Bagimsiz piyasaya yeni dusen iki harika HDV urun, bagimsiz uzun metraj yapimlarinin goruntu kalitesini vede hizini arttiracak gibi.
Panasonic DVX 100 in bagimsiz yapimcilardaki unvanini, yerine gecmis olan HVX devam ettircek gibi gorunuyor. Gercek 24 progressive frame ile, P2 kartujlara DVC HD PRO formatinda 4:2:2 goruntu kaydedebilen bi BABA makine. Ayni zamanda 720p,1080i, vede Pal veya Ntsc gibi cesitli formatlarda kayit alabiliyor. Film Look hastalari icinde CineGamma ayarlarinin DVX inkinden de ustune seviyeye cikarildigi soyleniyor.
Ve JVC den benim bizzat kullanip denedigim yeni HD JVC-HD 100. Bu harika makine de ustun bi codec formatina sahip olsa gerekki, 35 mm film transferinden sonra hemen hemen film goruntusunu yakalamis diyebilirim. JVC nin codeci goruntuyu gunumuzdeki 35 MM filmin goruntu kalitesini taklit ederek kaydediyor. Vede gercek 24p oldugu icin NLE den sonra direk film baski icin cok ideal. Bu HVX gibi 720 P kayit ozelligine sahip. Ben kameradan cikan bir belgesel izledim. Yalniz, front lens olarak ustun HD Primelar vede alan derinligi icinde MINI35 adapter kullanilmisti. Sonuc tek kelime ile harika.
Umarim bi gun gucumuz yeterde alabiliriz 😆
Sony VX 2100+ Redrock Micro 35 mm Adapter+ Nikon SLR Primes+ Tiffen 4*4 Dv Filter Series+Steadicam+2.35 Cinemascope Front Adapter(Prime)
Final Cut Pro+Soundtrack Pro+After Effects 7.0 Pro+Cineform RAW+Color Finnese
Dual G5 Mac+23''Cinema Display....
benimde hayalimdeki kameradır Jvc nin modeli
inşallah alırım 😆
hvx kisisel bir tercih olarak daha iyi bence, dusuk isiktaki cekim basarisi ozellikle etkiledi beni (isik en buyuk bela bir sinemaci icin,ama ayni zamanda basarinin anahtari)
sonucta kamera gelmek uzere, p2 leri de alinca herhalde super birsey olacak benim icin.
sevgili dv-art o bildiğin gece çekimlerinin coğu bilgisayardan yapılıyor örneğin bir pantolon reklamlamı var bilirsin dikkat ettiysen hava karanlık ama binaların ışıkları yanmıyor belki aftter effects belkide başka bir programdan yapılmış olabilir
ama yinede kamera önemli
karar verildi 2010 yılında uzun metraj film çekilecek o zaman a kadar senaryo+storyboard+kamera+35mm+şaryo+jimmy jib+sponsor hazır olacak
JVC HD100 tabiki
*our AC-130 in the air
evet,hdv ler arasında bu ikisi öne cıkmakta.ama bi kıyaslama veya kapıştırma yapılacaksa bence bu gereksiz..hvx alır basını gider
nevaleler havale komada ezgiler ve intihardi
banada hvx daha önde gibi geliyor özellikle hdv de en onemli konu sıkıştırma meselesinde çığır açan p2 teknolojisi ile...
her ne kadar biraz aksesuar tuzaklı olsada hvx200 çok daha ii..
aksesuarlari tuzak olarak gormemek lazim,aslinda cok uzun zamandan beri konusulan birseyi yaptilar,artik minidv kasetlere yuksek kalite (hdv) aktarim sinirina ulasildigi malumdu,panasonic sadece yeni platforma gecti, belki p2ler tutmaz,baska firmalar baska yontemler bulur ama sonucta minidv kasete kaydin yuksek kalite goruntulerde zorlandigini ve caginin sonlarina geldigini anlamak zor degil.
dv-art'ın önceki yazısında dediği gibi (katılıyorum) p2 gereksiz ve pahalı firestorm(doğrumu yazdım bilmiyorum) çok daha mantıklı çözüm.
