arkadaşlar ben bu hafta doğubanktan sony hvr hd 1000p aldım acaba sizce nasıl biraz focusu geç yapıyor gibi geldi bana shutter ayarı süper acava bu kamera 1000e ile aynımı ben bu kamerayı düğünlerde kulanacam..Yorumlarınzı bekliyorum
1000E PAL modeli genelde E sonuna eklendiğinde Avrupa modelini temsil ediyor.Shutter derken 14000 gibi bir değer verirse süper olabilir, orta halli bir kamera focusu ortama bağlı olarak değişgendir.
*our AC-130 in the air
ben kullanıyorum ışıklı ortam olsun mümküse biraz da gren var
1/4000e çıkan kamera var mı ya, helallik bi değer.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
Bazen oluyor.
EX1'de olabilir sanırım.Genelde 1/2000 veriyor.Benimki öyle.Ben de zaten olabilir diyorum var mı bilemiyorum heh.Ama pekte faydası oluyormu bilemiyorum, slow motionları bununla çekin diyorlar ama bilemiicim..
*our AC-130 in the air
1.4 diyaframa insin de çekeriz canım :). Ya da ışıkları koyacaksın ortama işte.. Varsa tabii..
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
yok çekilmesine çekiliyor da sonrası karışık, bi türlü beceremedim ben düzgün slow motion, yabancı kaynaklar yok 60i yap sonra 25p yap sonra 124723067i yap sonra onu 960926p tekrar yap diye diye... yok mu formülü kolaydan.
*our AC-130 in the air
AE'nin kendi içerisinde var 2 seçenek, frame blending'i açıyorsun sonra da footage sekmesinden bir şeyler yapıyorsun o dolduruyor frame aralarını vs vs.
Ne kadar yüksek shutter o kadar iyi tabii.
işte hazır plugin olmadan zor :)lower upper işini de buldum ama pek işe yaramıyor 2 şekilde çıkış alıp aralarını onlarla dolduruyorsun.
*our AC-130 in the air
İşte ae onu kendi içinde yapıyor da nasıl yapıyor onu hiç hatırlamıyorum. Bir tutorialda eleman yapıyordu ahan şurdan şöyle şöyle yapacaksın diye.. Valla ne o videoyu, ne de yaptığı ayarı yıllardır bulamıyorum :). Kramer da anlatıyor yer yer videolarında..
Ben de izlemiştim onu sanırım Youtube'dan bulmuştum.İnterlaced görüntüde fark oluyor diyordu.
*our AC-130 in the air
arkadaşlar haftaya amerikadaki arkadaşıma hv30 siparişimi vereceğim. ama çelişkide olduğum durumlar var. hv30 sony hd1000p den daha kullanışlı bir kamera olabilir ama, hd1000p nin hiç de küçümsenmeyecek bir üstünlüğü var. omuzüstü kamera olması. omuzüstü kamera olması neden bu kadar önemli herkes bilir. 1ncisi çekim kolaylığı sağlar, 2ncisi ise oyunculardan ayarladığınız mekan sahiplerine kadar herkesin yaptığınız işi ciddiye alması için omuzüstü kamera şart diye düşünüyorum. oyunculuk konusunda güvendiğiniz bir arkadaşınızı filminizde oynaması için ikna etmenizde önemli bir faktör oluyor. birde şu yönden düşünün, elinizde hv30 ile bir pastaneye giriyorsunuz;
- bakarmısınız, bana bir konuda yardımcı olur musunuz?
- buyrun
- biz amatör bir film çekiyoruz, bize bir pastane sahnesi lazım, sizi rahatsız etmeden şu masa da çekim yapabilirmiyiz?
eminim yetkili sizin suratınıza bile bakmayacak, müşterilerin rahatsız olacağını söyleyerek teklifinizi rededecektir.
bir de pastaneye omzunuzda hd1000p ile girdiğinizi düşünün,
kasmaya gerek yok, yetkili sizi gördüğünde bu kez gözünü sizden ayırmayacak ve yüzünüze bakarak konuşacaktır, ve büyük bir ihtimalle de reklam beklentisiyle çekime izin verecektir.
siz ne dersiniz hv30 mu hd1000p mi, bana bir tavsiyede bulunun
bu kameraların bana maliyetleri ise hv30 1250$ hd1000p 1550$
bu da hd1000p nin ayrıntıları (Specifications tabına bakınız.)
Herkes iyi bir yönetmen olamaz fakat heryerden iyi bir yönetmen çıkabilir.
O pastanecinin sizden gözünün ayırmaması sizin ne kadar iyi bir yönetmen olabilitenizle alakalı.Yani boyu değil işlevi, çok büyük prodüksiyonlarda bazen ufak kameralarla çekilebliyor ama "bu ne lan sen git ayağını" çek demiyorlar o prodüksiyonlara.İyi olan iyidir.Zamanına MD serisine de bi ton övgü yağdıran düğüncü vardı burada, sakın o yanılgıya düşmeyin.
Görüntülerini izlemedim ama çiğdir kesin Sony.Sana kalmış özellikler hemen hemen aynı, pastaneciyi ikna edemem diyorsan Sony öneriyorum.
*our AC-130 in the air
ikna etme konusunda yetenekliyimdir, ama omuzüstü kameranın ciddiyetine hv30 yaklaşamaz. bu omuzüstü kamera panasonic md10000 olsa bile. biz hv30 un md 10000 den kat kat üstün olduğunu bilsek bile, büyük olan iyidir diyen zihniyet ne yazık ki buna inanmaz. elinde hv20 ile dolaşan adama turist diyen vatandaşımız, omzunda md10000 taşıyan adama ne yazık ki hangi kanaldansın diyor 🙂 ciddiyet dışındaki her kulvarda hv20/30 galip gelir. ve ne yazık ki oyuncunuza ya da destekçinize benim hv 30 umun sesörü 1/2.7" md 10000 in sensörü 1/6" ondan sonra ......................işimiz çok zor. bu noktaya kadar birinin bana itiraz edebileceğini düşünmüyorum.
Herkes iyi bir yönetmen olamaz fakat heryerden iyi bir yönetmen çıkabilir.
ozaman canonda bu hv30 un kasasını büyük yapıversin..canonun fotograf makinelerind bulunan bazı olumsuzlukları kullanıcılardan gelen yorumlar sonucu düzelttiğini okumuştum...neden bu kadar üstün özellikli bi kamera bu kadar turist kamerası gibi bi görünülşe sahip...şimdi sadece el kamerası kullanmak isteyen adam zaten 250-300 ytl ye bu kameralardan alabiliyor...küçük el kamerasına ihtiyacı olan adam hv 30 un bu özelliklerine ihtiyaç duymazki...bu adam neden hv30 a bu kadar para versin...onlar için yapıyor olamaz..ha film çeken amatörler içinse bu makine ozaman aynı özelliklerle daha büyük bi kasa yapsın..kısa filmciler bu kadar küçük kamera kullanmak istemiyor işte..pastaneye gidip çekim yapmak istiyor...ve ciddiye alınmak istiyor...canon bunu düşünemiyormu
şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...