Forum

SONY DSR 250

5 Gönderi
4 Üyeler
0 Reactions
2,128 Görüntüleme
(@baranetik)
Gönderi: 21
Başlığı açan

BU KAMERA KULLANIŞLIMIDIR ?
NOT:bu kameranın pek elverişli olmadığını söledi bi arkadaşım kullanan arkadaşlar varsa,bilgi verebilir mi ?

Gönderildi : 01/12/2009 4:05 am
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0

Hayır

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 01/12/2009 5:04 am
(@baranetik)
Gönderi: 21
Başlığı açan

çok açılayıcı oldu

Gönderildi : 01/12/2009 7:41 pm
(@tacfilm)

Ne amaçla kullanacağınıza bağlı olarak kullanışlı olup olmadığo değişir. Hepa'nın fikirlerine her ne kadar saygı duysam da gerçek bir Sony karşıtı olduğu için bu kamera için de iyi şeyler söylemeyecektir. Ben ise defalarca kullanıp çok ekmeğini yediğim bu sınıf Sony'ler için hep olumlu tecrübelerimi paylaşıyorum.

Kullanışlı mı sorunuza dönecek olursak. Yeni satın alacaksanız tavsiye etmem. Fiyat grubuna baktığınızda daha yüksek çözünürlüklü HDV ve HD format kameralar daha uygun birer yatırım olur.

Bu kamera ile yerel ve bölgesel televizyon kanalları program çekerler, video prodüksiyon firmaları tanıtım filmleri, konserler vs. çekerler, ulusal haber ajansları haber çekerler... Özellikle düşük ışık konusunda canavar gibi çalışırlar ve gain verse bile gran'ler diğer pek çok kameradaki gibi rahatsız edici olmaz!..

Renk ve keskinlik konusunda son derece tatmin edicidir. DV formatlı olduğu için post prodüksiyonu rahat olur. Bir dizüstü bilgisayar bile bunun kurgusunu rahatlıkla yapar...

Gelelim olumsuz sayılabilecek yanlarına. Bir kere televizyon ekranından daha büyük bir ekranda görüntü bariz bozulur. Bundan kastım 3-5 metrelik bir projektör perdesi veya sinemaya aktarım... Renk düzenleme konusunda da sınırlı kalırsınız. Yani orjinal renklerle çok fazla oynarsanız yine görüntü bariz şekilde bozulur... Her ne kadar piyasaya çıktığı dönem rakipsiz olsa da şu anda 4-5 yıllık kameralardır. Bu sürede hem format, hem görüntü kalitesi olarak pek çok gelişme gerçekleşmiştir.

Sonuç: Şayet DVD formatında bir iş teslim edecekseniz, internet veya televizyonda yayınlanacak bir proje hazırlıyorsanız ve uygun fiyata kiralayabiliyorsanız hiç tereddüt etmeyin. Neticede broadcast sınıfı profesyonel bir yayın kamerasıdır...

http://www.tacfilm.net

http://www.izmirfilmatolyesi.com

Gönderildi : 11/12/2009 4:41 am
(@karatasa)

tacfilm çok güzel açıklamış, bu açıklamalar ışığında seçiminizi yaparsanız pişman olmazsınız.

Gönderildi : 11/12/2009 1:57 pm
Paylaş: