Forum

Panasonic TM700 ile Profesyonel TV Yapımları çekilebilir mi?

30 Gönderi
8 Üyeler
0 Reactions
5,637 Görüntüleme
(@sickman)
Gönderi: 0

Ayrıca TRT'ye defalarca iş yapmış bir görüntü yönetmenini terslemen de garip doğrusu: ercane'den bahsediyorum.

Burası doğru işte. Tavsiye istiyorsunuz ama cevabı beğenmiyorsunuz ve o cevabı veren adamın niteliği hakkında da fikriniz yok. Bence itiraz edeceğine cevabı dikkate almanız lazımdı.

www.fadeoutstudios.com - www.soberworks.ist - www.budabi.tv

Gönderildi : 27/02/2011 8:45 pm
(@demet-pink)
Başlığı açan

Görüntü yönetmeniymiş! Güldürmeyin beni ya. Kusura bakmayın da hiç umrumda değil.

Benim gibi yeni öğrenen insanları bozup, egolarını tatmin edenler gibi davrandı bana. Mesajları tarafsız okursanız göreceksiniz!

Üslubuna dikkat edip, seviyeli, kibar, nazik, anlayışlı konuşan sade bir insanın tırnağı olamaz böyle kompleksli insanlar. Başbakan olsa kaç yazar...

Gönderildi : 28/02/2011 1:17 pm
(@sickman)

Görüntü yönetmeniymiş! Güldürmeyin beni ya. Kusura bakmayın da hiç umrumda değil.

Benim gibi yeni öğrenen insanları bozup, egolarını tatmin edenler gibi davrandı bana. Mesajları tarafsız okursanız göreceksiniz!

Üslubuna dikkat edip, seviyeli, kibar, nazik, anlayışlı konuşan sade bir insanın tırnağı olamaz böyle kompleksli insanlar. Başbakan olsa kaç yazar...

😀

Tamam Demet, sen öyle diyorsan öyle olsun. Ama sen yine de dediklerini dikkate al.

Gönderildi : 28/02/2011 2:37 pm
(@ercane)

Ben sadece kendimce bir troll testi yaptım, çıkan sonuç ortada. Selametle. :))

Gönderildi : 28/02/2011 3:37 pm
(@demet-pink)
Başlığı açan

Elbette ki dikkate alıyorum. Hatta bir çok insanın bilmediği şeyleri biliyordur. Bir konu hakkında yorum yapması, bir çok insanı doğru yola yönlendirir.

Ama yeni öğrenen insanlarla yaptığı konuşma tarzı, bahsettiğiniz değerdeki bir insana da yakışmıyor bunu da kabul edin...

Gönderildi : 28/02/2011 3:47 pm
(@sickman)

Demet temel sorun ne biliyor musun, hangi kamerayla çekim yapacağını, hangi bilgisayar ve programla kurgu yapacağını soran birinin TRT'ye belgesel satabilme ihtimali. Sen FinalCut soruyorsun ama bir kameran yok. Hayır olması da gerekmiyor ama dışarıdan şöyle gözüküyor. Kamerayı alacaksın, bilgisayarı da alacaksın, sonra çekip kurgulayıp, sesleri müzikleri yapıp televizyona satacaksın. İşte bu komik, bize komik geliyor ve Ercan'da senin troll olup olmadığını sorguluyor haliyle. Alınmak yok.

Gönderildi : 28/02/2011 3:57 pm
(@homeros)

Bu konuda hem Demet'e katılmakla birlikte daha çok ercane ve sick'e katılmaktayım. Yeni başlayan birinin üstüne bu kadar gidilmesi hoş değil ve daha güzel bir dille anlatılabilirmiş lakin öbür taraftan Demet yani cidden 1 soru olur tamam, 2 soru olur tamam ama yani forumda en temel bilgilerden oluşan en az 5 tane sorun var. Tamam bilmemek ayıp değil ama yani bu biraz cam eritmeyi bilmeden, el işi bardak, kase yapmak istemeye benziyor. Hadi bunları öğrendin diyelim çekim anında ne yapacaksın, netbook'la falan gezip durmadan forumda soru mu soracaksın? Bilmemne beldesi genel plan nasıl alınır diye? Bak cidden kötü niyetle ve aşağılayarak söylemiyorum. Bu böyle olmaz.

Biz seni tanımıyoruz, bilmiyoruz ama sen yarın öbür gün bu yaptığın belgeseli götüreceksin TRT'ye veya başka kanala, hea TRT belgesel olayından hiç bir b*k anlamadığı için onlar sallamayabilir ama İZ kanalına götürürsün ve şansına bir de Ara Güler'de oradadır, sana şöyle söyleyeyim, Ara Güler öyle bir adamdır ki (Tanıştığım için söylüyorum kesinlikle kulaktan dolma değildir) sana öyle konuşur ki aldığın kamerayı, bilgisayarı, final cut'ın cd'sini kutusunu hepsini kırar, sonrada gider intihar edersin. Tamam 2.si abartı ama 1. söylediğim (Kırma olayı) kesinlikle abartı değildir. O yüzden durmadan sormak yerine git ara-tanış bilen biriyle ve bu işi onunla birlikte yap, yoksa altında ezilip kalacaksın ben sana söyleyeyim. Bu işler he deyince olsaydı bu forumda adam bulamazdın emin ol, çünkü herkesin işi başından aşkın olurdu (Forum üyelerini kötülemek niyetinde bir söz değildir bu da yanlış anlaşılmasın). Tanıdık birilerini bulmuşsundur veya bir şekilde birileriyle tanışarak bu TRT belgesel olayına girmişsindir tamam ama TRT bile olsa belli standartları vardır, yaptıkları-aldıkları belgeseller belgesel bile değildir ama izlediğinde tertemizdir, düzenlidir ve ne yalan söyleyeyim senin foruma attığın 3-5 başlıktan dolayı hiç böyle bir iş çıkarabilecekmişsin gibi gelmiyor bana.

Neyse soruna da cevap vereyim bir taraftan; Cartier Bresson'un çok güzel bir lafı vardır, "Fotoğrafı çeken kamera değildir, budur (Parmakla kafasını gösterir)". Video-Film işi de böyledir. Tamam gidip da bu çağda Betamax'ta olur demiyorum ama sen iyi bir iş çıkarırsan kimse kameraya bakmaz (Hele hele Türkiye'de ve hele hele TRT'de ki belgesel izleyici kitlesi). Uğur Yücel'in çektiği ve bayağı ödül toplayan filmi Yazı-Tura en adi Handycam kameralardan biriyle çekilmiş öyle düşün, hem de bu bir sinema filmiydi.

Gönderildi : 28/02/2011 4:11 pm
(@enjeksiyon)

Çok ön yargılısın yahu. barishferah, yani bu arkadaşın nasıl bir şey çekeceğini tahmin etmek bununda kötü bir şey olacağını söylemek biraz haksızlık be abi. (Ara Güler senin varya kameranı kafanda kırar falan) 🙂 Bu arkadaşın sorduğu diğer soruları bilmiyorum ama kameradan anlamak zorunda değil ki .Benim bu başlıkta gördüğüm (kaçırıyor da olabilirim) "Bu kamerayla bu çekilir mi, yetişir mi?" sorusu değil mi? Belki bir ekip var bu arkadaş o ekibe dahil, birileri araştırırken o da kendi tadında kamerayı araştırıyor size soruyor? ercane'nin böyle durumlarda olaya teknik ve gerçekçi yaklaşmasına hayranım zaten 🙂 Herkesle kavga etme pahasına bunları söylemekten vazgeçmez. Sakin olmak lazım (Bunu ben söylüyorum evet) 🙂

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

Gönderildi : 28/02/2011 4:56 pm
(@demet-pink)
Başlığı açan

barisferah yazdığın yazıdan dolayı ellerine sağlık. Kimseyi rencide etmeden, kırmadan tatlıca anlattın. Dediklerinde doğru, hiç bilmeyen bir insanın bile aklına yatıyor, ikna oluyor.

Sadece OLMAZ diyince, Ağaçları 28Mbps sokakları 17Mbps ile çek diyince, bilmeyen bir insan kendisiyle dalga geçilince de rahatsız oluyor haliyle. Kim olmaz ki?

Birde bu "troll" ne demek argo anlamda, gerçekten anlamadım?

Tekrardan teşekkürler...

Gönderildi : 28/02/2011 5:06 pm
(@demet-pink)
Başlığı açan

enjeksiyon sana da teşekkür ediyorum : )))

Gönderildi : 28/02/2011 5:07 pm
(@enjeksiyon)

...Aylardır aynı sorudan ben sıkıldım sen sıkılmadın, bitirin artık şu projeyi...

Sanane be! Birşey biliyorsan cevap ver, bilmiyorsan sus. Forumun amacı ne?

28 Mbps ile çekmemiz şart mı, yoksa 17 veya 13 Mbps de olur mu onu soruyorum. Birde NTSC çeksek bunu kurgu programında kaydederken PAL kaydetsek olabilir mi?
Ahahaha komik diyaloglar bunlar. Sorunun cevabı temel olarak şöyle olmalıdır: En yüksekMpbs de çekip kurgulayıp. Sonra istenen çözünürlüğe göre export edip teslim etmek. Bu kamerayı bilmiyorum ama Manuel ayarlar yapılabiliyor ise çekilir yahu neden çekilmesin? Trt ve profesyonel deyince insanın aklı, ercane'yi haklı buluyor ama, belgesel deyince insanın aklı hep başka şeylere gidiyor. Mesela "School" a ve ya "etre et evoir". Bunlar 35 mm işler ama bundan ötesi çekim tekniği olarak kameradır şudur budur hepsini aşmış belgeseller. Örnekler arttırılabilir ama aklıma gelmiyor şimdi kasmaya gerek yok.

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

Gönderildi : 28/02/2011 5:15 pm
(@ercane)

Şimdi konu şuna geldi; biri gelip bir soru sordu, sora biz de haydaa diye saldırdık. Bunun gibi yüzlerce soru var o zaman neden burada oldu bu olay ?
Dediğim gibi aylardır ( Ağustos ayından beri ) Demet arkadaşımız bu soru ve varyasyonlarını sorup duruyor. Anahtar nokta burası. Olayın mazisi geniş yani, bilen biliyor ( örn: sickman ) Ve son kez bu konu yeniden canlanınca ben de tahrik edici bir üslupla yazarak arkadaşın samimiyetini, gerçekçiliğini, niyetini anlamaya çalıştım. Hepsi bu. Evvelden işler yaptığım, yapmaya devam ettiğim doğrudur ama henüz ben de başındayım elbette bu işin. Hiç bir tecrübe bu tavrımı kabul edilebilir bir duruma getirmez. Ama yukarıda anlattığım gibi olayın ve arkadaşın bahsi geçen kamera ve soruyla ilgili mazisi farklı olunca durum bu noktaya geldi. Arada yeni kamera modelleri yeni TRT kanalları filan açıldı yani. Diğer taraftan işin yapılabilirliğiyle ilgili görüşlermizi yukarda belirtmiştik bu ayrı. Soruya da türlü türlü cevaplar verildi. Soru bir tv kanalına, TRT ye iş yapmak olunca amatör birinin masum sorusuna cevap vermekten öteye geçiyor. OLMAZ. Cevabı bence gayet büyük bir iyilik bile sayılabilir.

Diğer taraftan dialogların akışına ve karşı tarafın tavrına bakınca halen olayın ciddiyetinden şüphe duymaktayım. Sağlık olsun, ne diyelim

Gönderildi : 28/02/2011 7:28 pm
(@demet-pink)
Başlığı açan

E artık iş tatlıya bağlanınca şüphe duyma istersen. Herkese teşekkür ederim.

Gönderildi : 28/02/2011 8:28 pm
(@ercane)

Eğer gerçekten hayata geçirmek istiyorsanız bu projeyi özelden bana ulaşın, yardımcı olmaya çalışırım.

Gönderildi : 28/02/2011 8:35 pm
(@demet-pink)
Başlığı açan

...ve dostluk kazanır : )

Gönderildi : 01/03/2011 2:18 am
Sayfa 2 / 2
Paylaş: