Arkadaşlar profesyonel bir belgesel yapmayı düşünüyoruz. Panasonic TM700 ile de birşeyler çekebilir miyiz?
.
sorunu gezerken yeni gördüm. üzerinden biraz aman geçmiş ama belki işine yarar.
bu kameralarla ışığın güzel olduğu yerlerde profosyonel çekimler yapabilirsin. özellikle dış çekimlerde kullanabilirsin. O.İ.S. özelliğini kullanmamaya dikkat et. ve kesinlikle tripıd kullanmalısın. ve düşük ışıklarda kesinlikle kullanma, görüntü amatör kameralar gibi oluyor.
Peki şimdi bu kamera "28 Mbps" kayıt yapabiliyor. Mesela biz Foça'yı sokakları falan çekerken "28 Mbps" de mi çekmeliyiz yoksa daha düşük ayarda da çeksek kanallar kabul edermi?
Yani kamera AVCHD formatında:
1080/60p 28 Mbps
1080/60i 17 Mbps
13, 9, 5 Mbps diye değiştirilebiliyor.
İllahaki 28 Mbps demi çekmeliyiz yoksa 17 veya 13 Mbps de olur mu?
Birde NTSC veya PAL diye iki modeli var. NTSC alsak nasıl olur? Sonuçta birçok tv yapımı Amerikadan. Görüntü kaybı biraz olabilir ama çok mu önemlidir bu?
NTSC kamerayla çeksek, kurgu programı ile kaydederken PAL olarak kaydedemez miyiz? TRT gibi kanallar kabul etmez mi?
Bu kamerayla olmaz bu iş. Ne kadar sürede çekim yapacaksanız profesyonel bir kamera kiralayıp çekimlerinizi bitirin. Aylardır aynı sorudan ben sıkıldım sen sıkılmadın, bitirin artık şu projeyi. Kolay gelsin.
...Aylardır aynı sorudan ben sıkıldım sen sıkılmadın, bitirin artık şu projeyi...
Sanane be! Birşey biliyorsan cevap ver, bilmiyorsan sus. Forumun amacı ne?
28 Mbps ile çekmemiz şart mı, yoksa 17 veya 13 Mbps de olur mu onu soruyorum. Birde NTSC çeksek bunu kurgu programında kaydederken PAL kaydetsek olabilir mi?
Bu kamerayla olmaz bu iş. Ne kadar sürede çekim yapacaksanız profesyonel bir kamera kiralayıp çekimlerinizi bitirin. Aylardır aynı sorudan ben sıkıldım sen sıkılmadın, bitirin artık şu projeyi. Kolay gelsin.
Adam haklı.
Peki şimdi bu kamera "28 Mbps" kayıt yapabiliyor. Mesela biz Foça'yı sokakları falan çekerken "28 Mbps" de mi çekmeliyiz yoksa daha düşük ayarda da çeksek kanallar kabul edermi?
Sokakları 28 Mbps'de çekmek gerekiyormuş. Ayrıca ağaçları 17'de, kalabalık caddeleri 13'de, mehtabı da akşam 7'de çekmek lazım.
Bunca ay buna kafa yorup bir kameraya nasıl karar kılamazsınız anlayamıyorum. Hem muhtemelen SD yayınlanacak bir görüntü Panavision kameralarla çekilse ne olacak ki? 2000'lerin başında yaşıyormuş gibi davranıyorsunuz.
Söyledik işte. Olmaz. 28,38 kurcalamana gerek yok. O kamerayla olmaz. Zaten bu soruyu soruyorsan aylardır o işi de henüz beceremezsin. Forumun amaçlarının çok üzerine çıktı bu mevzu. Daha ne kadar açık konuşalım.
...Aylardır aynı sorudan ben sıkıldım sen sıkılmadın, bitirin artık şu projeyi...
Sanane be! Birşey biliyorsan cevap ver, bilmiyorsan sus. Forumun amacı ne?
28 Mbps ile çekmemiz şart mı, yoksa 17 veya 13 Mbps de olur mu onu soruyorum. Birde NTSC çeksek bunu kurgu programında kaydederken PAL kaydetsek olabilir mi?
Sokakları 28 Mbps'de çekmek gerekiyormuş. Ayrıca ağaçları 17'de, kalabalık caddeleri 13'de, mehtabı da akşam 7'de çekmek lazım.
Terbiyesizlik yapma! İnsan gibi soru soruyorum.
Alacağım kameraya 2 ayda da karar veririm 2 haftada da. Sizi ilgilendirmez!
28,38 kurcalamana gerek yok. O kamerayla olmaz. Zaten bu soruyu soruyorsan aylardır o işi de henüz beceremezsin.
Sen hangi beyninle kalkıp da "kurcalamana gerek yok, beceremezsin" diyorsun?
Bu foruma üye olan yeni öğrencilere bu şekilde yazma. Kimse annesinin karnından bu işleri bilerek doğmuyor.
Daha fazla size cevap yetiştirmekle uğraşmayacağım. Biliyorsan bilgi paylaş, "kurcalama gerek yok, beceremezsin" deme.
Araştırma yoksunu olduğun sorularından ve davranışlarından belli ? Soru sorduğun platformda kimin ne hakkında bilgisi olduğunu öğren hele bir. Bilgi bilgi diyorsun, paylaşıyoruz işte: OLMAZ. Bilgi ve tecrübe içeren kısım bu. Kafa basmıyor mu ? Evet kimse anasının karnında öğrenmiyor da sen TRT ye proje yapmaktan bahsediyorsun. Bunun farkında mısın ? Neyse seni yukarıya havale ediyorum. Kolay gele.
Bak hala cevap veriyor ya. Başka konulara gitsene sen, gereksiz laf kalabalıklığı yapıp forumu kirletme..
:))
Benim merak ettiğim Demet, sen aradığın kamera kadar nitelikli misin? O belgeseli profesyonelce çekeceğine o kadar emin misin? İyi görüntü herkesin isteğidir de bunun tamamen kamerayla alakalı olmadığını şimdiye kadar anlaman lazımdı.
Ayrıca TRT'ye defalarca iş yapmış bir görüntü yönetmenini terslemen de garip doğrusu: ercane'den bahsediyorum.