*our AC-130 in the air
sevgili dv-art o bildiğin gece çekimlerinin coğu bilgisayardan yapılıyor örneğin bir pantolon reklamlamı var bilirsin dikkat ettiysen hava karanlık ama binaların ışıkları yanmıyor belki aftter effects belkide başka bir programdan yapılmış olabilir
ama yinede kamera önemli
eger reklam filmlerinden bahsediyorsan dogrudur cogunlukla yapay setler kullanilir ve bolca islem gorur,ama eger sinema filmlerinden dizilerden vesaire bahsediyorsan yanlis biliyorsun gece cekimleri gece yapilir(yada sabah tan yeri agarmadan)
evet dediğin doğru olabilir ama bazı reklamlarda ben o efect i görüyorum
yani benim gördüğüm reklam da sokak ışıkları bile yanmıyor ve hava karanlık
neyse ilerde ben böyle bir reklam yada kısa film yaparım o zaman izleriz
karar verildi 2010 yılında uzun metraj film çekilecek o zaman a kadar senaryo+storyboard+kamera+35mm+şaryo+jimmy jib+sponsor hazır olacak
dv-art'ın önceki yazısında dediği gibi (katılıyorum) p2 gereksiz ve pahalı firestorm(doğrumu yazdım bilmiyorum) çok daha mantıklı çözüm.
sanırım firestorm meselesi biraz tartışmalı cunku pro formatta sorunlara yol açtığını duydum ancak sole bir dusunursek p2 iki kart ile 16 dk kayıt yapabildiğimiz formatta fs ile cok daha uzun sürelere ulaşibiliyoruz ama dediğim gibi verimi cok tartışılıyor bende bir karara varamadım.
dv kasetlerin yetersizliği ya da hd konusundaki yetersizliği demek daha doğru olur ortada söylediğin gibi ancak p2 lerin aksesuar olarak tumuyle dış bir piyasa kavramında satısa surulmesi bence hos değil en azından kullanıcı acısından bir tane 8 gig lik verilmeli hvx200 ile ki eger ole olsaydı dvx100 alıcaıma direk biraz daha kasar hvx alırdım ama o kadar para verip aksesuarsız yada kalitesiz kalmak beni üzer...
firestore un son cikan modullerinde boyle bir problem yok,ilk versiyonlar biraz sorunluydu.Ayrica bu sorunlari kameranin kotu olmasina yormamak lazim cunku sonucta yeni bir platform yeni bir deneme,elbette problemler olacak ve zamanla cozulecektir.
mesela p2 tamamen moduler bir parca yani kamera onsuzda calisabiliyor ama yapim asamasindaki RED kamerada lens bile olmayacak lensler ayri satilacak.Demek istedigim hvx alirken sadece kamera degil kamera+kart: fiyat seklinde hesap yapmalisiniz.Tabii boyle hesaplaninca cok fazla fiyat avantaji kalmadigi dusunulebilir ama RED cikana kadar performans acisindan cok fazla bir alternatifi yok(hatta hic yok).
p2 kart konusunda bazı arkadaşların yanıldığını düşünüyorum. gereksizliğinden bahsetmekten çok MiniDV kasete kayıtla kıyaslanması çok yanlış. zira MiniDV ye kaydedilen HDV görüntü 25 Mbps gibi düşük bir veri kaydı yapar. Oysa bu HVX200 de 100 Mbps ve bunu miniDV bir kaset karşılayamaz. veri hızı 4 kat daha fazla olan bir sistem çünkü. bunun çin p2 kartlara ihtiyaç duyulmuştur. Lütfen bunları birbirine karıştırmayalım. Bizim HVX200 almamızdaki başlıca sebeplerden biri budur. DVCPRO HD 100 Mbps veri hızı sağlıyor çünkü. Ve bu kamerayı tercih sebebimiz sadece veri hızıyla sınırlı değil. özellikle kırmızıyı tonlamadaki başarısı ve cinelike gamma yı çok iyi uygulabilmeside bunlardan bazıları.
jvc every g serisi 20hd cameram var cektiğim filmleri ayrı ayrı dosyar olarak yaratıyor bense bunları birleştirsin istiyorum makineyi açtığım yerden kayda devam etsin kitapçığı aradım tardım böyle bir özellik göremedim bu konuda yardımcı olabileceklerin yardımlarını bekliyorum