Forum

Sony HVR-HD1000 çok ucuz

7 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
5,794 Görüntüleme
(@burakp)
Gönderi: 28
Başlığı açan

HVR-HD1000

yaa bu kamerada bir kolpalık olabilirmi aynı md10000 gibi duruyo ama sony hemde sıfırı 2500 ytl 😀 aklım karıştı yaa yoksa bu da bir düğün kamerasımı ? 😀 bilen birileri varmı?

Gönderildi : 07/02/2008 12:43 am
(@kezzap)
Gönderi: 0
Admin

Vallaha Md10000'e benziyor şekil olarak ne yalan söyliyeyim...
Ama özelliklerini bilemeyeceğim...
Tekrar söylüyorum, senin istediğin fiyata en iyi HD, HV20 diye biliyorum, birçok karşılaştırma okudum.
Benim açtığım başlığa bakarsan ekstra ekipmanlar da dahil olmak üzere Hepa çok iyi bilgiler veriyor HV 20 ile ilgili olarak...

Gönderildi : 07/02/2008 1:01 am
 Hepa
(@hepa)

HD1000 en güzel yanı omuz kamerasına HDV özelliği kazandırılması, bunun dışında daha tutarlı bir şekilde sitelerde incelemeye alınmadı HD yani tanıtımına bakıp güzel veya kötü bir kamera olduğunu söylemeyiz, şimdi mantık olarak MD10000 yani Panasonic'in kamerası olduğu için yapım ve ileri satış politikası oldukça farklı iki firmanın.MD10000 amacına ulaşmış vasat prodüksiyonlarda (düğünlerde) kullanılmak üzere biçilmiş kaftan olarak sunulmuştu, zaten öyle bir kameranın herhangi bir güvenilir özelliği yok.

Ama HD'nin dediğim gibi en öne çıkan özelliği HDV omuz kamerası oluşu.Bunun yanında 2 model daha çıkarttı Sony biri lensi değiştirilebilir bir Handy-Omuz arası bir kamera tabi fiyatı oldukça yüksek.

Beklemekte her zaman fayda vardır, yani zamanında MD10000 almayı düşünüyordum.Aradan 8 ay geçti yaklaşık GS180, GS400 ardından GS500'e karar kıldım, sonrasından HV20 diye bir modelin çıkacağını forumdan duydum 3 a daha bekledim, sonunda HV20'i aldım.Değdi mi?Sonuna kadar..

Ben derim ki bekle eğer acelen yok ise, beklemeni tavsiye ederim.Bu arada bütçeni biraz daha yükseltmey düşünebilirsin mesela.Çünkü yeni çıkan modeller eskilerinde bazen düşmeye neden oluyor, eğer yeni çıkan modelden hoşlanmassan düşen modellere yönelirsin.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 07/02/2008 1:30 am
(@burakp)
Başlığı açan

hepaditb ve kezzap gerçekten teşekkürler tavsiyeleriniz için çok samimi bir ortamı var bu sitenin zaman ayırıp cvp verdiğiniz için tekrar teşekkürler hv 20 alıcam sanırsam ama hv30 çıkmış onun gelmesini beklesemmi hv20 çekilmiş görüntülerini izledim gerçekten süper öğrenci için en iyisi o galiba

Gönderildi : 07/02/2008 2:11 am
(@burakp)
Başlığı açan

birde bu sony hd1000 ile ilgili konuyu açtık böle havada kalmasın merak edenler için bunu koyuyorum saygılarımla

SONY HD1000-E

Sony'nin ilk HDV Omuz Kamerası
Sony, HD yapımının avantajını daha geniş kullanıcı kitlesine yayacak, başlangıç seviyesinde, omuzda kullanımlı profesyonel HDV'yı kamera sundu. HVR-HD1000E modeli hem HDV hem de standart tanımlı DV formatlarını destekliyor. DV modunda birim üstün bir DV kamera olarak çalışıp kullanıcıların mevcut DV iş akışlarını kesintisiz sürdürmelerini sağlıyor. Gerektiğinde, kamera hemen yüksek tanımlı konuma çevrilebiliyor.
HVR HD 1000 E
Kullanım Alanları
Yeni HVR-HD1000E modeli, Fotoğraf stüdyolarına, etkinlik kameramanlarına, serbest çalışanlara, eğitim videosu çekenlere, organizasyon çekimlerene uygun fiyatlı bir kamerayla iş yapma fırsatı ve kullanışlılığı sunuyor.
Avantajları
ClearVid CMOS algılayıcı
Bu yeni kamera, gelecekte kullanım için bir HD master bant tutarken, çevrilen standart tanımlı sinyalleri kullanıcının mevcut SD yapım sistemlerine çıkış yapan aşağı çevrim modlarına sahip.

Kamera, çok çeşitli çekim koşullarına uyuyor ve yansımayı Carl Zeiss Vario-Sonner T* 10x optik zoom lensiyle azaltıyor. SteadyShot (optik) özelliği, optik lens yöntemi kullanan bir görüntü sabitleyici. Polarize ışık açılarını gerçek zamanda telafi etmek için lensin kendisi yatay ve dikey olarak kayıyor. HVR-HD1000E kameranın Sony 1/2.9 inçlik ClearVid CMOS algılayıcı sistemi 45 derece döndürülmüş piksel düzeni, daha yüksek çözünürlük ve hassasiyet sağlıyor.
HDV formatı kullanıcılara 6 mm tipinde bir kasete yaklaşık 60 dakika çekim yapmalarına imkan veriyor. Sony’nın en yüksek kalitede 6 mm video bandı DigitalMaster, HDV uygulamaları için önerilen profesyonel kayıt ortamı. Bu 63 dakikalık kasetler (model PHDV M63DM) Sony’nin AME (Advanced Metal Evaporated) II teknolojisine ve çift aktif manyetik katmanlara sahip. Super NightShot İşlevi Yeni modelin Super NightShot işlevi, sıfır lüks ışık seviyesinde kayıt için dahili bir kızılötesi ışık yayıcıya sahip, ve gece izleme sağlıyor.
Bir NP-F970 (opsiyonel) pil ile 10 saate kadar çalışabiliyor.

http://www.computorium.com/Products/10253008/Details.aspx

Gönderildi : 07/02/2008 2:14 am
(@yagmurkopegi)

Panasonic benzeri bir kamera çıkardı 3 ccd hdv artıları fazlaydı bundan hatırladığım en azından xlr ses girişi vardı mesela.broadcaster info nun şubat sayısında gördüm yanılmıyorsam.

Gönderildi : 07/02/2008 3:17 am
 Hepa
(@hepa)

HVR-S270E modeli bile 1/3'lük sensör kullanıyor HV20 1/2.7" HD1000 modelini şimdi almak mantıksız, ilerki modelleri mesela işte HD1500-2000 yani bu modelin üst sınıfları daha ele gelir olacaktır, bence o zaman XL serisiyle baş edebilen omuz kameraları olacaklardır.O zaman tekrardan kamera almayı düşünenler alabilir veya kamerasını değiştirmek isteyenler.

Ben kameranın tipini çok beğendim ama omuz kamerası olmasına rağmen biraz ufak.Keşke XLR girişi olsaymış dedirtiyor, ilerki modellere ekleyeceklerdir.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 07/02/2008 1:25 pm
Paylaş: