Forum

SJ 4000 Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?...

7 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
2,454 Görüntüleme
(@halilhocca)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Arkadaşlar merhabalar. Geçenlerde bu kameradan bir arkadaşım bahsetti. İnternette biraz araştırdım ve videolarını buldum. Gopro kameralar gibi. Full hd video ve 12mp foto çekiyor. Tüm aparatlarıyla fiyatı 99 dolar. ( su altı çekim kabı, kemere bağlama, bisiklete bağlama, tripoda bağlama aparatları vs. gibi ) Renk olarak gopro dan biraz daha soluk geldi görüntüler bana ama kurguda color correction la iyi bir şeyler çıkar gibi ortaya. Karşılaştırma videolarında sj4000 in ses alması goproya göre daha iyi geldi bana. Aşağıdaki linklerden inceleyebilirsiniz...

Gönderildi : 13/09/2014 5:24 am
(@fulgura)

Daha önce yazışmıştık sanırım bunu. Ben 86 dolara bir tane aldım ve şu anda postada Türkiye'ye gelmiş gözüküyor. Teslimatını bekliyorum. GoPro'nun %90-95'i kalitesinde görüntü veriyor ve fiyatı 5 ya da 6'da biri. Gelince inceleyeceğim ve bir süre kullandıktan sonra lensi üzerinde mod yapmayı düşünüyorum. C Mount'a dönüştürebilirsem daha verimli olacak gibi geldi bana.

Bkz: http://www.filmfabrikasi.com/forum/fotograf-makineleri/ucuz-aksiyon-kamerasi-t16840.html?hilit=%20aksiyon

Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 13/09/2014 5:50 am
(@halilhocca)
Başlığı açan

Haklısın daha önce yazılmış görmemişim. Şimdi wifi li modelini de yapmışlar. Onu da incelemek lazım...

Gönderildi : 13/09/2014 6:13 am
(@fulgura)

wi-fili modeli pek beğenmiyorlar.

Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.

Gönderildi : 13/09/2014 6:14 am
(@fulgura)

Kamera 2 gün önce geldi ve denemedeyim. Şu ana dek izlenimler oldukça iyi. Sadece alias ve moire biraz fazla gibi ki bu da kameranın aslında doğal 1920x1080p çekmyip daha düşük çöznürlüğü interpolasyon ile buna ulaştığı. Sıf bunu test etmek için virtualdub üzerinde tekrar geri 720p'ye düşürüp durumu incelemeye çalıştım ama nedense Virtualdub ve codecler arasında sorun oldu. Buna sonra devam edeceğim. Yani eğer aliası düşük ve doğal bir 720p'si varsa çok iyi olur ama bu haliyle bile muhteşem bir araç kamerası olarak kullanılabilir. bu ebattaki hiçbir kamerada bu keskinlik ve ayrıntı seçiciliği görmedim. Biraz daha deneyip sonra lensini mod etmeyi deneyebilirim. Almak isteyenler 85 dolar civarına alabilirler ki Türkiye'de 575TL gibi fiyat isteyen varmış. Çıktığım yolculukta yanımda taşıyıp biraz.deneme yapacağım. Bu gidişle bir adet daha almayı planlıyorum kış ortasında. Ek olarak pil almak gerekebilir çünkü 1,5 saat civarıı gideceğini tahmin ediyorum. Harici bataryam olduğu için sorun olmayacak ama ilgilenenler kart + ek batarya ile sipariş verirlerse daha yerinde olur.

Görüş açısı 175 derece civarı, videosu MOV 13-15 mb/s ve max 400 ISO ile çekiyor. Işığın çok kötü olmadığı ortamlarda oldukça iyi.

Gönderildi : 19/09/2014 12:30 am
(@halilhocca)
Başlığı açan

Hayırlı olsun. Sen beğendiysen almaya değer o zaman...

Gönderildi : 19/09/2014 10:47 pm
(@sentetix)

75 doların gümrüğe takılma durumu var mı acaba?
http://www.banggood.com/SJ4000-Waterpro ... 17037.html

Kafalar paylaştıkça güzelleşir. @beta

Gönderildi : 25/10/2014 12:33 am
Paylaş: