p2 kart konusunda bazı arkadaşların yanıldığını düşünüyorum. gereksizliğinden bahsetmekten çok MiniDV kasete kayıtla kıyaslanması çok yanlış. zira MiniDV ye kaydedilen HDV görüntü 25 Mbps gibi düşük bir veri kaydı yapar. Oysa bu HVX200 de 100 Mbps ve bunu miniDV bir kaset karşılayamaz. veri hızı 4 kat daha fazla olan bir sistem çünkü. bunun çin p2 kartlara ihtiyaç duyulmuştur. Lütfen bunları birbirine karıştırmayalım. Bizim HVX200 almamızdaki başlıca sebeplerden biri budur. DVCPRO HD 100 Mbps veri hızı sağlıyor çünkü. Ve bu kamerayı tercih sebebimiz sadece veri hızıyla sınırlı değil. özellikle kırmızıyı tonlamadaki başarısı ve cinelike gamma yı çok iyi uygulabilmeside bunlardan bazıları.
HVX 200 gerçekten cok iyi bir kamera
http://www.pricerunner.com/sound-and-vision/vision/camcorders/452216/prices
bu fiyatlar nedir böyle ?
Birhvx ve firestore sahibi olarak burda kamerayı vesistemi savunmak biraz böbürlenme veya dalkavukluk olabilir.Oyüzden sadece kameranın sihir yaratamıyacağını belirtmek isterim,görüntü yönetmenlği ,yönetmenlik açılar,lensler vs vs çok etkilidir görüntü kalitesinde.Hvx almadan önce nerde işleyeceğinizi iyi düşünün.MXF file contentionlarını iyi inceleyin(bunun kalite kadar post için söğlüyorum).HD çalışabilicek bir paltformunuz varmı?Veya post prodüksiyon şirketlerinde saatine 300-500 ytl verip HD set kiralayabilecekmisiniz.Yoksa ben evimde kameradan Pc me atarım paşa paşa evde montaj yaparım mı diyorsunuz?
Filmcilik tamamen hesap kitap işidir.Ben bunu bilir bunu sölerim:)
stretchfilm küçük de olsa kısa görüntüler atma imkanın olabilirmi buraya..çözünürlüğü ve 4:2:2 renk örneklemesini çok merak ediyoruz..teşekkürler..
I don't know. I had no food or water. It was very cold. I thought - if
I can even save just one... but he got so heavy. So heavy...
tabi en kısa zamanda atarım scrren shotları:=)
benim kamera jvc hd101 e
Simdi bunlara takilan extern hdd var ufak kutu gibi bunu takarsam genemi mpeg2 yapar
saygilar
tarkan buraya taşıdım..jvc ile hdd uyumu hakkında bir şeye pek rastlamadım..jvc miniDV hdv yani mpeg2 kayıt alıyor..hd-sdı bağlantısı, yada blackmagic kart ile hdmı kastediyorsan olabilir..link atarsan konuyla ilgili bakarım..sana da
sayfasında gezinmeni tavsiye ederim..
teşekkürler stretch ..
I don't know. I had no food or water. It was very cold. I thought - if
I can even save just one... but he got so heavy. So heavy...
benim kamera jvc hd101 e
Simdi bunlara takilan extern hdd var ufak kutu gibi bunu takarsam genemi mpeg2 yapar
saygilar
tarkan buraya taşıdım..jvc ile hdd uyumu hakkında bir şeye pek rastlamadım..jvc miniDV hdv yani mpeg2 kayıt alıyor..hd-sdı bağlantısı, yada blackmagic kart ile hdmı kastediyorsan olabilir..link atarsan konuyla ilgili bakarım..sana da
sayfasında gezinmeni tavsiye ederim..
teşekkürler stretch ..
Tam olarak emin değilim ama 101 de hd olarak kayıt mümkün olmuyor bildiğim kadarıyla. Bu özellik sanırım 250'de var. Ama dediğim gibi tam olarak emin değilim bu konuda 🙂
Firestore'un syncro Slave özelliğinden dolayı,dier kameralara fire wire ile bağlayıp,ama kaset haznesinede kaset koyup.Kasetin yaptığı işlemleri izleyerek kayıt yapmasını sağlayabilirsiniz.Yani aynı anda hem kasete hem HDD'ye!