Forum

SONY DCR-TRV480E

5 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
2,252 Görüntüleme
(@samet_758)
Gönderi: 0
Başlığı açan

ARKADAŞLAR ELİMDE BAHSETTİĞİM MARKA KAMERAM VAR HANDY BAĞLAYACAM NE TÜR BİR ŞEYLER YAPMALIYIM LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

[email protected]

[email protected]

Gönderildi : 20/05/2011 2:44 am
(@fulgura)

Sorunuzu ben anlayamadım. Tam olarak ne yapmak istiyorsunuz?

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 12/06/2011 3:51 am
(@folkmuzik)

Handy35 takacak herhalde...

Gönderildi : 14/06/2011 5:50 am
(@samet_758)
Başlığı açan

evet handy35 takıcam.

[email protected]

[email protected]

Gönderildi : 14/06/2011 4:58 pm
(@fulgura)

Onu anlıyoruz da bundan sonra öğrenmek istediğiniz nedir? H35'i aldınız ve taktınız; şimdi ne yapmak istiyoruz? Yani "ne tür birşeyler yapmalıyım" demişsiniz. Film çekimi açısından taktıktan önce ve sonra arasında dikkat etmeniz gereken çok büyük farklar yok. Ben anladığım kadarıyla kısa kısa bilgi vereyim.

35mm adaptör taktıktan sonra birkaç stop ışık kaybedeceksiniz. O nedenle kullanacağınız ışık miktarını ve kontrolünü arttırın. Önce açık ve güneşli havada tripod üzerinde aynı görüntüyü önce adaptörsüz, sonra da adaptörlü kaydedin ve her ikisini üzerinde de bilgisayarda montaj ve efekt denemeleri yapın. Adaptörünüzü ve vereceği görüntüyü tanıyın. Kenarlarda vignet oluşacağı için sonradan montaj aşamasında yeniden boyutlama yapabileceğinizin bilinciyle kadraja fazladan dikkat edin.

Kısacası alan derinliği kazandınız ama ışıktan ve görüntüden kısmen kaybettiniz. Alan derinliğini kullanmak, hem de hareketli sahnelerde zordur. Görsel artı gibi görünen bir özellik filminizi mahvedebilir. Onun için artık odaklama işini çok iyi yapmanız lazım. Bol pratik yapın ve iyi öğrenin.

Umarım merak ettikleriniz bunlardı. Kolay gelsin.

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 14/06/2011 5:27 pm
Paylaş: