Forum

JVC GY-HD100 ile GY-HD110 farkı nedir ve birkaç soru ???

14 Gönderi
5 Üyeler
0 Reactions
4,723 Görüntüleme
(@dvdvd)
Gönderi: 55
Başlığı açan

arkadaşlar konu ile ilgili 1-2 başlık okudum, ama yeterli olmadı,
yakın zamana kadar sitedeki öneriler doğrultusunda HVX200 düşünüyordum ama
inceleyince JVC'nin daha güzel bir kamera olduğunu düşünüyorum.
0-Üstünlük açısından siz ne düşünüyorsunuz?
1-Panasoniv ve JVS arasında teknik üstünlük-kalite anlamda bir fark varmı?
2-JVC GY-HD100 ile GY-HD110 farkı nedir?
3-GY-HD100 yada 110'da PAL yada NTSC sistem ayrımı yokmu?
4-Kamera tek çeşit üretilip PAL ve NTSC sitemin ikisindede kullanılabiliyor mu?
5-Yurt dışından getirtsek PAL sistemle ilgili sorun yaşarmıyız?
6-Panasonic ile JVS yakın fiyatlardamı(araştırdığım kadarı ile arada fazla bir fark yok)?
Konu ile ilgili belirtmek istedğiniz şeyler varsa(öneri-bilgi vs.), onlarıda yazarsanız sevinirim...

Gönderildi : 16/01/2008 9:35 pm
(@adem0666)
Gönderi: 0

Bende HD111 var. 100 ve 110 arasındaki farkı tam bilmiyorum ama şöyle birşey var; sonu 1 ile biten serilerde(101, 111, 201, 251) hem video in hem de video out var. PAL ve NTSC kullanabiliyorsun. Yani hem 25 hem 30 frame çekebiliyorsun. Hatta 50 ve 60 frame de çekebiliyorsun.

Binicem fıstığın üstüne, vurucam kırbacı vurucam kırbacı...

Gönderildi : 16/01/2008 10:25 pm
(@dvdvd)
Başlığı açan

Bende HD111 var. 100 ve 110 arasındaki farkı tam bilmiyorum ama şöyle birşey var; sonu 1 ile biten serilerde(101, 111, 201, 251) hem video in hem de video out var. PAL ve NTSC kullanabiliyorsun. Yani hem 25 hem 30 frame çekebiliyorsun. Hatta 50 ve 60 frame de çekebiliyorsun.

sende var ise biraz bahsedebilirmisin kamerdan, nasıl memnunmusun, biraz detaylı anlatırsan sevinirim, ne gibi avantajları var görüntü kalitesi vs....

Gönderildi : 16/01/2008 11:48 pm
(@adem0666)

Ben kameradan çook memnunum. Görüntü kalitesi çok iyi. Özellikle HD çekimlerde çok iyi sonuçlar alabilirsin. Progressive tarama yapıyor(720p), interlace de yapabiliyor(1080i). Pal olarak 50, ntsc olarak 60 frame çekim yapılabiliyor. Çok fazla detayına giremedim henüz ama daha çok özelliği var (cinelike, color matrix vs..)
Bir de objektifi değişiyor, bu da büyük bir avantaj.

Gönderildi : 17/01/2008 7:01 am
 Mino
(@mino)

101 serisi HDV, 111 serisi ProHD codecle çalışır. Aradaki fark budur.

http://dvinfo.net/conf/showthread.php?t=40824&page=3 burada da konu hakkında ingilizce tartışmışlar...

Ben HVX200 ü tercih ederdim, örneklemesinden dolayı (4:2:2 100 mbps tabi P2 kart gerekiyor), yoksa JVC lens seçenekleri konusunda daha iyi.

Gönderildi : 17/01/2008 4:47 pm
(@dvdvd)
Başlığı açan

101 serisi HDV, 111 serisi ProHD codecle çalışır. Aradaki fark budur.

http://dvinfo.net/conf/showthread.php?t=40824&page=3 burada da konu hakkında ingilizce tartışmışlar...

Ben HVX200 ü tercih ederdim, örneklemesinden dolayı (4:2:2 100 mbps tabi P2 kart gerekiyor), yoksa JVC lens seçenekleri konusunda daha iyi.

bende HVX200 düşünüyordum ama aletin tasarımı, konumu(sonuçta profesyonel alana hitap ediyor) için ne kadar uygun tartışılır ??? HVX200 'ün özellikleri, kalitesi tabiki tartışılmaz ama dış görüntüsü biraz normal seri kameralara benziyor. Görüntüde konsantrasyon açısından bence büyük önem taşır, makinayı sevmekte çok önemli. Değişebilir lens sistemi bile yok ve JVC bu farklılığı ile bile işe daha pro yaklaştığını gösteriyor.
JVC'nin örnekleme kapasitesi nedir?
(4:2:2: 100 mbps) burada 1 saniyede 100mbit veriyi kayıt ettiğini anlıyorum peki 4:2:2: neyi ifade ediyor onu soracağım ??? Birde Pro HD codecle HVX200 ün codec sistemini karşılaştırısak nasıl bir sonuç çıkıyor? Yani teoride kayıt-codec sistemi ile HVX üstün oldu diyelim pratikte bu, sonuç görüntüye çok yansır mı, gözle algılanabilir bir orandamıdır?

JVC'nin bir dez avantajı Panasonic kadar servis ağı olmaması sanırım, bu konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz, fikri olanlar genel anlamda bu iki kamera için düşüncelerini paylaşırlarsa sevinirim...

Gönderildi : 17/01/2008 11:10 pm
(@adem0666)

JVC'nin bir dez avantajı Panasonic kadar servis ağı olmaması sanırım, bu konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz, fikri olanlar genel anlamda bu iki kamera için düşüncelerini paylaşırlarsa sevinirim...

Kesinlikle doğru. JVC nin servis ağı nerdeyse yok. JVC yi Türkiye'ye resmi olarak Nefan adında bir şirket getiriyor ve herhangi bir servise götürdüğünüz zaman onlarda yedek parçayı bu Nefan'dan temin ediyor. Eğer Nefan'ın da elinde yoksa vay anam vay, bekle ki parça gelsin. Ben diyeyim bir ay sen de iki ay...

Gönderildi : 17/01/2008 11:44 pm
 Düd
(@dud)

Objektifin değişebilir olmasını bir avantaj olarak görmek çok da mantıklı değil bence. En azından zengin olmayanlarımız için, zira objektifleri kamerasından pahalı olan bir kameranın objektifi değişse ne olur, değişmese ne olur (bu cümlede biraz mübalağa vardır).. Bakmadım fiyatlarına gerçi ama objektif başı 600 700 kaattan başlıyordur en iyi ihtimalle. Başlayamıyorsa da çok tatminkar bir objektif olacağını sanmam.

4:2:2 Chroma Subsampling değeridir. Türkçesi hakkında hiçbir fikrim yok.

Özetle bir tür görüntü sıkıştırma teknolojisidir. Kameran 4:4:4 ise sıkıştırma yapmaz. Sayılar azaldıkça sıkıştırma artar. Çoğu handy cam ve dijital kamera 4:2:0 veya 4:1:1dir.

Ayrıntılı bilgi http://en.wikipedia.org/wiki/4:4:4

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 18/01/2008 12:25 am
(@dvdvd)
Başlığı açan

Objektifin değişebilir olmasını bir avantaj olarak görmek çok da mantıklı değil bence. En azından zengin olmayanlarımız için, zira objektifleri kamerasından pahalı olan bir kameranın objektifi değişse ne olur, değişmese ne olur (bu cümlede biraz mübalağa vardır).. Bakmadım fiyatlarına gerçi ama objektif başı 600 700 kaattan başlıyordur en iyi ihtimalle. Başlayamıyorsa da çok tatminkar bir objektif olacağını sanmam.

bende zaten uzun bi süre üzerindeki objektif ile kullanıcam, bütçem kısıtlı ve zorlayarak kameraya anca yetecek, ama şu var, bu tür cihazladara objektifin ucuzuna hiçbir şekilde kaçma şansın yok, eğer kaçarsan kaliteden ödün verirsin, şöyle bir avantajın olabilir tam emin değilim ama bu kameraya optik masrafını azaltmak için hepimizin bildiği mini35 takmak istediğimizi düşünelim, kamera değişebilir optik sisteme sahip olduğu için sanırım(mini35 montaj için tam emin değilim ama büyük ihtimal böyle) makinayı açtırman gerekmeyecek ama sabit optikli kameralarda, aleti açtırmak durumundasın. İkinci unsur mini35 ile kullanacağın lenslerinde ucuz olduğunu sanma, örnek çok basit bir optik olan Canon EOS EF 50mm.'nin 150$ olanıda var 1300$ olanıda var, sonuçta hepsi aynı kapıya çıkıyor, kalite=para. Eğer fotoğraf makina ve kaliteli optik setin hazırda varsa belki o zaman karlı çıkabilirsin?

Bunu şunun için anlattım, objektif değiştirmek her şekilde büyük maaliyete yol açacaktır, bizim gibiler için ne yazıkki objektif değiştirmek büyük bir lükstür. Ama ilerde belki iyi bir iş alırsın ve bu iş içerigi bakımından bir objektif gerektirebilir, o zaman yapacağın işten kazanacağın para ile optiğini alabime şansına sahip olabilirsin, ama değişebilir optik sistemin var ise bu daha kolay olacaktır, yani bunu ileriye dönük olarak düşünmek-değerlendirmek gerekli.

Sonuca gelirsek diyeceğim şu ben zaten değişebilir optik sistemini çok ileriye dönük olarak bir iş gelir ve değişime ihtiyaç duyarsam diye vede kamerayı ürteten firmanın yaklaşımı açısından avantajlı buluyorum, benzer nitelikteki kameralarla kıyaslarsak hepsinin fiyatları 3 aşağı 5 yukarı aynı sayılır ve sonuçta bu kadar pahalı bir kamera için, bence sabit mercek sisteminden çok daha mantıklı bir özellik...

Bu tür cihazların tamirinin zorluğu-tamir için ekipman gerektirmesi-parçasının servis dışında bulunmasının imkansız oluşu gözönüne alındığında;
servis desteğinin olmaması, tabiki alıcıyı bu kameradan(JVC GY-HD110) soğutan bir özellik...

Gönderildi : 19/01/2008 12:26 am
(@dvdvd)
Başlığı açan

HD110 'un Chroma Subsampling oranıda tüm HD kayıt formatlarında 4:2:0 yazıyor.
DV kayıtta ise 4:1:1. HVX2002ün 4:2:2'idi, HD yada DV diye belirtilmemiş ama sanırım bu oran HD için geçerli, yoksa 100mbps ile dv kaset pek yan yana gelemez.

Chroma Subsampling'in tanımını okudum ama biraz karışık, ama sanırım şu anlama geliyor, yapılan sıkıştırma işleminde bu değere(chroma subsampling) bağlı olarak kamera optik ve ccd'den aldığı ham görüntüyü codec vasıtası ile (görüntünün çok küçük biriminin içindeki)
farklı renkteki pixelleri aynı renk olarak görüyor ve böylece kayıt edilecek veri azalıyor, aktarımı kolaylaşıyor ve daha az yer kaplıyor, bunun sonucundada görüntü kalitesi subsampling değerinin oranına göre düşüyor, emin değilim ama sanırım doğru anlatmış olmalıyım???

Buradan DV ile HD görüntü arasındaki temel farkta sanırım anlaşılıyor.
Sıkıştırma devreden kalkıp ham görüntü kullanıldığında (RAW gibi) işin sonu o zaman gelicek
sonsuz definition ... 🙂

Gönderildi : 19/01/2008 1:00 am
 Düd
(@dud)

Çok güzel ömzetlemişsin 🙂

Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 19/01/2008 5:05 am
(@claricestarling)

hvx200 öneririm bende..dvcpro hd olması ve tabii renk örneklemesinden..ayrıca 1280x720 formatı olması jvc'nin eksi..ama estetik olarak en güzel kamera bence de..objektiflerinin değişmesinin çok büyük önemi yok xlh1 yadA JVC modellerinde sonuçta 1/3 inç çipe görüntü düşüyor ve az alan derinliği yada objektifin geniş açısı alınamıyor..4:2:2 ile 4:2:0 arasında ciddi bir fark var..kesinlikle önemsemeni tavsiye ederim..100 mbit bant genişliği editing ve composite çalışmak için hdv ye göre ciddi avantaj..beklemenide tavsiye ederim..sony'nin EX1 serisini geliştireceğine kesin gözüyle bakılıyor..yani 1/2 inç çip 1920x1080 etkin çözünürlük daha iyi renk örneklemesi ile alınabilir yakında..

I don't know. I had no food or water. It was very cold. I thought - if
I can even save just one... but he got so heavy. So heavy...

Gönderildi : 19/01/2008 12:52 pm
 Düd
(@dud)

1/2 inççip geldiğinde yer sarsılır ben söyliyeyim. Ben sarsmaya çalışırım en azından :). O değil de ben dvcpro tavsiye etmem. Hem kasetler pahalı (gerçi hd oldu mu hepsi pahalı) hem de başka bir kameraya takamıyorsun o nedenle vtr olarak kendi makineni kullanmak zorundasın, o da kafa ömrünü azaltmak demek. Mithat Alam film merkezinden örneğin kamera aldığında, çekdiğin görüntüleri izlemene bile izin vermiyolar kamerayla.

Gönderildi : 19/01/2008 4:11 pm
(@dvdvd)
Başlığı açan

iki kamera arasında(Panasonic HVX200-JVC-HD110) çok kararsız kaldım doğrusu, biraz daha vaktim var o zaman en iyisi belirttiğiniz gibi beklemeye çekileceğim, bi bakarsın ikinsidende avantajlı model çıkar, ama ne yazıkki fiyatı bu ikisinden pahalı olacaktır...

Gönderildi : 19/01/2008 9:22 pm
Paylaş: