arkadaslar bu konuda ayrintili bir inceleme,kullanim ozellikleri yazmayi dusunuyorum ama once sorayim ilgilenen varmi bu kamerayla?
herhangi bir sekilde duydunuz veya kullandiniz mi?
eger bilmiyorsaniz butun dunyada efsane olan cok onemli bir kamerayi kacirmissiniz demektir.
ver baba bilgilenmiş oluruz. ben çok duydum aleti. kıyaslama şansımız olur.
ahanda çekilen filmlerin listesi
http://us.imdb.com/SearchTechnical?CAM:Panasonic%20AG-DVX100
ilgilendiginize gore en kisa surede guzel bir arastirma yazisi yazayim.
thunpax birsey soyleyeyim: bu kamerayi kendi sinifinda ve hatta bir ust sinifinda karsilastirabilecegin model yok, yani canon hd, jvc hd veya hvx almayacaksan ve eger 3000dolar gibi bir paran varsa bu kamera tek alternatif,
cektikleri ise mucize derecede iyi oluyor (elbette bilgili ellerde)
zaten ayni kameralardan bahsediyoruz dikkat edersen, ben 3000dolari ortalama fiyat olsun diye soyledim,cunku sadece dogubankta 2800dolara var ama dogubankta hergun fiyatlar degisebilir.
Yaklaşık bir iki hafta içinde bu kamerayı almayı düşünüyorum ama en son, bir sitede okuduğum değerlendirme yazısında, bu kameranın manuel kontrollerinin zayıf olduğu yönünde bir uyarı vardı. Bilginiz var mı? Bu kamerayı almak istiyorum ama eğer gerçekten böyle bir durum varsa FX1E'yi alacağım. Yardımcı olabilir misiniz?
FX1'in manuel ayarları DVX serisinden çok daha kötü.
*our AC-130 in the air
dvx e manual ayarlari zayif diyen ya bu kamerayi hic kullanmamistir yada kamera kullanmayi 'kirmizi kayit tusuna basmak' tan ibaret saniyordur.
DVX100B'nin dezavantajı olarak söyleyebileceğiniz bir yanı var mı, 16:9 çekim yapamamasının ve lens değiştirilememesinin dışında?
en buyuk dezavantaji detayli ve dikkat isteyen kullanimina alisma suresi, cok fazla secenek var (sirf gamma bile yeter) yani biraz daha bilgililere hitap ediyor.
dvx100b 16:9 cekim yapiyor (ister 16:9 ister 4:3) ben genellikle 4:3 sectim cunku bu bir bakima senin guvenlik cizgin oluyor,yani mikrofonun kadraja girmesi,yada buna benzer hatalarda daha rahat davraniyorsun.
ve su lens degistirme isine hic kafani takma,canon da degisiyorda ne oluyor? sen hic 2000dolarlik kameraya binlerce dolarlik lens takan gordun mu? lens degistirme isi zaten pahali,olurda ilerde yapmak istersen alirsin bir 35mm adaptor,hem sinematik goruntu alirsin hemde istedigin mm lensi rahatlikla ve ucuza (foto makinasi lensi takacaksin) takabilirsin.
O zaman gönül rahatlığıyla alabilirim. Siz de Internet'te, FX1, XL2 ve bu kamerayı karşılaştıran yazılara rastlamışsınızdır. Herkes sevdiği kamerayı övüyor o yüzden net bir çıkarım yapamıyorum. Hem gönlümün bu kameraya yakın olması hem de senin yazdıklarından sonra içim artık daha rahat. Çok sağol.
en ciddi ve tutarli testlerde canon xl2 ve dvx100b(veya 102b kod farketmez) basabas gidiyor, fx1 ise cok cok gerilerde ne hdv isini ne minidv isini dogru durust yapamiyor.
Canonun panasonicten en bariz ustun oldugu yan ise tartismasiz olarak sekli ve kullanim kolayligi (grip)
yani eger 4500dolar verebileceksen canon da alabilirsin ve emin ol pisman olmazsin,ama sende benim gibi 'sekil onemli degil islev onemli' diyenlerdensen panasonic isini fazlasiyla gorecektir.
(yanliz hdtv lerin sandigimizdan cok daha hizli yayginlasmasi sonucunda biliyorum cok daha kafan karisacak ama bir soruyu da kendine sormalisin, 'peki ya hdv?' )
ben konuyu biraz değiştircem ama
özellikle bu sorum Dv-art hocama
şimdi
hepsiburada da PANASONIC AG-DVX100AE 6.600 ytl
doğubankta (geçen arkadaş yazmıştı)
PANASONIC AG-DVX 100B2 2750 $
yani hem üst modeli hem daha ucuz fakat garantisi yok ve sonuç olarakta bayağı bir para yani 2750 $ verdikten sonra elimde kalırsa keşke 6.600 ytl verseydim diye yanarım.
Dv-art hocam senin yazmıştın buraya bi arkadaşına almıştınız. acaba nasıl oldu bi sorun falan çıktımı yada bana nereyi tavsiye edersin?
saygılar
Arkadasa aldigimiz kamerada herhangi bir problem yokmus, ayrica benim aldigim kameralarda hep yurtdisindan aldigim kameralardir,yani hicbiri turk distributorlerden alinmadi.
Soyle diyeyim hicbir kamera 'elinde kalmaz' . sensoru degisir,lensi degisir,kaset kafasi degisir,icinden devre degisir vesaire ama aldigin kamera hicbir sekilde 'bu artik hicbir ise yaramaz' noktasina gelmez.Demek istedigim her problemi para vererek giderebilirsin.
simdi 6600 ytl bugun dolar olarak neredeyse 4400 dolar yapiyor(yanlissam duzeltin) yani neredeyse 1 kamera daha alacak kadar fark var arada.Yine hicbir firma dusme,carpma,islanma gibi kosullari garantiye katmiyor (tr de) 'kullanici hatasi' deyip geciyor. Bunu aynen Sony dvd kamera icin yasadi akrabam.(bana artik sony'i bedava verseler almam)
e peki bunlar garantiye girmiyorsa nedir senin cok onemli avantajin? bence pek yok, yani sen spot aldigin kamerayi bozulsa da buyuk oranda yeniden yapsalar da 4400-2700=1700 dolardan fazla tutmaz.
yinede 'benim basim agrimasin' diyenlerdensen garantili almak en makul cozum cunku elektronik malda kimse problem cikmayacagini garanti edemez.Veya yarin obur gun aldigin sey bozulursa 'sen bozulmaz demistin sana guvendim' dememeni rica ederim.Hepimiz kendi aklimiza sahibiz eger aklina kesiyorsa alirsin,yoksa gider garantili alirsin.
ben kendim mesela bugun 4400dolar bir kameraya verecek olsam yurtdisina gitmisken o fiyata 2 tane dvx alirdim turkiyeden garantili bir tane alacagima.
ayrica sen dogubank fiyatlarini tam baz alma,eger elinde pesin tomar tomar yesil dolarla gidersen ve ben ciddi aliciyim iste nakit diyip kiran kirana bir pazarlik edersen buyuk ihtimalle ciddi bir indirim alirsin,eger indirim alamazsanda mutlaka hediye birseyler alirsin.
son olarak tekrar edeyim: benim yazdiklarim benim gorusumdur,herkesin karari kendine,o yuzden lutfen ileride olabilecek bir problemden beni sorumlu tutmayin.
son olarak tekrar edeyim: benim yazdiklarim benim gorusumdur,herkesin karari kendine,o yuzden lutfen ileride olabilecek bir problemden beni sorumlu tutmayin.
yok estağfurullah öyle bişey söz konusu değilde. 😀
yani kameralar konusunda danışabileceğim en yüksek makam olduğun için sormak istedim.
çok teşekkür ederim saygılar.
estagfirullah,cok daha bilgili insanlar var burda ve genelde,ben sadece zamaninda benim cektigim bilgi sikintilarini baskalari da cekmesin diye elimden geldigince bildiklerimi anlatiyorum.Yoksa en bilgin olmak gibi bir iddiam yok.
O uyariyi da yanlis anlama sadece sana degil genele yaptim.Cunku bazen hic forumda bile gormedigim insanlar ozel mesaj veya mail atip 'yaa bunu alayim mi birsey olurmu lutfen hemen cevap ver' gibi seyler soyluyorlar.O yuzden soyledim herkesin kendi akli var,ben bilgi veriyorum herkes kendi kararini versin,maddi veya manevi bir sorumluluk hissetmek istemem.