dvx 100b de pal çekemiyormuyuz gerçekten.
çünkü bu kamerayı alacaktım ben.o halde almayacağız herhalde.
tam nasıl öğrenebiliriz acaba pal varmı yokmu?çünkü bazı kısa film festşvalleride pal istiyor diye biliyorum. amerikada pal satılan kamera yoktur o zaman.. xl2 bile pal değildir o zaman amerika'da???
dvx 100b de pal çekemiyormuyuz gerçekten.
çünkü bu kamerayı alacaktım ben.o halde almayacağız herhalde.
tam nasıl öğrenebiliriz acaba pal varmı yokmu?çünkü bazı kısa film festşvalleride pal istiyor diye biliyorum. amerikada pal satılan kamera yoktur o zaman.. xl2 bile pal değildir o zaman amerika'da???
Yok, PAL olanları var ama biraz daha pahalıya satıyorlar. Amerika'dan alacaksan, zaten Internet sitesinden alacaksındır. Oralarda bu tip elektronik alışverişler Internet üzerinden yapılıyor. Sitelerde özellikle PAL olarak arayabilirsin ya da bazı siteler 100BE olarak yazar, onlara dikkat edebilirsin. E: Europe.
Örnek: http://www.expandore.com/product/DV%20Product/AGDVX100.htm
Hemen Mino'nun bs forumlarındaki aynı soruya cevabını buraya yapıştırayım. Kendi arada uğruyor ama bakmaz şimdi adını anmadıkça o, adını anınca damlar, kesin damlar yine :D. Şöyle demiş Mino:
2002 DVX 100
2004 DVX100A
2006 DVX100B
102 ile 100, kameranın hangi pazarlara üretildiğini belirtmek için kullanılan modeller. 102xE Uzakdoğu pazarını belirler 100, Amerika; 100xE ise Avrupa pazarıdır.
2002 de DVX 10x çıktı ve tek bir cinegamma eğrisi vardı. Açık griydi
2004 te DVX10xA çıktı ve cinelike v (yatay satır optimize) ve cinelike d (dinamik aralık optimize) eğrileriyle geldi, vizörü büyüdü, interval recording özelliği geldi.
2006 da DVX10xB çıktı, sinyal gürültü oranları iyileştirildi, çoklu dvx bağlantısı eklendi, stüdyo kamerası özellikleri eklendi (uzaktan kumandadan netlik ve diyafram) dışardan timecode alabilir hale geldi, lcd hem 4:3 hem de 16:9 gösterir hale geldi, daha iyi bir mikrofon yerleştirildi, çevre yönetmeliği gereğince kurşun malzemeler kaldırıldı. Rengi de siyaha yakın koyu gri oldu. Ama kayıt mekanizması daha güçlendirildiği için interval recording özelliği kalktı. (0.5 dan 2 sn ye kadar kısa kısa otomatik çekimler)
Şu anda yeni olarak DVX10xB satılıyor.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
cevaplarınız için çok teşekkür ederim. amerikadan alamayacağım herhalde diye üzülmüştüm ki pal şeklinde alabiliyormuşuz.
ben de epey araştırıyorum bu aralar,işte sitede dikkatimi çekti,süheyp 102 almış mesela, şimdi de 100b ile 102 farkını araştırıyorum. eglaianın bulduğu yazıda çok iyi oldu fakat orda da yok mesela 102 nin konumu?
bu konularda bilginiz varmı, alımı ona göre yapayım
102 ile 100, kameranın hangi pazarlara üretildiğini belirtmek için kullanılan modeller. 102xE Uzakdoğu pazarını belirler 100, Amerika; 100xE ise Avrupa pazarıdır.
Yazı güzel olmuş deyip tam okumamak bir garip olmuş :D.
Farkları yok, hangi ülke için üretildiklerini belirtiyor, gerçi yine ntsc pal olayı vardır muhtemelen.
Hatta Ali'de yazmış bu sayfanın en üstündeki mesajında aynı olduklarını. Böyle araştırmaya devam edersiniz uzun sürer o araştırma : P.
Takılıyorum bu arada ciddiye almayın.
Kolay gelsin, şimdiden hayırlı olsun kamera.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
bence kamerayı araştırıken a sı b siyle vakit kaybetmek yerine progressive, renk değerleri, adaptör konsu gibi size daha çok yarayacak özelliklerini araştırmanız sizin yararınıza olacaktır.
😯 😆
tamam şimdi gördüm.
zaten süheyp ben o konuda tam olarak dediğim gibi dvx100b yi araştırmıştım, almayada karar verdim, sonra bir kaç türü var gibi gelince onlar kafamı kurcalamıştı(102 ler,A,B vb),acaba dahamı farklı ne farkı var diye düündüm,,onlarıda öğrendim şimdi işte.
Dvx sahibi olan arkadaşlar bana
[email protected] adresinden msn den ulaşırlarsa onlara bir güzelliğim olacak... 🙂
Sabitlendi
*our AC-130 in the air
8 ay önce aldığım (dvx 102b )kameramı hd ye geçeceğim için satıyorum.
2 kısa film projesinde kullandım. ( toplam çekim süresi 6 saat )
en ufak bir problemi yoktur.
uv filtre + 6 saatlik extra pil ile veriyorum.
$2500 dolar...
Dolar bu zamanda iyice yükseldi.
*our AC-130 in the air
AG-HPX301 (Mart 2009da çıkıyormuş). Genel bir Panasonic başlığı göremedim buraya atıyorum, taşırız gerekirse.
- 1/3″ 3MOS 1920×1080 2.2Mp Full HD sensör.
- DVCPRO HD ve AVC-I (AVC-Intra) codec
- 10bit 4:2:2 1920×1080 full resolution kayıt (1440′a indiren prefilter yok)
- 12~60P variable frame rate
- 5.9Kg.
- 18W enerji tüketimi
- HD/SD SDI çıkış
- Lensler için Dijital Chromatic Abberration Correction filtresi.
- Dynamic Range Stretcher
- Clear, 1/4 ND, 1/16 ND ve 1/64 ND filtreler
- 20bit dijital işleme
- Film lensleri kullanımında “scan reverse” özelliği
- 6 farklı gamma seçeneği
- 16:9 0.45″ 852×480x3 1.226Mp LCOS (Liquid Crystal on Silicon) vizör
- 16:9 3.2″ 1920×480 921Kp LCD ekran
- Focus assist
- Proxy record option
- Wireless mic slot (unislot)
- AG-RC10G remote
8 ay önce aldığım (dvx 102b )kameramı hd ye geçeceğim için satıyorum.
2 kısa film projesinde kullandım. ( toplam çekim süresi 6 saat )
en ufak bir problemi yoktur.
uv filtre + 6 saatlik extra pil ile veriyorum.
$2500 dolar...