Forum

hvx200 ile cekim

35 Gönderi
9 Üyeler
0 Reactions
11.2 K Görüntüleme
(@dv-art)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Evet hafta yarin ve ertesi gun yurtdisindan kisa bir sure icin gelen hvx200 profesyonel kamerayla cekim yapacagim,uzun zamandir methini duyuyordum ama abd de bile su an yeni alimlar icin siraya girmek gerekiyor,bulmasi zor bir kamera.Ama film kameramanlarindan bile 'film kamerasina yaklasacabilecek dusuk butceli tek kamera' diye ovgu alan bir kamerayla calismak beni heyecanlandiriyor.Ustelik 35mm adapter ve lens ile kullanacagim icin kendimi sansli hissediyorum.

izlenimlerimi yazarim.

Gönderildi : 21/02/2006 8:11 pm
(@dv-art)
Başlığı açan

evet daha tam soktan kurtulamadigim ve kamerayi yeni elimden biraktigim icin fazla birsey yazamayacagim ama kamera tek kelimeyle mukemmel.siradan bir insanin alabilecegi en uc ve harika makina. ozellikle birde 35mm adapter varsa tadindan yenmiyor. ilk defa daha cekim esnasinda sinema goruntusune tam yaklasmis bir calisma oldu. Bekledigimden kat kat kat daha fazla, bundan sonra ne canon ne sony onerisi beklemesin kimse.Bu kamera hepsini dorde katliyor kalite acisindan.

Gönderildi : 24/02/2006 2:49 am
(@embpictures)

dv-art kardeş bize biraz örnek görüntü upload adabilirmisin acaba zahmet olmazsa valla çok merak ettim

Gönderildi : 25/02/2006 8:33 pm
(@dv-art)
Başlığı açan

valla profesyonel bir produksiyon oldugu icin kamerayla kendim icin goruntuler cekemedim,zaten kamera dun aksam itibari ile geri gitti.
aslinda kamera cekim kalitesine gore efsane derecede ucuz, sadece 6000dolar. ama inanilmaz ustun ozellikleri barindirdigi icin sinirli sayida uretiliyor ve talep dogru durust karsilanamiyor. o yuzden su anda amerikada bile 3 ay sonrasi icin siraya girenler var (biride benim 😀 )
ama kamera hdv goruntuleri sifir kayipsiz aktarip kurgulamak icin kendi medya kayit yontemini kullaniyor ve bu kartuslarin iki tanesinin (kamera ayni anda 2 tane calistirabiliyor) fiyati neredeyse 4000 dolar, tabii normal dv cekmek isterseniz hala minidv kaset kullanabiliyorsunuz,ama boyle bir kamera aldiktan sonra kim dv isterki?
kisacasi benim kullanma sansina sahip oldugum kamera,kendi fiyati+kartus fiyati+mattebox vesaire aparati+ 35mm adaptoru ile (ki bu en onemlisi,sinema goruntusu almanizi sagliyor) toplam maliyeti 20000dolar civarindaydi ki o yuzden kamerayi birkac gun alikoyup deneme cekimleri yapamadim.
ayrica sikistirilmamis goruntunun 5 saniyesi 100megabayttan fazla tutuyor.Goruntu kalitesini sen dusun artik.
yinede produksiyonun son hali elime gecince sikistirip yollamaya calisirim inceleyin diye.

internette ararsan zaten bu kameranin kult haline geldigini,canon,sony gibi markalari ezip gectigini gorebilirsin.
consumer modeller icinde 35mm lens ile gercek bir sinema kamerasina en cok yaklasabilen bu kamera simdilik. Tabii sony gibi varicam gibi bazi markalarin yuzbin dolarlik kamera modelleri var ama onlar zaten hollywood icin uretilmis.

Gönderildi : 26/02/2006 3:45 am
(@embpictures)

yaw gerçekten bilmiyordum böyle 35 mm ye en fazla yaklaşan kamera olarak
Canon XL H1 modeli veya Canon XL2 olarak biliyordum birde JVC'nin bi HD formatlı kamerası var sanırım oda 6000 dolar civarı birde onu biliyordum yani böyle film kalitesine yaklaşabilen kamera tekrar çok sağolasın kardeşim yani benim bu saydığım formatlarıdan bile güzel o zaman ben bir nette bir araştırma yapayım bu kamera için

Gönderildi : 26/02/2006 2:55 pm
(@dv-art)
Başlığı açan

acikcasi benimde birkac ay oncesine kadar oyle bir kameradan haberim yoktu.Cunku cok sinirli sayida uretime gectigi icin cok fazla kisi alamadi ve internette yaygin bir kullanim bulamadi,birde kartus(hafiza karti gibi ama daha stabil) kullanmasi ve bu kartuslarin pahaliligi ilk basta cok cekingen birakti benim gibileri.O zaman almamanin cezasini ise simdi sira bekliyerek oduyoruz 🙂
soyle anlatayim,hicbir dijital kameradan ek el yapimi aparat olmadan gercek 35mm goruntusu alamiyoruz,iste bu aparatin adi 35mm adaptor. el yapimi olup kalitelisi hem cok pahali hemde sahip olmasi zaman alicidir.
iste bu kameralari (senin saydiklarinida) 35mm adaptor ile kullanmak sart.
ama gelelim konuya,canon eskiden benimde favorimdi, taa ki dvx100 serisi panasonicleri kullanana kadar, bu kamera canondan bile ucuz olmasina ragmen yapilan detayli review larda canon xl2 ve sony fx1 i geride birakti buyuk ara. boyle dikkatimizi cekti ve edindik bir tane,
sony fx1 zaten tam anlamiyla bir facia oldu hdv adina, hdv kayit yapip minidv olarak sikistirmasi,lens degismezligi,menulerin ve ayarlarin kullanissizligi ile zaten kisa surede fiyati xl1 ile ayni seviyeye dustu hdv olmasina ragmen.
sony z1u daha profesyonel model ama hala sony'ye ozel problemler barindirmaya devam ediyor.
canon h1 ise cok cok kaliteli bir kamera,kimse aksini iddia edemez,ama birkere gercek 24p kullanmiyor bunu gizlemek icinde 24f diye yeni bir sistem kullaniyor, 24p cikti alinsada kareler tek tek incelendiginde kalite kaybi belli oluyor. ayrica cok uzerinde durulan hd sdi cikis su anda kullanilamiyor,uzun yillarda siradan bir kullanici icin ruya olarak kalacak cunku,fireware uzerinden sikistirmasiz cikis alabilmek icin gerekenler su an icin bir araba fiyatindan daha fazla,raid,deck,ozel harddisk recorder,korumali raid yazicisi,ozel yakalama sistemi ve programi.
hala dusuk isikta kotu performans,hatta grain ise affedilecek hatalar degil. iyi yani ise 4:2:2 sikistirma yapmasi ki onuda yukarida saydigim sistem olmadan ciktilayamiyorsunuz.fiyati da yurtdisinda 10000dolar turkiyede ne olur bilemem

jvc hd100 ise canondan cok gomlek daha ustun,kotu yanlari ise karanlik isikta cok kotu performans ve grain, gain oraninin gorece dusuk tutulmasi,lcd ekran focus yakalayamiyor,inanilmaz cabuk pil yiyor,tus yerleri oyle karisikki bir seyi acana kadar otekini kapatmaniz cok olasi.goruntu sharp ayari ise gereginden fazla,yani sizi birakin film havasi vermeyi,penceden bakiyormus hissi veriyor,hatta gercek hayattan bile daha keskin hatlar beliriyor,pil tukenmeye baslayinca daha kritik noktaya gelmeden karelerde atlama oluyor eksik goruntu aliyor.
cikti alma isi bu kameradada basarisiz bir girisim,pekcok ek masraf gerektiriyor.artisi ise 6000dolarlik fiyati ve canondan daha iyi olmasi.

hvx200 serisi ise dusuk isikta (ozellikle gece dis mekan cekimlerine merakliysaniz) rakiplerine kat kat fark atiyor,ccd kalitesi rakiplerin onunde (ne dedigimi bir kere kullaninca anlayabilirsiniz rahatlikla) yapacaginiz bir tek ek kartus masrafiyla rahatca cikti alabiliyorsunuz kayipsiz,ayrica panasonic in progresive 24p olayinda oncu ve en iyi oldugunu belirtmeye gerek yok, cinegamma cine matrix gibi ayarlar 35mm adaptorsuz dahi gercekten rakiplerinden daha cok filme benziyor, birde adaptor takarsaniz kendinizi kubrick gibi hissetmeniz olasi 🙂 grain olayi daha az,35mm adaptore verdigi tepki cok iyi,daha bir suru ozelligi var ama zaten nette ufak bir arastirma yaparak detayli review lara ulasabilirsin.

sonuca gelirsek,aslinda olayin ozu birazda tercih meselesi, mesela hep canon kullanmis bir adama panasonic aldirmak,hep panasonic kullanan adama canon aldirmak zordur,bu ikisini kullanan adama oldurseniz sony aldiramazsiniz 🙂 ama hdv daha tam yayginlasmamis format oldugundan tv duzeyinde kullanmak imkansiz,hdv nin getirdigi yuksek cozunurluk kapasitesini kullanabilecek tek uygun yer 35mm filme aktarimda yuksek kalite ve bilgisayar ekraninda ultra gercekci goruntu, bu ikisinden baska alan yok ne yazikki simdilik. Diger kameralarla panasonic i ayiran ozellikte bu zaten, ornegin amaciniz sadece super renk ve keskinlikte goruntuler cekmekse bunu her her hdv (sony haric) kamerayla cekebilirsiniz,ama eger amaciniz istediginiz zaman boyle keskin ve renkli goruntuler cekmek,istediginiz zaman cinelook olayi yakalamaksa panasonic hala alternatifsiz bence.

butun bu yazilanlar 'bence', yani fikirler kisiden kisiye degisir, ayrica bu kameralari kucumsedigimi sanmayin,hepsi birer teknoloji harikasi, 15 sene once bu fiyata dandik bir vhs kamera alinabildigini dusunursek,teknolojinin bu son noktasindaki aletler paralarini gercekten hakediyor.

Gönderildi : 26/02/2006 7:45 pm
(@embpictures)

hocam eline sağlık çok iyi açıklamışsın sağolasın ellerine sağlık
jvc ile çalıştın hocam o zaman GY-HD100 bu modeli ile ben bunu düşünüyordumda çünkü o yüzden dedim yani nasıl bir kamera
sence parasının hakkını verirmi ? 4000 EURO

hatta burdada karşılaştırmaları var panasonic HVX200 ile ama panasonic solluyor ama fiyatı yazmıyor fiyatı nedir acaba Dv-art hocam bir bilgin varmı?

http://www.urbanfox.tv/articles/cameras/c33hdv_review.html

Gönderildi : 27/02/2006 7:45 pm
(@embpictures)

son olarakda hangisini almak daha mantıklı?

panasonic için birde ek olarak HDD mi alacağız= ? acaba dv-art hocam

Gönderildi : 27/02/2006 7:54 pm
(@dv-art)
Başlığı açan

evet dostum jvc ile calistim (tabii ki kendimin degil bu aletleri satin almak cok buyuk cuzdanlar istiyor ve ben tercihimi hvx200 den yana yaptim sira bekliyorum 🙂 )

aslinda kameranin 4000 euro oldugu fikrine verdigin linkteki olaydan kapildiysan ordaki euro degil. 9,000 Euros (about £6,000). yani 4000£ de asagi yukari 6500euro yapiyor. amerikadaki satis fiyati daha dusuk 5900 dolar (ama avrupa satis fiyati daha yuksek).
Tabii ki parasini kat kat karsiliyor,zaten panasonic haric birtek bu kamera 24p progresive cekim yapiyor.o verdigin linkteki yazilanlardan da okuyabilirsin bu durumu,canon ve sony 9000dolarlik kameralarinda bile progresive real 24 frame veremiyorlar.
yine sitedeki resimlere bakarsan en cok 'pro kamera' izlenimi veren kamera da o, itiraf etmek gerekirse panasonic bunlarin yaninda cok cocuk oyuncagi gibi duruyor ama adamlar dis gorunuse degil ozellige abanmislar ve hepsini katlayan bir kamera yapmislar ozellik olarak,yinede jvc ve canon un daha 'seksi' durdugunu itiraf etmek gerek 🙂
bizi ilgilendirmesi gereken ozellikleri olmasi gerektigine gore,yine sitedeki karsilastirma tablosundanda gorebilecegin gibi panasonic hvx hepsinden kat kat onde. jvc ikinci,canon ve sony ise sonunculugu paylasiyorlar.
jvc nin 720/24p, 25p, 30p,

576/50i, 50p, 24p modlarinin manasi ise alabildikler kare sayisi,ne kadar cok secenek o kadar iyi kamera demektir.
gordugun gibi panasonicte:
1080/60i, 30p, 24p
720/60p, 30p, 24p
480/60i, 30p, 24p

zaten bu yuzden panasonicte cok cok gercekci tek kamera slow-mo cekebiliyorsun, ve sonuclar cok basarili.(nette bulabilirsin ornekleri)

panasonic in fiyati 5900dolar amerika icin,heralde avrupa satisi da 6000euro yada max 7000 euro olur.Zaten dedigim gibi simdi parasini versende alamazsin,sira beklemek lazim,asiri talep yuzunden daha uretim bandina girmeden satiliyor aletler 🙂

evet firestore denen bir harddisk sistemi ile kullanabilirsin,ama zorunlu degil,ayrica daha cok studyo tarzi cekimler icin oneriliyor o sistem,yani elde kamera sokaklarda cekim yapmak icin degil.kendi p2 denilen hafiza kartuslariyla calisabiliyor,ayrica minidv kasetle calisabiliyor,yani 3 farkli alternatif sunuyor. minidv kasetle calisirken hdpro kullanamiyorsun, buda panasonic in dogru sistemi,yani sony deki gibi hdpro cektim minidv kasete sikistirarak kaydettim olayina girmiyor,hdpro nun manasi yuksek kalite olduguna gore,sikistirirsak anlami kalmaz diyorlar adamlar.tabii hala hd cekebiliyorsun,ama pro formatindaki gibi hic sikistirilmamis degil.yinede bu sikistirilmis hali bile diger kameralardan iyi.
p2 kartlar hala daha pahali,bunun sebeplerinden biride yeteri kadar kameranin satisa sunulamamis olmasi,malum az kisi alabilince kartlarin maliyetide yukseliyor, yeni kameralar pazara girince daha cok kisi kart alacagi icin maliyetler dusecek fiyat ucuzlayacaktir.
su anda 2 tane p2 kart kdv dahil 4000 dolar civarinda. evet biraz pahali kabul ediyorum,ama en kotu ihtimalle bile olsa en azindan yine hvx200 alip kartlara para bulana (Yada ucuzlayana) kadar minidv kullanmak iyidir.cunku bu kamera en az 3-4 sene efsaneligini koruyacak gibi gozukuyor, hatta bir sitede roportajda okudum,unlu hollywood kameramanlarindan biri 'hicbir digital asla film kamerasi gibi olamaz' demis sonra hvx200 butun ozellikleriyle tanitilinca 'bir tanede ben alsam iyi olacak' demis 🙂

kisacasi jvc cok iyi kamera,parasini hak eder,ama eger alirsan hep icinde acaba hvx200 alsamiydim sorulari kalir.
cunku gercekten panasonic diger kameralarla ayni fiyata (hatta canon dan ucuza) diger kameralarin iki kat kalitesinde bir kamera veriyor.
'ben olsam bundan alirdim' diyecegim ama aldim zaten 🙂 gelmesini bekliyorum.birkac ay sonra kavusurum buyuk ihtimalle.

senin verdigin link cok yararli oldu,merak eden herkesin girip incelemesini ve ozellikleri karsilastirmasini tavsiye ederim. bir sorun olursa seve seve cevaplarim.

Gönderildi : 28/02/2006 2:48 am
(@embpictures)

tekrar teşekkür ederim Dv-art hocam
sinema-tv okuyorsun sanırım yada bir prodüksiyon şirketin var
maşallah ne sorsak yanıtlıyorsun

Gönderildi : 28/02/2006 6:53 pm
(@dv-art)
Başlığı açan

yok yahu okul biteli uzun yillar oldu, bir nevi amatorlukle baslayan film ve kamera meraki sonradan ciddi bir ise donustu, ama oyle cok bilgili oldugumu falan iddia etmiyorum,sadece bildigim seyler hakkinda konusuyorum.
bende tesekkur ederim,umarim yardimim olmustur fikirler olusmasinda,

birde yeri gelmisken soyleyeyim pek cok turk sinema kisa film forumunda bir sony hdr fx1 ve canon xl2 furyasi almistir gidiyor, canon xl2 de kozlari yanlis oynadi bence,sony fx1 de hdv ile handycam arasinda sikistigi icin duzgun bir is cikaramiyor,

o yuzden kamera almak istersen tercihin jvc yada panasonic olsun, populizme kapilipta yanlis kameraya bir kamyon para verme 🙂

Gönderildi : 01/03/2006 4:06 am
(@embpictures)

çok sağol hocam eline sağlık gerçekten bendede zaten tek ccd bir JVC kamera var onla yapıyorum şimdilik çekimleri
artık Jvc veya panasonic almayı düşünüyorum bende
Canondan vzgeçtim

Gönderildi : 01/03/2006 7:42 pm
(@dv-art)
Başlığı açan

sende sagol ilgilenip okudugun icin 🙂
jvc tek ccd de iyi isler cikariyor (baska bir baslik altinda soylemistim) yani goruntu kalitesi standartin ustunde.
cektigin herhangi bir deneme varmi? varsa izlemek isterim.
Aslinda handy cam tarzi kameralarla deneyim kazanmak iyi oluyor kisa filmciler acisindan, cunku sadece kadraja,aciya,oyunculuga ve konuya odaklanabiliyorsun,evet verdikleri goruntuler cine-look tan uzak ama yinede daha once deneyimi olmamis insanlar icin en iyi baslangic noktasi, eger kullandiysan bilirsin kamera profesyonellestikce ugrasman gereken seyde artiyor, mesela handycam de isikti focustu renk ayariydi ugrasmak zorunda kalmadigin icin deneyimsiz bir yonetmenin daha rahat is cikarmasini sagliyor, pro kameraya gectikce yonetmenin yanina bir yardimci sart oluyor bence,cunku focusla kadrajla isikla ilgilenirken oyuncuyla ve rol kalitesiyle ilgilenemiyorsun,yada devamlilik gibi,sahnedeki olagandisi gorunen seyleri algilayamiyorsun.
Tabii iyi bir cekim ve kaliteli bir yaklasim sonucunda da emeginin karsiligin aliyorsun o ayri.

sana tavsiyem para biriktirdigin zaman dvx100 serisi bir kamera alip birde 35mm lens alman,emin ol sana su an hdv den daha yararli olacaktir, cunku su anda hdv nin normal kullanim alani olmamasinin haricinde,eger cok zengin degilsen cektigin seyleri kurgulaman bile mumkun olmuyor, 3ghz 2gbram 160gb harddisk makine de bile montaj yapmak iskenceye donusuyor hdv ile.
elbette hdpro nun goruntu kalitesi tartisilmaz ama iste masraflari da kaliteyle orantili olarak artiyor.
dvx ise canon xl2, sony fx1 gibi kameralari geride birakmasi bir yana,ucuzlugu ve en cine-look veren kamera olmasiyla da goz dolduruyor.

Gönderildi : 02/03/2006 5:46 am
(@embpictures)

var hocam buyur burdan indirebilirsin tabi reklerle filan oynadım
artı 3D yaptığım animasyonda var içinde 3D Studio Maxi kullanarak

yani gerçek hayat ile animasyonu birleştirdim bir nevi
konusuna gelince bizim izmir ekonomi üniversitesinde hazırlık sınıfını geçmek için Proficiency denilen bir sınav var ve eğer geçemezseniz tekrar etmek zorunda kalıyorsunuz bununla ilgili kısa bir film tek ccd bir kamera ile çekildi bir hafta süresiyle ilk önce çekim açıları senaryo hazırlandı 10 gün de animasyon modelleme ve krgu işlemleri sürdü sonrada bu film ortaya çıktı tabi görüntü kalitesi biraz düşük
bende filmlook hisssine yaklaşmaya çalıştım tabi bu kamera ile ne kadar yaklaşılırsa...
o yüzden bende biraz daha şu animasyon ile 2D görüntülerde film hissine yaklaşmak için sanarım seneye kadar para biriktircem 3CCd bir kamera almayı düşünüyorum tabi alırkende iyi bir şey olsun diyorum ondan sizi bu kadar rahatsız ettim Dv-art hocam esen kalın

link burda buradan izliyebilirsiniz
http://www.hemenpaylas.com/download/253651/ProficiencyLOW.rar.html

Gönderildi : 02/03/2006 8:09 pm
(@dv-art)
Başlığı açan

rahatsiz etmek ne demek, eger fikir verebildiysem ne mutlu bana,cektigin kisa gayet guzel olmus,film icine katilan efektler fazla siritmamis (ki zordur en basit efekti bile filme oturtmak) ozellikle bir kizin kameraya baktigi sahnede cinelook olayina fazlasiyla yaklasmissin,elinde iyi ekipman olsa guzel isler cikarabilecegine inaniyorum.
tabii bu arada sakin 3ccd alacam diye isi boslama, bos vakit buldukca kamera ele alip (iyi kotu hic farketmez) cekimler yapmak,kadraj calismak ve isigin nasil kullanilabilecegini ogrenmeye calismak seni cok ilerletecektir.

eger seneye kadar para biriktireceksen buyuk ihtimalle hdv kameralar daha bir oturur,fiyatlari duser,secenekler artar, rahatlikla alirsin.

calismani gercekten begendim tebrikler

Gönderildi : 03/03/2006 5:25 am
Sayfa 1 / 3
Paylaş: