Forum

Hv20 vs. DVX102 hangisini almalıyım?

8 Gönderi
5 Üyeler
0 Reactions
2,729 Görüntüleme
(@anonymous)
Gönderi: 0
Başlığı açan

Hv20 mi alsam DVX102 mi şaşırdım valla. İkisi arasında kaldım karar veremiyorum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum 🙂

Gönderildi : 06/08/2007 1:03 am
 Düd
(@dud)

Paran yetiyorsa 102 tabii sormak bile gereksiz. Daha az paran varsa hv20 de gayet iyi bir kamera. Hepa aldı şimdi hv20 gönderdiği her görüntüye bayılıyorum ben ki üstünde uğraşılmış planlı programlı bir görüntü göndermedi henüz hiç. Bir de üstüne düşülse dehşet bir şeyler çıkar sanırım.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

Gönderildi : 06/08/2007 4:12 am
(@anonymous)
Başlığı açan

Ben de son ana kadar dvx düşünüyordum ama hepa ve başka bir arkadaşın bu kamera hakkındaki yazıları beni karasızlığa itti. Aklımdan şöyle sorular geçti: "ulan bir full hd, diğeri dv; ikisinde de progresive scan var ve de aralarında ki fiyat farkı baya fazla". Şimdi ne yapıcağıma hâlâ karar veremedim. Bi de şöle bi sorum olacak almışken dvx102 mi alim yoksa o kadar para vermeyip hv20 mi? bir de söylediğine göre dvx in üstün yanları neler acaba. açıklarsan çooooooooooooooook memnun olucam. Şimdiden teşekkürler 🙂

Gönderildi : 06/08/2007 7:03 am
 Hepa
(@hepa)

Kilit adam olarak cevap yazıyorum:)

Hv20 gerçekten güzel bir kamera ama tam tamına profesyonel bir kamere değil, kameranın özelliklerinden çok kullanım alanınıza göre kamera almanızı tavsiye ederim mesela bir turist iseniz yanınıda Panasonic MD10000 gezdirmeniz salaklık olur, onun yerine ufak kamera tercih edersiniz.

Bunun gibi eğer kısa film çekimlerinde maksimum profesyonellik istiyorsanız dvx102 tavsiye ederim çünkü tam manuel kullanımı ile hv20 den çok ötede.Bilindiği gibi Av ve Tv modlarında çalışır Canon HV20 tam manuel seçeneği bulunmamakta.

HD video ise biraz kafa kurcalıyıcı eğer iyi bir bilgisayarınız yok ise ve standart görüntü kalitesi bana yeter diyorsanız yani HD ready tv'lerde izlemicem diyorsanız bence DV'de yetebilir, ama ileriye dönük bir kamera alacak ve büyük paralar vericeksen ileriye dönük birşey tavsiye ederim, ama öte yandan HDV HVX200 bile daha düzgün çekememekte.

Yani eğer iyi bir kameraya sahip olucam ve paraya da kıyacam dersen DVX102 almanı tavsiye edebilirim veya kameram ortalamanın üstünde bi handycam olsun seneler sora değiştiririm daha iyisini alırım dersen HV20 al.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 06/08/2007 6:43 pm
(@anonymous)
Başlığı açan

Verdiğiniz cevaplardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Gerçekten doyurucu bilgilerdi. Dün itibariyle DVX aldım Allah'a şükür 🙂 . Bu topiğe cevap yazmamın sebebi de "şu kamerayı alayım ondan sonra yazarım" diye düşünmemdi. Ayrıca Kadir Abi'ye ve bu forumdaki samîmî insanlara (herkese) teşekkür ediyorum. 🙂

Gönderildi : 17/08/2007 5:17 am
 Hepa
(@hepa)

Hayırlı olsun.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 17/08/2007 3:38 pm
(@ozgurmert)

nerden ve kaça aldın yazabilir misin

Gönderildi : 08/09/2007 7:33 pm
(@mushrappa-ous)