyük olmasına nazaran griple çekim yapıyorum çünkü ağırlık ve büyüklük ergonomi ve kolaylık getiriyor, buna hemfikiriz sanırım.Sonuçta 400D 40D modeli kadar iyi bir kamera bahsettiğim gibi ufak özellikler ve boyutta biraz daha " profesyoneleşme" fiyatı 2 katına çıkartıyor.:)Politika bu.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 07/06/2008 9:44 pm
(@aliyalcin87)

herkesle aynı şeyleri söylerken neden herkes benim karşımda oluyor? ben hv20 ile film çekilemez sizi hiç bir allahın kulu tınlamaz, fotoğraf makinasıyla film çekilemez, hv20 kolay taşınamaz hd1000 kolay taşınır büyük olan daha iyidir, omzunuzda hd1000 olmadan pastanede çekim yapamazsınız mı diyorum? ya arkadaşlar ben kalite olarak hv20 yi kabullenmiş bir insanım, bana zenci muamelesi yapmayın. hv20 ye tanrı gibi tapıyorsunuz. en ufak dil uzatmada beni harcadığınız gibi insanları harcıyorsunuz. sen hepatitb arkadaşım; bu konularla ilgilenmeden önce (forumda okumadığım mesaj kalmadı) panasonic md 10000 almayı düşünmüyor muydun? peki ya neden? tabiki omuzüstü olduğu için. bu arada bu md10000 denen mühendislik faciası ve sanat katili kameranın sony hd1000 in yarısı bile olamayacağını belirtmeliyim, bu iki kameranın ismini aynı cümle içerisinde kullanmak bile sony için bir hakaret sayılır. biz hv20 ye tapsak bile, bu işlerin içinde olmayan herhangi biri md10000 i üstün görür bunu kimse inkar etmesin lütfen. peki ya kim bu kişiler? bu kişiler meraklı kitle değil! bizim oyuncularımız, destekçilerimiz.

Gönderildi : 08/06/2008 1:40 am
 Hepa
(@hepa)

Yahu Ali akıl var mantık var, yazdıklarımı düzgün okuduysan, oradaki örnekler tamamen konunun anlam bütünlüğünü yakalamış okuyanları bozmamak için aynı örnekten yola çıkılmadır.Bunu kendine neden algılıyorsun ki,Ben bi kameranın satışlarından ne bir kar nediyorum nede hissem var Canon'da.Ben sadece zamanında göremediklerimi öğrendikten sonra benim gibi yanlış yapmamaları için insanlarla paylaşıyorum.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 08/06/2008 1:54 am
(@aliyalcin87)

alındığım noktaları belirteyim;
valla ben fotoğraf makinasıyla çektim ilk filmimi kafede geçen bi sahnesi vardı. gittim dedim biz amatör bi film çekiyoruz sizin için problem olur mu diye gayet güzel karşıladılar hatta devamlılık sorunu olmasın diye müziği kapattırdık yarım saat 1 saat müzik kapalıydı kafede. kimse de gelip "sen şimdi bunla mı cekiyon filmi ezik" demedi ki canon hv20/30 a ööle diyeceklerini hic tahmin etmiyorum.

Açıkcası benim dışarıdaki "meraklı kitle" umrumda değil.Ufakta görse büyükte görse gelip başına toplanır, önemli olan prodüksiyonunu oturtma.Şuan Arri'nin kameraları bile avuca sığıyor.Eee?Onla çeksen ne dicek adam "bu ne be, pastane de izin yok sana mı diyecek?" gülünç olmayın bence.

kısa filmciler bu kadar küçük kamera kullanmak istemiyor işte..pastaneye gidip çekim yapmak istiyor...ve ciddiye alınmak istiyor...canon bunu düşünemiyormu

O pastanecinin sizden gözünün ayırmaması sizin ne kadar iyi bir yönetmen olabilitenizle alakalı.Yani boyu değil işlevi, çok büyük prodüksiyonlarda bazen ufak kameralarla çekilebliyor ama "bu ne lan sen git ayağını" çek demiyorlar o prodüksiyonlara.İyi olan iyidir.Zamanına MD serisine de bi ton övgü yağdıran düğüncü vardı burada, sakın o yanılgıya düşmeyin.

Görüntülerini izlemedim ama çiğdir kesin Sony.Sana kalmış özellikler hemen hemen aynı, pastaneciyi ikna edemem diyorsan Sony öneriyorum.

Gönderildi : 08/06/2008 2:09 am
 Hepa
(@hepa)

ilk alıntı bana ait değil ondan bana birşey söylememen gerekli.
üçüncü alıntı ile de alakam yok.
Son alıntıda görüldüğü gibi hiçbirşey yok ki, diğerlerinin arkasındayım.;Mantıklı olan bu.Üstüne Sony bile önerdim, bunun üstüne daha nasıl bu fikirleri çıkarttın ortaya anlayamıyorum.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 08/06/2008 2:28 am
(@aliyalcin87)

neyse birbirimizi kırmanın ya da boş boş tartışmalarla vaktimizi boşa harcamanın hiç gereği yok.bundan sonra cümlelerimi kurarken kelimelerimi daha dikkatli seçicem.

Gönderildi : 08/06/2008 2:37 am
(@ersin06)
Gönderi: 19

Arkadaslar bende ayni kameradan almak istiyorum. Kisa filom cekmek istiyorum ve iyi bir kalite görüntüsü olsun istiyorum. Sizce bu kamera´yla iyi kalitede kisa film cekebilirmiyim, yada bana hangi kamerayi önerebilirsiniz?

Gönderildi : 18/06/2008 6:16 pm
 Hepa
(@hepa)

Her kamerayla iyi bir film çekilir, önemli olan sadece kamera değildir.Işık olmadan kaliteli görüntü yakalaman güçtür.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 18/06/2008 6:47 pm
(@aliyalcin87)

Arkadaslar bende ayni kameradan almak istiyorum. Kisa filom cekmek istiyorum ve iyi bir kalite görüntüsü olsun istiyorum. Sizce bu kamera´yla iyi kalitede kisa film cekebilirmiyim, yada bana hangi kamerayi önerebilirsiniz?

bu kamera ile güzel şeyler çıkarabilirsin. görüntü kalitesi kısa film çalışmaları için yeterince iyi.

Gönderildi : 18/06/2008 7:41 pm
Sayfa 2 / 3
Paylaş: