arkadaşlar jvc gy hd100 almayı düşünüyorum, bu kamera hakkında bilgisi olan varmı yani tavsiye erdermisiniz. bide vtr sorunu var falan dediler böyle bişey varmı biliyomusunuz. aslında kafamı karıştırıp xl 2 al diyenlerde var ama bilmiyorum ikisi arasında kaldım. yani jvc daha mantıklı geliyor hd bi kere ama bilemiyorum artık...
Binicem fıstığın üstüne, vurucam kırbacı vurucam kırbacı...
xl2 yanına bile yaklaşamaz.
*our AC-130 in the air
biraz daha araştırdım da gerçekten xl2 yanına bile yaklaşamaz. araştırırken bişeye rastladım jvc yle ilgili. aynı serinin sanırım HD 250 modeli için demişler; hem ntsc hem de pal destekliyor diye. nasıl oluyor bu, ikisini de destekleyen bi sistem varmı??
Sanmıyorum.Satırları farklıdır yani.Bunu nasıl çeker bilemem ayrıca 24 ve 25 kare ayrı ayrı çekim yapması lazım, bu da çok yüksek özellikli kameralarda var sadece sanırım.
*our AC-130 in the air
bu seride öyle bir özellik var yani hem 24 hem de 25 kare çekim yapabiliyor. bunu tercih etmemde ki sebeplerden biri de buydu zaten, 24 kare çekim yapabilmesi.
24 Kare çekim niye yapasın ki?
*our AC-130 in the air
24 dizininde 24 kare çeken kameralar kullnılsaydı keşke...
24 kare çekim yapınca 35 mm ye aktarırken telesine de ek bir işleme gerek kalmıyor. önümüzde ki 1-2 sene içerisinde düşündüğümüz bir proje var, burada kullanabiliriz.
tam olarak anlayamadım??
Sanmıyorum.Satırları farklıdır yani.Bunu nasıl çeker bilemem ayrıca 24 ve 25 kare ayrı ayrı çekim yapması lazım, bu da çok yüksek özellikli kameralarda var sadece sanırım.
ya benim bildiğim şu andaki yeni bir kaç kamerada bu var mesela benim sorduğum pmw-ex1 de var ayrıca bildiğim z1de de bu özellik mevcut daha bir kaç kamerada da var yanılmıyorsam h250de de var ancak bu şu an için senin pek işine yarar bir özellik olacağını sanmam çünkü amerikadaki bir film festivaline filmini göndermedikçe bir işe yaramaz he bana göre avantajı şu amerikadan ucuza kamera alırsın pal kamera aryıpta ona o kadar çok para vermek zorunda kalmazsın 😀
ya benim bildiğim şu andaki yeni bir kaç kamerada bu var mesela benim sorduğum pmw-ex1 de var ayrıca bildiğim z1de de bu özellik mevcut daha bir kaç kamerada da var yanılmıyorsam h250de de var ancak bu şu an için senin pek işine yarar bir özellik olacağını sanmam çünkü amerikadaki bir film festivaline filmini göndermedikçe bir işe yaramaz he bana göre avantajı şu amerikadan ucuza kamera alırsın pal kamera aryıpta ona o kadar çok para vermek zorunda kalmazsın 😀
zaten bende onun için sordum yani amerikadan getirtebilirim bunu ama bundan emin olmam gerekiyo. yani getirtirim ama bide pal çalışmazsa o zaman eyvah eyvah
http://www.bhphotovideo.com/c/product/498177-REG/JVC_GYHD250CHST_GY_HD250U_Professional_HDV_Camcorder.html
eğer buradaki özellikler kısmına bakarsan hem 24p hem de 25p çekim yapabildiğini görürsün eğer amerikadan getirtme ibi bir şansın varsa kaçırma derim çünkü çok harika bir kamera
adem kardeş ben ne kadar ironik olur manasında söylemiştim.
24 kare çekim yapınca 35 mm ye aktarırken telesine de ek bir işleme gerek kalmıyor. önümüzde ki 1-2 sene içerisinde düşündüğümüz bir proje var, burada kullanabiliriz.
tam olarak anlayamadım??
Nasıl ek işlem??
*our AC-130 in the air
tam olarak anlayamadım??
Nasıl ek işlem??
*our AC-130 in the air
pal dan filme çekilen filmde bir ek işlem olmaz bildigim
sadece sürede uzaman olur film yavaşlar
ama oda tahminedeceginiz gibi 25 de 1 dir
(valla matematigim kötü sanırım böle olur 😀 )
bu bir mushraPPa mesajıdır
Mehmet Oğuz Köroğlu