Forum

Panasonic DVX100 ile ilgili herşey

103 Gönderi
16 Üyeler
0 Reactions
31.2 K Görüntüleme
 Mrt
(@mrt)
Gönderi: 0

peki ben yine soru sorcam 🙂
1 - 102 de optical image stabilizer var mı?
2 - Bilgisayarda montajlayıp bitirdiğim filmleri kamera aracılığıyla miniDV kasete geri atabiliyor muyum?
kameranın özelliklerine bakıyorum ama henüz keşfedemedim...
şimdiden teşekkürler
1- Evet. (OIS - Optical Image Stabilizer)
2- Evet. (DV In/Out)

Hocam çok saol ya sen olmasan ne yapcam ben... bu arada yaşasın süper kamera bu ne istiosam var bunda bir an önce almam lazım... Dogubank a gittim mega elektroniği buldum 2800$ dediler. fiyat uygun mu. pek pazarlık etmeye yanaşmadı ama bi tane yedek pil verebilirim dedi... başka yerde satılıyo mu acaba bu kamera. daha ucuza bulma şansım var mıdır?

Gönderildi : 20/03/2007 6:49 pm
(@ali-unal)

Hocam çok saol ya sen olmasan ne yapcam ben... bu arada yaşasın süper kamera bu ne istiosam var bunda bir an önce almam lazım... Dogubank a gittim mega elektroniği buldum 2800$ dediler. fiyat uygun mu. pek pazarlık etmeye yanaşmadı ama bi tane yedek pil verebilirim dedi... başka yerde satılıyo mu acaba bu kamera. daha ucuza bulma şansım var mıdır?
Büyük bir olasılıkla ben de aynı yerden aldım. Yaklaşık 3 ay önceki fiyat şöyle idi: Toplam 2910 dolar (2750 DVX + 100 Filtreler + 60 Batarya). Bir de çanta almıştım hediye mukabilinden. Başka yerde satılıyor mu pek bilmiyorum. Kaos da almıştı geçenlerde, o da buna yakın bir fiyattı sanırım.

Gönderildi : 20/03/2007 10:12 pm
 Hepa
(@hepa)

DVX için hala uçuk rakamlar.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 21/03/2007 12:00 am
 Mrt
(@mrt)

DVX için hala uçuk rakamlar.

Hepa senin tavsiyen ne bu fiyata ne alabilirim ki? almam lazım artık bi kamera. kafam karıştı yaa. Film çekçem senaryo, oyuncu, mekan, herşey hazır kameraya karar verip alamadıım 🙁

Gönderildi : 21/03/2007 2:46 am
 Hepa
(@hepa)

Bu fiyata Canon xl1 alabilirsin tabi senin kararına kalmış.Ben dvx serisinden yana derim ama omuz kamerası ve değişebilir ve manuel objektifi artıları bilirsin.
Ayrıca sony pd-150 düşünmeni öneririm.O fiyatlarda olması gerekiyor yine güncel fiyatları soruşturmanda fayda var tabiki.

Ben dvx serisi alıcaktım ama fiyatların eski bir kamera için çok fazla olduğu için vazgeçtim ki bu fiyata hdv kamera bile alınabilir.

Benim tavsiyem tabi biraz alt klasmanda ben panasonic gs500 alıcam 900 dolar gibi bir fiyatta şuanda.Veya 1250 dolara gs400 bulunmakta dvx den pek farkı yok diyebilirim birkaç eksiği xlr girişi fln fln...

Dvx'e boşuna para verme derim.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 21/03/2007 5:45 am
 kaos
(@kaos)
Gönderi: 53

Katılmadığımı belirtmek isterim. Dvx şu an için bu paraya alınabilecek en iyi kamera. Tabi 1 yıl sonrası dersen durum değişecek hd kameralar daha hakim olacak. Fakat şu an kullanıyorum, başka kameralarla kıyaslıyorum dvx i ve almakla doğru seçim yaptığımı, bu parayı hak ettiğini düşünüyorum.

Gönderildi : 21/03/2007 6:03 am
 Mrt
(@mrt)

Valla kafam almıyo artık ne zor iş bu... Aklım HD kameralara doğru kaymaya başladı... 3000$ a FX1 e ne dersiniz?

Gönderildi : 21/03/2007 6:33 am
 Hepa
(@hepa)

Şöyle diyelim yüklü bir ücret verip kameranı alıcaksın, bu kamerayı uzun vadede kullanmak isteyeceksin ki paranın hakkını versin.DVX çok güzel bir seri aslında ama Türkiye'de çok pahalıya satılmakta.Onu demeye çalışıyorum onun yerine pd150 veya fx1e alabilirsin.Hiç olmassa elinde dvcam veya hdv olmuş olur.
Tabi seçim senin.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 21/03/2007 3:41 pm
 kaos
(@kaos)

hd almak tabiki arzulanası bir olay. Fakat şapkamızı önümüze alıp düşünelim: hd montajı şu anki pclerle ölümcül bir işlem, çok güçlü makinaları bile çok zorluyor, saatlerce bekliyor, takılıyor, çok büyük disk alanları istiyor, bir efeck attığında render saatler alıyor ki bunlar iyi bir pc de başımıza gelenler, ortalama bir pc de insanı direkt deli ediyor, ayrıca ülkemizde kaç kişide hd tv var nerede izleyeceksin çektiğin hd görüntüyü, ayrıca dvd yaparken zaten çözünürlük otomatikman dv kalitesine düşüyor. Ha ben 35 e aktaracağım dersen o başka fakat öyle bir durum olduğunu da zannetmiyorum ki tutki var diyelim bunun için gerçek prograsif bir hd kamera gerekli fx1 gibi prograsif olmayan bir kamera ile bu işler olmaz.
Ayrıca fx1 kullanmış şu an da dvx sahibi biri olarak söyleyebilirim ki dvx fx1 e nal toplatan bir kamera. cine gamma ve prograsif ayarları seçili değilken bile dvx fx1 e çok fark atıyor.
Bu gün bir çekimim vardı. Çift kamera çalışmamız gereken kapalı mekanda yapılan belgesel için bir roportaj çekimiydi. Kameralardan biri benim dvx im diğeri okulun fx1 iydi. Aynı shuther değerini kullandığımızda fx1 2.4 diafram değeri isterken ben dvx ile 3.2 diyaframda bile neredeyse daha aydınlık bir görüntü elde ediyordum. Görüntüleri dengelemek için hep fx1 e göre daha fazla kısmam gerekti diaframı. Bu da demektir ki fx1 göre dvx ışığa daha duyarlı yani daha az ışıkla yetinebiliyor, daha karanlık ortamlarda bile görüntü veriyor. Ayrıca fx1 i kullanan arkadaş kameranın ayarlarıyla oynamak için taklalar atar menüler içinde boğuşurken ben oturduğum yerden tek parmağımla aynı ayarlara hükmediyordum.

Gönderildi : 22/03/2007 2:16 am
 Hepa
(@hepa)

HDV almanın şöyle bir iyi yanı var, ileriye dönük bir kamera olmakla beraber şimdiki düşük sistemli pclerde hd olarak kurgu değilde hd>dönüştürmeli olarak normal 720x kurgu yapılabiliyor.
Yani capture'da böylece daha ayrıntılı bir görüntü oluyor normallere göre.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 22/03/2007 3:23 am
 Mrt
(@mrt)

hocam çok sağolun yaaa. siz anlatmasanız bunları nasıl öğrencektim... çok teşekkür ediyorum ilginize... Ben de adam akıllı öğreneyim bu işeri, soru sorana saatlerce anlatmazsam 🙂 bu arada ben 102 yi alınca anlamadığım bi sürü şey olucak heralde 🙂 o zaman da baya bi başınızı ağrıtcam galiba... çok sağolun...

Gönderildi : 22/03/2007 4:41 am
 kaos
(@kaos)

HDV nin geleceğe dönük bir yatırım olduğu fikrine katılıyorum. Fakat bence şimdi hd almak 1-2 yıl sonra kafayı duvara vurmaya neden olabilir. Çünkü hd lerin fiyatları önümüzdeki yıllarda hızla düşecek. Ve şu an için gerçek bir hd kamera bulmak gerçekten büyük paralara mal oluyor. Ayrıca hala birçok hd kamera minidv kaset teknolojisini kullanıyor ve bu da görüntüde gerçekten büyük kayıba yol açıyor hd de. Şu anki hd teknolojisi 1-2 yıl içinde demode olacak. Çünkü daha standartları tam oturmuş, evrimini tam tamamlamış bir teknoloji değil. Sürekli yenileniyor ve standartlar değişiyor. Fakat dv gelişimini tamamlamış olgunluk çağında bir teknoloji. Şu an için hd teknolojisi hala son kullanıcı için dv teknolojisinin üstüne oturtulmuş, yamanmış bir teknoloji. dv sıtandartlarının üstüne yüksek çözünürlüklü görüntü kaydından ibaret şu an için ekonomik hd kameralar.Fakat hızla gelişiyorlar ve önümüzdeki yıllarda bağımsız sıtandartlaşmış hd kameralar piyasada yerlerini alacaklar. Şu an minidv ye ödediğimiz paralara gerçek hd kameralar alabileceğiz. Ama şu an için gerçek bir hd kameraya sahip olmak biraz zor. Şu anki hd kameralar daha çok tabir yerindeyse modifiyeli dv kamera gibiler.
Ayrıca dv kameralarda birkaç yıl içinde ölecekler bu da doğru. Fakat 1-2 yıl olgunlaşmış bir teknoloji kullanmayı, ne olacağı belli olmayan daha gelişimini tamamlamamış bir teknoloji kullanmaya şahsen tercih ettim. Ayrıca şu an için ne çektiğim filmleri 35 mm ye aktaracak durumum var ne de hd görüntü izleyebilecek hd bir televizyonum. Çektiğim görüntüleri dvd de normal televizyonda insanlara izletebilirim ya da en fazla projeksiyonda; e bunlarda hd destekli olmadığına göre hd olarak izleyemeyeceğim hd yi ne yapayım?

Gönderildi : 22/03/2007 5:12 am
 Mrt
(@mrt)

detaylı anlatım için teşekkürler... çok aydınlatıcı oldu. FX1 almak gibi bi fikrim artık yok 🙂

Gönderildi : 23/03/2007 12:23 am
(@bulentkalkan)
Gönderi: 83

xl2 - dvx100'e karşı..

http://rapidshare.com/files/22821648/comparacion_Canon_XL2_vs_Panasonic_dvx100a_24p.rar

Gönderildi : 26/03/2007 12:51 pm
 Mrt
(@mrt)

Verdiğiniz bilgiler ve fikirlerle artık alacağım kamerayı seçtim. 102 🙂 ama şimdi de bir mikrofon seçmem gerekiyor... Forumda bu konuyla ilgili bi başlık bulamadığım için ve de hazır burda muhabbet koyulaşmışken sorayım dedim...
100$ a alabileceğim en iyi mikroıfon nedir... Bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi... Eğer bu fiyata adam akıllı mikrofon mu olur diyorsanız, bu konudaki cahilliğime verin. Bana en az kaç dolar lazım ki adam akıllı mikrıofon alabileyim... Şimdiden cevaplar için teşekkürler...

Gönderildi : 28/03/2007 7:24 am
Sayfa 5 / 7
Paylaş: