Forum

panasonic ag hmc 150 (yeni kamera)

8 Gönderi
3 Üyeler
0 Reactions
2,915 Görüntüleme
(@arri43)
Gönderi: 55
Başlığı açan

panasonicin bu modelin duyan varmı, yeni çıktığını öğrendim, yanılmıyorsam.
fotoğraf yüklemeyi beceremiyorum tam olarak, ama isteyenler int.ten bakabilirler fotoğraflarına. bu kamera avchd kayıt ediyormuş.acaba hd kayıttan ne farkı vardır.
birde bu model dvx100b ye benziyor,bundan artıları nelerdir. ingilizce bilgim yeterli olmadığı için malesef bilgileride pek anlayamıyorum,yabancı sitelerdeki.

birde şunu sormak istiyorum size hdv ile mini dv arasındaki fark;sadece hdv yüksek çözünülürlüklü olması değilmi? hdv kameralar mini dv ye göre daha geniş bir açı ile görüntüyü alıyorlar,yani daha geniş bir alanı görüntüye alıyor diye duydum. böyle bir şey yoktu dimi, nereden çıktı:) yani mini dv de hdv de aynı yere konuldupunda aynı alanı kapsayacak şekilde görüntüyü alıyorlar.

yani şu sıralar özellikle hdv olan z1u,fx1(e) ile mini dv olan dvx 100b arasında kalıyorum.
dvx 100b yi seviyorum aslında.z1u yu almadığımız zaman umarım pek bir şey kaybetmiş olmayız

Gönderildi : 28/04/2008 6:55 pm
(@claricestarling)
Gönderi: 0

avchd hd kayıda göre sıkıştırılmış ve daha dar bir bant genişliği kullanıyor..buna karşın hdv formatın bant genişliği avchd'ye göre daha iyi olmasına rağmen avchd için hdv'ye kıyasla daha iyi bir görsellik sunduğuda söyleniyor..

özetle tüketici sınıftaki sıkıştırılmış kayıplı bir HD formatı AVCHD..televizyon (broadcast) içinse AVC-INTRA kodeğiyle muhteşem özellikler sunuyor panasonic..şimdi bu geliştirilmiş kodeği hvx200'ün üst modelinede uyarlaması ve bu fiyat aralığınada (prosumer) koyması merakla bekleniyor yarı pro kullanıcılar için..HD ise tamamen pro bir format..örnek cinealta..

bu arada hvx200'ün yeni bir modeli daha çıktı..link;

AG-HPX170

ne hpx modeli ne de hmc modeli ciddi artılar getirmiyor hvx200'e göre..

hdv mpeg2 kareler arası sıkıştırmada yapar, DV formatı ise kayıpsız bir sıkıştırma kareler arası avi formatı kullanır.bu sayede composite uygulamalar için daha elverişlidir. aldıkları açı senin objektifinin açısıyla alakalı..sadece aldığı görüntü hdv'nin dv ile aynı açıda olmasına rağmen yüksek çözünürlüğünden dolayı daha keskin..ve daha çok ayrıntı içeriyor..muhteşem bişey yani..

I don't know. I had no food or water. It was very cold. I thought - if
I can even save just one... but he got so heavy. So heavy...

Gönderildi : 28/04/2008 7:45 pm
(@arri43)
Başlığı açan

peki birde şöyle birşey yokmu. hdv görüntüleri izlemek için hd izleticiler,hd ekranlar gerekiyor dimi. normal bir tv yada monitörden izlendiğinde dv ile neredeyse aynı görüntüyü izlemiyormuyuz. çünkü z1u nun görüntülerine birde dvx 100ün kilere bakıyorum.pek fark görülmüyor.
bu kameralarla ilgili geniş araştırma yapmış olan varmı, hdr fx1(e),z1u,panasonic dvx100b.yani birçok görüş var. mesela kimisi hdv olduklarına bakmayın dvx100b nin kalitesini yakalayamıyorlar diyor

Gönderildi : 29/04/2008 2:43 pm
(@claricestarling)

Hd bir görüntüyü bilgisayar monitöründe izlediğinde Dv görüntüsüyle çok fark oluyor..hatta normal bir TV'de bile daha az olmakla birlikte hissediliyor..ve hatta 🙂 SD çektiğin bir görüntüden , HD çekip SD'ye çevirdiğin görüntü bile daha keskin oluyor..

karşılaştırmalara gelince ömür törpüsü..şimdi sadece HDV diye alınmaz kamara..çözünürlük dışında çok önemli kriterler daha olacaktır, amaca hizmet etmeside önemli tabii..yoksa şimdi gördüm 150 dolara da AVCHD kamera çıkmış şimdi bunla aynı olmuyor elbet üst sınıf..

I don't know. I had no food or water. It was very cold. I thought - if
I can even save just one... but he got so heavy. So heavy...

Gönderildi : 29/04/2008 3:50 pm
(@arri43)
Başlığı açan

ben bu başlık altında önemli birşey daha sormak istiyorum.

hdv kameralarda 35mm. adaptörlerin kullanım imkanı nasıl.
kadir bu konularda çok aktifti, dvx100b ile micro 35in çok uyumlu olduğunu söylüyordu.
mesela canon xl2 de micro35 in uyumlu gibi görünsede o kadar uymlu olmadığını söylüyordu.
örneğin ben sony hdr fx1e de micro 35 rahatlıkla kullanabiliyormuyum, yoksa xl2de olduğu gibi tam performas alınamazmı. mini 35 mi gerekir?
yani kısaca hdv ile 35mm. adaptör uyumu,hangi adaptör gerekli(micro,mini)..

Gönderildi : 30/04/2008 4:39 pm
 Hepa
(@hepa)

Hepsi olur, Kadir orda param var huzurum var gibi birşey söylemek istedi sanırım.
Piyasadaki bütün adaptörler piyasadaki bütün kameralara uyar önemli olan orada kamera değil adaptörtur.
Ben VHS veya Hi8'e bağlanmış kamera da gördüm yani.
Kamera adaptörü taktıktan sonra kayıt ortamı olarak kullanılmakta olduğun için.XL,DVX,FX farketmez.Sadece manuel ayarlar etkisini gösterir.Yani PS Technik'in adaptörüne XL'de bağlarsın Cinealta'da mesela, aynı şey M2 için de geçerli, önemli olan bağlama stepringlerine sahip olman, orada da M2 için DVX stepringi vardı ondan uyumlu eğer XL,FX bağlayacaksan sitesinden onlara uyumlu olan parçaları almak gerekli veya herhangi bir fotoğraf mağazasından.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 30/04/2008 8:35 pm
(@arri43)
Başlığı açan

haklısın.teşekkürler.
kadir yazmıyor artık herhalde ya..yani kendi ismini taşıyan forumlar da, bizzat kendisinin ilgilendiği alandaki konularda fikirlerini paylaşmasını beklerim ben.

Gönderildi : 01/05/2008 1:32 am
 Hepa
(@hepa)

Kişisel bir sorunu bizzat cevaplayacağına eminim, istersen özelden ulaşabilirsin ayrıntılı bir sorun varsa, ama sanırım sıklıkla girmiyor, genel sorularını buradan daha hızlı cevap alabileceğini düşünüyorum.Zaten kamera da adaptörde aynı mantıkta ilerliyor, Kadir orada diyor ki ikiside aynı ama fiyat farkı sanırım 11 katmıydı öyle birşey diyordu.Yani arasındaki tek şey gözle görülen birkaç kalite.Rode sistemiydi,bilmem nesiydi, ismiydi cismiydi:)
Ama arasındakileri Kadir iyice göstermiş, yani iç mekanizmasını sitelerinde yayınlamayan ürünlerin iç kısmının nasıl oluştuğunu sonunda görmüş olduk, benim için çok faydalı oldu bu.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 01/05/2008 3:17 am
Paylaş: