Dv-art hocam çok sağolasın bende zaman buldukça yeni yeni çekimler yapıyorum gece çekimi yapıyorum mesela acaba nasıl çıkıyor diye nasıl geceleri daha aydınlık çekebilirim diye mesela gün doğmadan önce çok güzel sahnelere yakalanıyor bunu öğrendim
yani eğer gece çekimi yapılacaksa gün doğmadan hemen evvelki zaman
kamerada tam bir gece modu oluşturuyor bunu öğrendim
her geçen gün yeni şeyler öğreniyorm böyle
çalışmamı beğendiğinize sevindim yeni bir projem var bakalım olacakmı 3D animation ile normal filmi birleştirceğim yine biraz kasıyo 3Dmaxte render alırken filan ama olsun
seneye eğer kamera alırsam almadan önce mutlaka tekrar size başvuracağım hocam iyi günler tekrar
cok guzel bir puf noktasini yakalamissin bravo, evet gercektende seher vakti dedigimiz saatte normal bir kamera en iyi gece goruntusunu yakaliyor (hele kapali bir gunse)
mesela ayni sey aksamustu olmuyor cunku hava aciktan kapaliliga gittigi icin gece goruntusu alamiyoruz,ancak aksam goruntusu alinabiliyor.
ama bu bilgi genelde kullanissiz olur cunku tek basina degilde ekiple birsey yapacaksan genelde hicbirini o saatte ikna edemezsin.Buda amator filmcilerin kaderidir,kamera bulsan oyuncu naz yapar,oyuncu bulsan isik bulamazsin,hepsini bulsan zaman olmaz.
birde birsey diyeyim,efekt isine cok dalarsan sinematografiden cikar,yonetmen yerine efektci olursun.Cunku sinema tarihine bakarsan bunca zamana ragmen en cok iz birakan filmlerin siradan efektsiz filmlerdir, cunku sinemada birincil ozellik kadraj,devamlilik,isik ve atmosfer, oyunculuk gibi seylerdir.
evet hocam aslında o konudada haklısınız yani efektli bir filmin olursada yüzüklerin efendisi gibi iyi bir senaryon olmalıki başaarı yakalayabilesin
dediğinize katılıyorum
arkadaşlar yazılarınızı dikkatle okuyorum ben film konusunda yeniyim ama anladığım kadarıyla daha uzun bir süre çalışmak gerekecek verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim çalışmalarınzda kolaylıklar dilerim umarım benimde ilerde sizlere soracak sorularım olur şimdilik sadece okuyorum
Hepimiz hergun yeni seyler ogreniyoruz,teknoloji sagolsun oyle 'ben ogrendim bitti' dedirtmiyor insana.Daha 3 sene once hdv denen seyden haberim yoktu,luks firmalarin isi derdim,simdi ben kullanmaya baslayacagim bir iki ay icinde. Hersey cok cabuk gelisiyor,bu yuzden bildiklerimizi paylasmaliyiz ki dunyanin gerisinde kalmayalim,yardimci olabildiysek ne mutlu bize,eger merak ettigin bir konu veya soru olursa cekinmeden sor,eger bilmiyorsak bile sayende arastirir ogrenir ve bilgimizi genisletiriz.
Bende kendi adima tesekkur ederim 🙂
geçen ç.ertesi (ayın 11 de) arkadaşlar bu kamerayı 1800ytl dogu bankdan almışlar
(xl1 1000$ süper diyenler için sölüyorum)
bu bir mushraPPa mesajıdır
Mehmet Oğuz Köroğlu
yani amerika ve avrupada almak icin pre-order yani on siparis vermeniz gereken,yeni partinin cikisi bile 1.5 ay sonra olan,panasonic in tavsiye edilen satis fiyatini 5900dolar amerika icin,5900euro avrupa icin acikladigi, ebayde bulunan birkac tanesinin amerika gibi kameranin ucuz oldugu ulkede bile talep coklugu yuzunden fiyatinin 8000dolara kadar yukseldigi bir kamerayi,dogubank gibi zaten cok ucuz olmayan bir yerde 1300dolar (1800 ytl) gibi bir fiyata aldiklarini iddia ediyorsun oylemi?
Sanirim baslikta yazilan hicbir yaziyida okumamissindir kameranin yurtdisi talebi ve fiyati hakkinda da.
yok eger hala oyle bir iddian varsa verirsin dukkan ismi,hemen 50 tane siparis vermezsem ne olayim.
sirf aldiklarimi ebay de satsam iki ayda ferrari alirim elde ettigim karla.
Heralde dukkan sahibi de en dusuk 6000dolara alabilecegi kamerayi 1300 dolara satarak turkiyedeki sinema sektorunun gelismesine katkida bulunmak istemis 😕
ben 2 haftada bir mutlaka dogubanka giderim dukkanlarin cogunu da sahsen tanirim, ki zaten fiyat vermistim daha once sitede,oyle 'bir arkadas' uzerinden de degil birebir olarak.
daha bir ay once verdigim dvx100 modeli bile 2800 dolara dogubankta satilirken (ki yurtdisi satisi da asagi yukari o kadar) daha yeni cikmis uretim-talep dengesi bile saglananamis hvx200 modelini 1300 dolara satacak kadar cilgin hangi dukkan var merak ediyorum.
hala sozumun arkasindayim, garantisiz panasonic gs250 1000 ytl fiyata satilirken (gs250 el kamerasidir,consumer degil) canon xl1 e 1000 dolara pahali diyenin en iyi tanimlamayla piyasadan haberi yoktur.
bu güzel söyleşinin her satırından çok keyif aldım çok şeyler kaptım
bende hvx 200 almak istiyorum ve bu konuda harekete geçtim ama açıkçası nerden nasıl daha avantajlı alacağımı bilmiyorum mesela ebay dan baktım pro set halinde satıyolar garip gelebilir biraz bana biraz aldatıcı gibi geldi sanki vapurda defterle okul seti hediye eden satıcılar gibi olmuş kuzenim amerikada yaşıyo ondan istemeyi düşünüyorum ama garanti konusunda teredütlerim var Türkiyeden almaksa biraz pahallı heleki kartuşlar ve 35mm adaptörüde ekleyince iyice bi ağırlaşıyo
banada bu konuda yardım edersen sevinirim 🙂
hemen cevaplayayim;
turkiyeden hvx alamazsin zaten,dvx de gelmemisti yasal olarak (basarinin yaptigi distirubutorluk degil,sadece yurtdisindan getirdigi kameralari satiyor)
ebay de saglam magazalar oldugu gibi sakat magazlarda mevcutmus, mesela bazi amerikanlar ebayden aldiklari setlerde cok adi lensler geldigini falan anlatiyor.
Ama genel olarak bakarsan bu aralar set olarak satmak moda,yani lens,filtre kaset,hatta tripod isik falan hepbirlikte set olarak satiliyor ve saticilar kari ellerindeki stok yan urunlerden yapiyor (rekabet cok olunca boyle bir yonteme basvuruyorlar)
zaten ebay den alsan bile turkiyeye direk getirtmek buyuk sorun olur,gumrukde inanilmaz vergiler ustune kalir (burokrasi masraflarini saymiyorum bile) ve kamera iki katina mal olur.
o yuzden en iyisi amerikadan direk almak, garanti olayinda iki secenek var, ya direk garanti kapsami disi alacaksin,yada 'world warranty' denen sisteme fazladan birkacyuz dolar verip garanti alacaksin (ama bu sistem turkiyede puruz cikarabiliyor bazen)
acik soyleyeyim canon xl2 10 milyar gibi bir fiyata satiliyor burada garantili olarak (3000 dolara almak mumkun amerikada) eger hvx buraya yasal olarak getirilirse fiyati 20 milyardan asagi olmaz kesinlikle.
cunku bizde 'tutan tuttugunu oper' mantigi var.
bana sorarsan ilk etapta kamerayi aldir (kuzenine) eger paran yeterse en az bir tane p2 kartus da aldir, onu getirsin (yada sen git al artik hangisi uygunsa,ama sakin kargoya falan vermeyin) daha sonra para ayarladikca 35mm adaptor ve ikinci bir kartus (kameraya 2 kartus birden takilabiliyor,ve bu gerekli optimum performans icin) alirsin.
mesela benim kamera gonderildi,su anda amerikada bir akrabada duruyor,haziran sonu gidip alacagim ve temmuzda amator bir projem icin kullanacagim.
dukkan ismi olarak sen kuzeninin nerede yasadigini soyle (ozelden soyleyebilirsin) bende ona gore dukkan ismi soyleyeyim.
en saglam ve nispeten ucuz yol bu.
dv-art samimi cevapların için çok teşekkür ederim kuzen losanglesda yaşıyo anlattıkların doğrultusunda bende amerikadan getirtmeye karar verdim burada bi problem yaşarsam eğer kamerada arıza gibi, sence burda bu sorunu ne kadar aşabiliriz bide çok oluyorum ama adaptör olarak şimdi alsam g35 demiştin birazda nasıl alabileceğimizden bahsedermisin hangi yolu izlemeliyiz...
sondan basa cevapliyayim;
g35 (su an fiyat performans acisindan en iyi olan bu) icin normalde preorder verip bir iki ay beklemen gerekiyor, ama su an kontrol ettim preorder limitleri dolmus yani su an preorder de veremiyorsun ve beklemen gerekiyor.Yada el yapimi satan bazi kisiler var 500 euro ya falan onlardan da alinabilir ama ben sahsen beklemeni tavsiye ederim.
site olarak:
http://www.cinemek.com
adresini takip edip ne zaman preorder verebilecegini ogrenebilirsin.
zaten bu kamerayi alinca ilk etapta 35mm adaptordense eger imkanin varsa 2 tane 8gb p2 kart almani oneririm,kamera butun ozelliklerini sadece p2 de ortaya koyuyor.
emin ol ki 35mm adaptor almadan once kameraya alisman icin bayagi vakit gerecek,cok fazla manual ayarlar var ve sadece kameranin kendisiyle bile super goruntuler yakalanabiliyor.
eger kamera burada arizalanirsa ya panasonic servislere gidip yurtdisina gonderip tamir edilmesini bekleyeceksin (parasiyla tabii) yada imkanin varsa kendin gidip tamir ettireceksin. Sacma bir yol gibi gozuksede bu ulkede yasarken baska bir secenek yok gibi.dedigim gibi hvx zaten garantili olarak satilmiyor burada, birde satilsa zaten fiyati 20bin ytl den asagi olmaz kesinlikle, bu secenege gore gider 2 tane alirim (hatta 3 tane) ayni fiyata amerikadan ve pasa pasa kullanirim.
eger bu riski (yani yurtdisina gonderme riskini) goze alamiyorsan bir muddet daha bekleyip panasonicten birilerinin insafa gelip kamerayi burada da satmaya baslamasini umarsin.
adres icin dun arkadasimla konustum ama su anda bilinen bir iki magazada out of stock olmus, yine preorder olayina girmisler, rica ettim magazalara bakacak tekrar, stokta olan saglam bir yer bulursa haber verecek bende sana haber veririm hafta sonuna kadar, zaten bu ay sonunda bende gidiyorum amerikaya,olmazsa kendimde bakarim.
yanliz sunu soyleyeyim:
sadece benim onerime gore kamera alma sakin,bol bol arastir ingilizcen vardir, indy making, dvinfo gibi siteleri dolasip karsilastirmalari,problemleri falan iyice oku. Cunku alirda begenmezsen manevi sorumluluk hissetmek istemem.
Benim kendi arastirmalarima gore su an dunya capinda begenilen 2 kamera var, hvx ve canon h1, ama canonun fiyatinin 8000 ile 9000 dolar arasinda oynadigini dusunursen (amerikada) o fiyata neredeyse 2 hvx aliyorsun. ayrica fiyat performans acisindan en iyi kamera hvx secildi.
yinede bol bol arastir ve gorus al.
bende tesekkur ederim,umarim yardimci olabilmisimdir.
coookkk teşekkürler hep olduğu gibi bütün samimiyetinle yardımcı oldun saol... sürekli araştırma yapıyorum ve sonunda panasonicte karar kıldım ama gecenlerde jvc yi gördümde mükemmel kasasıyla al beni diyip duruyodu sonra forumlarda baktımda panasonic herkesin ilk tercihi artık sayende neyi nasıl yapmam gerektiği konusunda bi planım var... görüşmek üzere
valla jvc nin gorunusu benide hipnotize ediyor (ilk sayfada yazmistim zaten) ama cesitli dagitim ve uretim nedenlerinden dolayi canon ve panasonic kadar giremedi dunya pazarina, ve sirf bu yuzden yasanan cesitli problemlerde muhattab bulmak cok zor oluyor,elbette jvc nin minik handycam lerini heryerde tamir ettirebiliyorsunuz ama soz konusu olan procon bir kamera olunca ozellikle turkiyede falan cok zor.
acikcasi panasonic in tipi standartlarin altinda, nedense panasonic muhendisleri mukemmel calisirken (en saglam ozellikleri koyuyorlar) panasonic tasarimcilari 'abi deterjan kutusu gibi olsun yeter' kivaminda takiliyorlar.
yinede tipini fazla onemsemeden ozelliklere bakarsak bence panasonic onde gidiyor diger kameralara gore.
bende tekrar tesekkur ederim,umarim istedigin gibi olur ve problemsiz olarak istegine kavusursun.
Söz konusu kamera HD çekim yapıyor kartlara gerçekten süper
bu konuyu kaçırmışım, yine döktürmüşsün dv-art...
bütün kamera hayallerime yeni bir yön kazandırdı bu yazdıkların...
daha önce sadece bi yerde rastlamıştım hvx200 e o kadarda umursamamıştım açıkçası ancak burda yazılanlar ışığında yaptığım araştırma sonucunda aslında şu anda tek geçilebilecek bir kamera olduğunu gördüm...
Şimdi bir kaç sorum olucak müsadenle;
öncelikle hd konusunda bir kaç pürüz var kafamda(belki çok aptalca sorulardır bilemiyorum). şimdi dediğin gibi televizyonlarımız hd teknolojisine sahip değil bu filmi dvd olarak izlerken ne gibi bir etki yapar yani hd yi televizyonda izleme imkanımı yok yoksa hd yi izleyebiliriz ama sd kalitedemi?
İkinci olarak adobe bize p2 den aldığımız çıktıları düzenleme imkanı verecekmi çünkü gördüğüm kadarıyla 3 anlaşmalı program var p2 ile, yani pc de rahat kurgu imkanımız varmı?
Son olarak fiyat hakkında bir yanılgım var. Bildiğin gibi dvx100b 4000 dolar hvx200 ise 6000 dolar civarında(tabi bunlar list pricelar) ayrıca hvx200 mutlaka bir p2 kartuşu gerektiriyor ki bu kartuş 1080/60i,1080/24p,1080/24pA,1080/30p,720/60p,720/24p,720/30p formatlarında sadece 16 dakika kayıt yapıyor. Gelmek istediğim nokta şu hvx200 toplam 7200(8gb kartuş ile) dvx100b ise 4000 dolar. Sence aradaki fark verilmelimi yoksa dvx100b de ileride 35mm adaptör ile iyi görüntü verebilirmi? Adaptörsüz ikisinden alıcağım görüntü farkı uçurumlarlamı nitelendirilibilir? Yani kısaca biraz daha sıkıp hvx200 mü alıyım?