Arkadaşlar dvx100'de bildiğimiz standart mini-dv kasetler kullanılıyormu ? Kullanılıyorsa bir handikapı oluyormu ? Kamerayı bulduktan sonra bir de kaset derdine düşmeyelim !
Kullanılıyor, ama tam randıman alınması için mq kaset öneriyor.
*our AC-130 in the air
Tamamı dvx100 ile çekilmiştir. Bilgi, bilinçli kullanım, ışık, pozlama tecrübesi ile neler yapılabildiğinin en güzel örneği..
Burada haberi:
http://www.dv.com/news/news_item.php?category=News+Archive&articleId=193700390
Bu da trailer
http://www.apple.com/trailers/independent/iraqinfragments/trailer/
Birde buna bakın ( Yine dvx100 )
http://www.whatisbroken.com/qt_trailer.html
yönetmenin söylediğine bir bakın: - ... we did not use the 35 mm ADAPTER, we didn't want to loss the light that extra glass would have give us.
Ahanda bu son filmi çeken herifin web sitesindeki galerisi, adam hollywodda bi işler yapıyo herhal anlamadım pek. Galerinin en altındaki resimde dvx100 ile set görüntüsü var..
http://www.alexferrari.com/Site/gallery.html
Filmde 35 adaptörün kullanılmadığı bariz belli zaten. Güzel kadrajlar yakalamışlar. Merak edenler için film NTV Belgesel Kuşağı'nda gösterilecek. Ya 6 ya da 10 Nisan tarihinde şu anda tam hatırlamıyorum. Yakında başlayacak reklamları zaten. Iraq in Fragments'ten bahsediyorum tabii.
Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.
arkadaşlar bu arada dvx100, dvx102 dvx102b özellik olarak ne farkları var hangisi en iyi bunların arasında. hiç bi yerden ayrıntılı bilgiye ulaşamıyorum bilen varsa bi açıklasın gözünüzü seveyim, bu hafta kamera alacağım kafamda bi ton soru işarati var bana bi destek olun...
100 sanırım artık üretilmiyor 102 ye bıraktı kendini. 102 abd sanırım 102b ise rusya ve doğu avrupa ülkelerine yönelik üretiliyor. Genel olarak pek bir farkları yok. Şu anda Türkiyede 102b bulman daha muhtemel.
100 sanırım artık üretilmiyor 102 ye bıraktı kendini. 102 abd sanırım 102b ise rusya ve doğu avrupa ülkelerine yönelik üretiliyor. Genel olarak pek bir farkları yok. Şu anda Türkiyede 102b bulman daha muhtemel.
teşekkürler hocam bilgi için aynen dediğin gibi olay... bugün doğubanka gittim 102b nin fiyatı 2800 dolar... bu kamerayı bu cumartesi almak istiyorum ama bu fiyata daha iyi bir kamera alabilir miyim bilginiz var mı? bir hata yapmak istemiyorum cihazları incelerken paranoyak oldum karar veremiyıorum 🙁
teşekkürler hocam bilgi için aynen dediğin gibi olay... bugün doğubanka gittim 102b nin fiyatı 2800 dolar... bu kamerayı bu cumartesi almak istiyorum ama bu fiyata daha iyi bir kamera alabilir miyim bilginiz var mı? bir hata yapmak istemiyorum cihazları incelerken paranoyak oldum karar veremiyıorum 🙁
Bu fiyata alabileceğin bir diğer makina -ki çok az daha pahalı- Sony FX-1 (HD). Üzerine biraz daha katarak SONY DSR-PD150 (DVCam), Canon XL (Lens değiştirilebilir) de alabiliyorsun ama DVX102 de gayet iyi bir tercih. Daha ucuza Sony VX2100 ve Panasonic'in M1000 gibi adı olan bir modelini alabilirsin.
Bu fiyata alabileceğin bir diğer makina -ki çok az daha pahalı- Sony FX-1 (HD). Üzerine biraz daha katarak SONY DSR-PD150 (DVCam), Canon XL (Lens değiştirilebilir) de alabiliyorsun ama DVX102 de gayet iyi bir tercih. Daha ucuza Sony VX2100 ve Panasonic'in M1000 gibi adı olan bir modelini alabilirsin.
saygıdeğer insan xyneid senin web sitenden 102 nin çekim kalitesini gördüm, böyle bi hizmet için çok teşekkürler karar vermeye çok yardımcı bir faktör... Zaten ben de 102 almaya karar verdim gibi. ama benim sorularım bitmiyor tabii 🙂 102 için UV, polarize filtre, geniş açı lens yok mu? varsa fiyatları hakkında bilgin var mı? çok saol ilgin için
saygıdeğer insan xyneid senin web sitenden 102 nin çekim kalitesini gördüm, böyle bi hizmet için çok teşekkürler karar vermeye çok yardımcı bir faktör... Zaten ben de 102 almaya karar verdim gibi. ama benim sorularım bitmiyor tabii 🙂 102 için UV, polarize filtre, geniş açı lens yok mu? varsa fiyatları hakkında bilgin var mı? çok saol ilgin için
Hehe sağolasın. Emin ol o görüntüler, o aletin verebileceklerinden daha kötüdür. Ben henüz tam anlamıyla kullanamıyorum.
Filtreler konusuna gelince: Ben makineyi alırken (Doğubank'tan) UV ve polarize filtreyi de almıştım. DVX'in objektifi 72 mm çapında. Dolayısıyla herhangi bir filtreyi kullanabilirsin. ND (Natural Density) filtresi de alabilirsin ama makinenin kendi ND filtresi var zaten. Sen bilirsin.
Geniş açı konusunda ise tam bilgili değilim. dvxuser sitesinden bu konuda çok daha yeterli bilgi alabilirsin, İngilizce biliyorsan elbette 🙂 Şunu biliyorum, DVX'te lens değiştiremiyoruz.
Aldigin filtrelerin kaliteli olmasina ozen goster. 4.5 milyar verdigin bi kamerayi 10 milyona emanet etme.
Turkiye de de kaliteli filtreler var. hatta dolasirsan (ki ben yapmadim. yapsam bulurdum herhalde) kisa bir arastirmayla turkiyeden alamayacagin filtreleri de alabilirsin.
Ben, ebay den aldim. 2 haftaya gelecek. Ama bana bakma sen. Dedigim gibi ben dolasmadim disarda.
Turkiyeden alirsan da, sahsi önerim: multi-coated, cift kaplamalı gibi düsünebilirsin.. filtrenin onune ve arkasina kaplanan ekstralar bunlar. Aksi taktirde, her ne kadar bazilari, guneslik, hood, golgelik vs olursa bi sey olmaz dese de, yine sahsi fikrim, boyle bir filtre alirsan, hayalet etkisini ve yansima etkisini minimuma cekersin.
Kaliteli markalardan aldığın sürece ebay'den almana gerek kalmaz.
*our AC-130 in the air
hoya türkiye de bulamadım. dolasmadan satın almak durumundaydim. dolanilirsa bulunabilecegini belirtmistim.
Kenko var, ve bir kac marka da ha var alinabilecek.
Fakat en cok kaplamali ve ince olarak ben hoyanin modelini begenmistim.
Ozellikle hoya almak istedim yani.
Turkiye den nereden aldiginizi da soylerseniz, ben de gidebilirsem, oradan alirim. Boylece 2 hafta beklemek durumunda kalmam (:
Bu vesileyle size de sorayim. Dvx100 ile telephoto lens deneyeniniz oldu mu, tecrubelerini paylasirlarsa sevinirim.
peki ben yine soru sorcam 🙂
1 - 102 de optical image stabilizer var mı?
2 - Bilgisayarda montajlayıp bitirdiğim filmleri kamera aracılığıyla miniDV kasete geri atabiliyor muyum?
kameranın özelliklerine bakıyorum ama henüz keşfedemedim...
şimdiden teşekkürler
peki ben yine soru sorcam 🙂
1 - 102 de optical image stabilizer var mı?
2 - Bilgisayarda montajlayıp bitirdiğim filmleri kamera aracılığıyla miniDV kasete geri atabiliyor muyum?
kameranın özelliklerine bakıyorum ama henüz keşfedemedim...
şimdiden teşekkürler
1- Evet. (OIS - Optical Image Stabilizer)
2- Evet. (DV In/Out)