Forum

panasonic hmc 151 e ve 7d karşılaştırması

18 Gönderi
10 Üyeler
0 Reactions
5,536 Görüntüleme
(@verbal_kint)
Gönderi: 0
Başlığı açan

selamlar.
elimdeki kamera 151 olduğundan dolayı nette bu kıyaslamayı buldum.
altına bir iki çizik atan olur dedim.
iyi çalışmalar.

[vimeo] http://www.vimeo.com/6857420 [/vimeo]

http://www.camurfilms.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 17/12/2009 7:58 pm
(@sinemaninkurtadami)

Öyle keskin bir fark yok sanki. Bu teknolojiye de zaten aklım hiç ermiyor. 😀

"Boşa sallanan kürek dalga yaratmaz."

Gönderildi : 17/12/2009 10:04 pm
(@enjeksiyon)

Nasıl fark olmaz senin de gördüğün gibi düşük ışıkta 7D zilyon kere daha başarılı. Bir kere sensörü daha büyük. P151 1.6 değil 1.2 açılsa gene başa çıkamaz sensörden dolayı. Tahminimce 1/3 dür bakmadım. Düşük ışıkla ilgili söylemek istediğim daha önemli birşey daha var 7D bir video kamerayla karşılaştırılacaksa eğer ve sadece aradaki görüntü kalitesi ele alınacaksa tabii ki 7D daha başarıdır. Ama olay o kadar basit değil en azından şimdilik. 7D ile bir takım sorunlar yaşayabilirsin bunu daha önce bir başlıkta da söylemiştim ısınma sorunu gibi mesela fakat aşılmış bildiğim kadarıyla. Daha bir çok faktör var onlarıda konuştuk. Fakat 7D nin yukarıdaki videoda da görüldüğü gibi çok önemli bir üstünlüğü var neredeyse ışık ekipmanı kullanma durumunu ortadan kaldırıyor. Kabaca kaleme dökersek:(

(en ucuz) Işık ekipmanı haftalık kirası kamyon ve şöforü dahil: 3500 tl Neredeyse döküntü bir ekipmandan bahsediyorum
Işık şefi en ucuz haftalık 1000 tl
1 asistan en az 600-700 tl

Jeneratör( Kullandığın bu ışık ekipmanını şehir şebekesine bağlayamazsın iki dakika sonra şalter atar) haftalık kirası 700tl
bitmedi jeneratörün mazotu hem kamyon için hemde elektrik üretimi için saatte 60 tl

7D kullandığın için kameraya da para vermeyeceğini hesaplarsan eğer 1 aylık bir setin sadece bu kamera grubu maliyetini hesaplamaya elim varmadı buyur sn hesapla

Ha ama tüm bunların yanında bir ilk nesil DSLR fotoğraf makinesiyle uzun metraj film yapacak olmanın belirsizliği var. Önemli bir karar. Çalışma şartları açısından aslında bir video kamerayı tercih etmek isterim. Fakat bütün bunları filmin özelliklerine göre düşünüp karar vermek lazım. Başarılar diliyorum...

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

Gönderildi : 17/12/2009 10:33 pm
(@enjeksiyon)

Ha şunu da ekleyeyim hiç mi ışık kullanmazsın tabiiki kullanırsın bazı durumlarda ışık gerçekten yetmeyebilir. Daha da önemlisi ışığı kontrol altına almak istersin. Efekt yapmak istersin mesela ışık pencereden değilde kapının altından gelsin istersin. Camları filtreleyip kapının altından bir lamba yakarsın bu durumlar için tabiiki şart ama düşük bütçe bir filmden bahsediyorsak; işte dediğim gibi senaryoyu bile 7D ye göre yazmak lazım. Bence sinema insanın kendine yakışanı giymesinin yanında tamamen (en azından teknik anlamda) bir pre prodüksüyon işidir. Hikaye fikrini bile kameraya, ekipmana ve prodüksüyona göre üretmekte fayda var..

Not: Bu arada dude geliyor yukardan forumu okuya okuyo neler diyecek yazdıklarıma çok merak ettim

Gönderildi : 17/12/2009 10:43 pm
 Düd
(@dud)

Senin gibi yılların tecrübesine sahip görüntü yönetmenleri varken bize laf düşmez. Yalnız böyle tercübeli bir ismin 7D ışık ihtiyacını ortadan kaldırıyor demesi benim garibime gitti, ben mi bir şeyleri yanlış biliyorum acaba dedirtti. Ne bileyim sanki düşük ışık duyarlılığının çok iyi olması ile ışık kullanmak arasında fark vardır gibime geliyor ama tüm cahilliğimle emin olamıyorum.

Yukarıdaki ömrümde görüğüm en kötü "karşılaştırma" videosu. O kadar sıkıştırmaya soktuktan sonra fark bile kalmaz aralarında ama ona rağmen 7D gömmüş tabii, o da normal. Kıyas ham görüntü arasında yapılır, sıkıştırılmış görüntüde değil.

Bir de en önemlisi kullanılan objektifler tabii, onlar hakkında bilgi sahibi olmadan kıyas tutmanın pek anlamı yok.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 17/12/2009 10:54 pm
(@enjeksiyon)

Senin gibi yılların tecrübesine sahip görüntü yönetmenleri varken bize laf düşmez. Yalnız böyle tercübeli bir ismin 7D ışık ihtiyacını ortadan kaldırıyor demesi benim garibime gitti, ben mi bir şeyleri yanlış biliyorum acaba dedirtti. Ne bileyim sanki düşük ışık duyarlılığının çok iyi olması ile ışık kullanmak arasında fark vardır gibime geliyor ama tüm cahilliğimle emin olamıyorum.
.

Ha şunu da ekleyeyim hiç mi ışık kullanmazsın tabiiki kullanırsın bazı durumlarda ışık gerçekten yetmeyebilir. Daha da önemlisi ışığı kontrol altına almak istersin. Efekt yapmak istersin mesela ışık pencereden değilde kapının altından gelsin istersin. Camları filtreleyip kapının altından bir lamba yakarsın bu durumlar için tabiiki şart!
Bana laf sokmaya çalışacağına yazdıklarımı dikkatlice okusan bu kadar komik duruma düşmezdin...Cahilliğin ne yazık ki dikkatsizlik ve özensizlikten ileri geliyor...

Gönderildi : 17/12/2009 11:00 pm
 Düd
(@dud)

EHeheh, ben sustum gözlerim konuştu!

Işığı kontrol altına almak istemeyi olabilme olasılığı olan bir şey gibi anlatman bile yukarıdaki laflarıma gelir. Yazdıklarının altında kastettiğin şeyi ben anlıyorum ancak sadece seni dellendirmek için yazdım, amacıma da ulaştım. Doğru bir şeyi yetersiz bir şekilde anlatmışsın. Ama üstadlarıma her zaman saygılıyım, olayları büyütmem.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 17/12/2009 11:11 pm
 Hepa
(@hepa)

Aktüel görüntüde Panasonic'in farkı broadcast yayıncılık tarzı işlerde, kısa filmlerde açık ara önde, ancak 7D stabilite ürünleri ile rakip olabilir.Onun dışında görüntü kalitesi olarak 7D 3-5 gömlek ilerde.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 18/12/2009 4:14 am
(@karatasa)

O kadar sıkıştırmaya soktuktan sonra...
Bu nokta baya önemli, Dude'ün dediği gibi görüntülerin ham veya hama en yakın formatta olması gerekir yoksa sağlıklı bir karşılaştırma olmaz.

Gönderildi : 18/12/2009 1:42 pm
(@bugra-a)
Gönderi: 17

Şu bir gerçek ki,düşük ışıkta 7D'nin başarısı inanılmaz.Fakat,diğer yönlerden aynı şeyleri söyleyemiyorum maalesef.Ayrıca kaçırdığınız bir nokta daha var,HMC-151'de kullanılan Scene.7D'de ISO'nun başarısı gözle görülüyor.HMC-151'de neden inatla stock Scene kullanmışlar,anlamıyorum.

http://www.buura.net" onclick="window.open(this.href);return false; - http://www.vimeo.com/bugra" onclick="window.open(this.href);return false; - http://www.facebook.com/bgr.akpinar" onclick="window.open(this.href);return false; - http://www.twitter.com/bugraakpinar" onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 29/03/2010 7:12 am
(@anilcagin)

DSLR Makinaların HD Camcorderlardan üstün olduğunu söylemek sıkıntılı bir yaklaşım hangi durumlarda üstün mesela görüntü kalitesinin üstün olması ve göreceli fiyat avantajları dışında pek çok dezavantajı var DSLR'ların misal süreli çekim zorunluluğu, XLR giriş eksikliği stabil görüntü için aparat ihtiyacı, hareketli görüntülerde dalgalanma ve bozulma doğru düzgün monitör çıkışı vermemesi. Yanlış anlaşılmasın ben e Canon 550D kullanıyorum ama bazı durumlarda bir tanede böyle bir kameram olsa diye çok hayıflandığım olmuştur (Ticari çekimler, Görüntü kalitesinin 2. planda olduğu uzun süreli kaıtlar.)

‎"Giydikçe açılır" diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför, "zamanla unutursun" diyen arkadaş... Bunların hepsi aynı örgüte üye...

Gönderildi : 03/07/2010 3:16 pm
 SRTN
(@srtn)

tabii ki full frame bir dslr goruntu kalitesi olarak hmc151 den çok daha iyi fakat set ortamında, tanıtım filmi, klip yada kendi kısa filmimi çekerken bile herseye rağmen hmc151i tercih ederim. ısınma problemleri, hızlı pan hareketlerinde " jöle " etkisi, xlr eksikliklerinden daha çok ( ki bu eskiler elbet giderilcektir ) insanlar üzerinde psikolojik etkisi bence çok daha önemli. Bir video klip çekilecekse, 5d ile çok daha iyi sonuç alacağımı bilsem de hmc151 ile gitmeyi tercih ederim.

Gönderildi : 03/07/2010 4:59 pm
(@mb1976)
Gönderi: 7

Panasonic hmc 151 herşeyiyle güzel bi video kamera.Görüntüyü olduğu gibi yakalayabiliyor.7D ise kocaman CMOS sensörüyle yukardan aşşa doğru uyuz uyuz tarama yaparak video kaydetmeye çabalayan zavallı bir alet.Taramayı yaparken kimi hareketli nesnelerin şeklini şemalini bozuyor çünkü nesne hareket ederse nesnenin her tarafını aynı anda yakalayamıyor.Ani ışık değişimlerini hiç yakalayamıyor.Sensör büyük olduğu için hassasiyet süper ama video için pek uygun değil bence.Video CCD ile çekilir 😉 Ben panasonic hmc 151 derim. İlla 35 lensler kullanılacaksa DOF adaptör veya ccdli sony f35 derim.Tabi maliyet uçuyor orası ayrı.

Gönderildi : 03/07/2010 11:13 pm
 Hepa
(@hepa)

f35?

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 04/07/2010 2:15 am
 SRTN
(@srtn)

f35?
bu kamerayı kastetti sanırım full frame, tek ccd

http://pro.sony.com/bbsc/ssr/product-F35/ " onclick="window.open(this.href);return false;

Gönderildi : 04/07/2010 2:58 am
Sayfa 1 / 2
Paylaş: