Arkadaşlar bu iki kamera hakkındaki düşüncelerimizi paylaşalım, araya diğerlerine denk olmasada PMWEX1'ide sanırım katabiliriz... Kamera almak isteyenlere çok faydası olacağını düşünüyorum...
Sony'nin son kameraları oldukça iyi ama Panasonic'in eline su dökebilir mi o tartışma meselesi.
*our AC-130 in the air
Bende biraz Panasonic'ten yana taraf tutuyorum, Sony'nin diğer HDV modelleri ilgimi çekmemişti ama, PMV-EX1 ve HVR-Z7 güzek özelliklere sahip makinalar özellikle Z7 kaset ve karta kayıt yapması gibi benzer özelliklere sahip olması ile sanki HVX200'e rakip olarak üretilmiş gibi. Sanırım fiyatıda HVX ile yaklaşık aynı limitlerde. EX1 zaten daha pahalı ve biraz daha farklı özelliklere sahip olması nedeni ile bence HVX ile karşılaştırılmamalı, elma armut meselesi yani 🙂 Ama EX1'in avantajlatrı açısından yinede tartışılmasında fayda var. Bu kameralara sahip olan arkadaşlarda düşüncelerini paylaşırlarsa seviniriz...
HDV nin 4:2:0 DVCPRO HD nin 4:2:2 bilgi tuttuğunu da hatırlatayım. Postta uğraşacaksanız (composite, key vb.) hatırlamanızda fayda var.
Yanlış Mesaj...
HDV nin 4:2:0 DVCPRO HD nin 4:2:2 bilgi tuttuğunu da hatırlatayım. Postta uğraşacaksanız (composite, key vb.) hatırlamanızda fayda var.
Dostum çok özet geçmissin biraz daha açıklayarak detaylandırabilirmisin?
Sanırım ileri düzey video uygulamaları ve yüksek kalite ve yüksek veri transferi ile elde edilmiş video işlerinden bahsediyorsun. Ben şu an için sadece yapacağım standart işlerde DVD teslim şeklinde kullanacağım. Belgesel,kısafilm, şirket tanıtımı vb. işlerle şu an için ilgim yok.Composite ve key derken neyi kastediyorsun?
Konu açılmışken 1-2 sorum var?
1-HVX subsampling oranında sadece DVCPRO formatındamı Z7'den daha üstün?
2-DVCPRO HD yada DVCPRO format görüntü software açısından normal PC'lerde işlenebilirmi?
3-DVCPRO HD yada DVCPRO format görüntü özel kasetlerle sadece VTR'lerdemi kullanılabilir,
4-DVCPRO HD yada DVCPRO format görüntü kamera üzerinden hangi çıkış ile kayıpsız olarak projektör, tv vb. cihaza bağlanıp seyirciye izletilebilir?
5-DVCPRO HD yada DVCPRO format görüntü DVD yada Blueray'a dönüştürülebilirmi? Dönüştürülürse bu işlem sonucundaki görüntü DV çekimden elde edilmiş DVD'den kalite açısından farklı (daha iyi) olurmu?
Sonuç olarak HVX200'ün Z7'den daha üstün olduğunumu belirtmek istiyorsun?
Kamera almayı planlıyorum, biraz daha net ve yönlendirici cevaplar yazarsanız sevinirim
Detaylı açıklamaları ilerde B2 Dergisinde yazacağım.
HVX i formatı ve daha fazla renk verisi tutması nedeniyle tercih ediyorum.
İki kamerada da tos çıkış var ve gösterim yapabiliyor. Görüntüler uygun programla disklere yazılabilir. Satır tarama sayısından dolayı normal DV ye göre daha keskin görüntü elde edebilirsiniz.
Detaylı açıklamaları ilerde B2 Dergisinde yazacağım.
HVX i formatı ve daha fazla renk verisi tutması nedeniyle tercih ediyorum.
İki kamerada da tos çıkış var ve gösterim yapabiliyor. Görüntüler uygun programla disklere yazılabilir. Satır tarama sayısından dolayı normal DV ye göre daha keskin görüntü elde edebilirsiniz.
Tamam sağol dostum dergin hayırlı olsun...