Forum

panasonic hmc 151 e ve 7d karşılaştırması

18 Gönderi
10 Üyeler
0 Reactions
5,535 Görüntüleme
(@mb1976)
Gönderi: 7

Sürprizbozan
Panasonic hmc 151 herşeyiyle güzel bi video kamera.Görüntüyü olduğu gibi yakalayabiliyor.7D ise kocaman CMOS sensörüyle yukardan aşşa doğru uyuz uyuz tarama yaparak video kaydetmeye çabalayan zavallı bir alet.Taramayı yaparken kimi hareketli nesnelerin şeklini şemalini bozuyor çünkü nesne hareket ederse nesnenin her tarafını aynı anda yakalayamıyor.Ani ışık değişimlerini hiç yakalayamıyor.Sensör büyük olduğu için hassasiyet süper ama video için pek uygun değil bence.Video CCD ile çekilir 😉 Ben panasonic hmc 151 derim. İlla 35 lensler kullanılacaksa DOF adaptör veya ccdli sony f35 derim.Tabi maliyet uçuyor orası ayrı.

😆 😆 😆 zavallı bi alet ha Red te ezik ucuz beş para etmez bir kameradır size göre eminim..HDSLR'a video için iyi değil dediniz ya gerisi teferruat..Video CCD ile çekilirmiş breh breh Arri'dekiler mal herhalde Cmos kullanıyorlar.Bence sizden biraz bilgi almalılar bu konuda teknik olarak aşmış bitirmişsiniz 😀

Ayyyyynen 😀

Gönderildi : 04/07/2010 3:09 am
(@mb1976)
Gönderi: 7

He F35in ulaşılamazlığı zaten problemimiz kemalettin. 🙂 Ama alet adam gibi bişey.Red gibi değil.Red isterse 40k tarasın o kameradan üstün değildir gözümde.Benim karşımda ''vouuvvvv DSLRler züpper video çekiyor,bahın lostta görüntü yönetmenliği yapmış philip bloom (DSLR baş Viralcisi) DSLRleri seviyor okşuyor,house dizisinin bilmemneresi 5d mark2 ile çekilmiş,şeyin ta bilmem neresini de bunla çekmişler vay anasını.'' modunda olursanız heyecanınızı kaybedebilirsiniz hevesinizi kursağınızda bırakmak istemem sevin onları yine de ama bunlar bana heyecan vermez pek.Yine çekmeyi planladığım kısafilmimi 550Dm ile çekeceğim panasonic hmc 151im yok.Buna da voouvv diyebilirsiniz hoşuma gider. 😀

Bu DSLR olayı çok abartılıyor.Bunlar sensörleri büyük olduğu için küçük cmos el kameralarının rolling shutterından daha yavaş rolling shuttera sahip video araçları ve aslında video için pek de uygun değiller.Öncelikle bu işlerde kullanılan ekipmanlarla bağlantıları yetersiz,şekilleri video çekmek için elverişsiz handyslr tipi şeyler gerekiyor.Ve daha çok hareketsiz reklam kısafilm çekimleri için uygunlar.Sundukları inanılmaz hassasiyeti de yemişim.Bende 550D + olympus 50 1.4,carl zeiss jena tessar 50 2.8 (35 cmye odaklaması var diyafram 2.8 ama),zenit helios 58 2.0 ,porst 135 2.8,28 2.8 m42 sabit seti+ 18-55 kit lens var.Böyle bi sette bu rolling shutter beni deli ediyor.Panasonic hmc 151 + DOF adaptör ikilisini daha çekici buluyorum bu açıdan.CCDde tüm sensörün görüntüyü aynı anda alması büyük bi artı.Cmosla video işi insanı belli bi noktaya kadar götürür.Özellikle DSLRlerde kamera titrerse görüntü çok dalgalanıyor,yatay hareket eden nesnelerin dikey hatları yatıyor.Dikey hareket eden nesnelerin boyu uzayıp kısalabiliyor.Şimşek,yıldırım,polis arabası ışığı,patlayan flaş,diskolardaki flaşlar ve diğer ani yanıp sönen zımbırtılar.......vs bunların olduğu yerlerde 550D,7d,5Dmark2,1d,RED one ile çekim yaptığınızda bozuk kullanılamaz görüntüler ortaya çıkabiliyor.Mesela yıldırım görüntünün yarısında var yarısında yok ve keskin bi çizgiyle ortadan görüntü bölünmüş oluyor.Videonuzda bu aniden gelip gidiyor ve ''o şeyindirik bozukluk neydi lan'' diyorsunuz.Hızlı dönen pervane bir yöne doğru akan dalga gibi görünüyor....vs daha bir sürü durum.Yine de bu aletlerin tertemiz grensiz görüntüsü insanı çekiyor ama ccd kameranın da hareketleri dosdoğru kaydetmesi cazip geliyor bana.İnsanı zorlayan bi ikilem bu..... birine sahip olan ötekindeki avantaja özeniyor.Zaten yıllardır dvinfoda,dvxde orda burda yazılan yazılmış çizilen çizilmiş,rolling shutter testleri de vimeoda sürüyle ortada tartışmalık bişey yok.Tercih, sahnenin hareketliliğine göre ihtiyaç ve sonuca katlanma meselesi.Bence video ccd ile çekilir.Cmosla çekilen videonun bi karesinde üstten aşağı doğru bütün satırlar farklı zamanlara aittir aynı anda yakalanmazlar.Bunun kurtardığı durumlar var kurtarmadığı durumlar var kurtarmıyorsa sonuca katlanamıyorsan o sahneyi CCD ile çekeceksin bu kadar basit.

Gönderildi : 04/07/2010 6:07 pm
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0

Hepsini okudum da o sahneyi ccd ile çekiceksin demene takıldım:) keşke lens gibi tak çıkar olsa ccd çıkar cmos tak:D

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 04/07/2010 8:49 pm
Sayfa 2 / 2
Paylaş: