Selamlar.
Sorumun tam yeri burası mıdır bilmiyorum ama yanlış ise çok özür.
Kadir Köymenin film nasıl çekilir yazısını okurken hep merak ettiğim şu meşhur arka planı bulanık,oyuncuyu net yapma olayını gördüm.
Ancak o kameram gs180 ve orada yazan ayarlar maalesef benim kameramda yoktu.
Shutter speed falan..
Ben bunu nasıl yapabilirim diye denemeler yaparken hep Manuel zoom u açıyorum.Etrafı bulanıklaştırıyorum.Daha sonra kameranın netleşebileceği mesafede olan bir cisim bulmaya çalışıyorum ama olmuyor tabii. :D:D
Merak etmiştim,
Acaba bu tarz bir kamera ile,
Gs75-140-150-180
bu netlik derinliği olayını yapabilen biri var mıdır , var ise acaba hangi ayarlar ile oynamam gerekiyor.
Manuel zoom nedir 😀 Manuel focus olmasın o. Bu olayı gerçekleştirmek için diyagram ve shuther ayarlarıyla oynamalısın kameranın. Ayrıca net olmasını istediğin nesneye uzaklaş sonra zoom yap nesneye ve manuel focusla nesneyi netle bir miktar da olsa arka alan flulaşacaktır. Bu zoom noktası önemli çünkü acını darlaştırdıkça (zoom yapmak aynı zamanda açıyı darlaştırmaktır) net alan derinliği azalır.
180 serisinde diyafram ayarlanabiliyor olması gerekli, diyaframı olabildiğince açıp, zoom ile çekim yaparsan tripod kullanıp, düşük seviye kameralarda alan derinliği oluşturabilirsin.Ancak bu yöntem ile elde edilebilir.
*our AC-130 in the air
bende gs 180 var ve arkadaşların yukarıda yazdıkları yöntemle yaptım bu olayı. Önce uzaklaş sonra gerektiği kadar zoom yap, sonra focus u manuel e getir ve +/- ile flulaşmayı sağla. Biraz zahmetle ve pratik olmayan bir iş ama bazı sahnelerde kullanılabilinir.
"Söz gider, yazı kalır... Aha bunu da buraya yazıyorum..."
arkadaşlar yapıyorum bugün çok denedim ama olmadı maalesef..
bir obje seçiyorum kendime..odanın ortasında duruyor..ve açılıp bu objeye zoom yapıyorum..
10X zoom yaptıktan sonra manuel focus u açıp oynamaya başlıyorum ancak bulanıklaştımı , arka tarafta bulanıklaşıyor , netleştimi , objede netleşiyor.. :S
ikisi orantılı..
ikiside bulanık iken kamerayı tripod ile yavaşça ileri geri oynatıyorum ikisinden biri değişecekmi , mesafe ölçmek amaçlı ama henüz bir sonuç yok..
okuyorum çoğu kişi 35mm. lens diyor..
şunu linki gördüm şimdi bu forumda başka konuda
http://www.mediachance.com/dvdlab/dof/index5.htm
inceliyorum bakalım.
valla illa 10x yapmana gerek yok. Mesafeye göre değişiyor. Ben 3x ile de bunu yaptığıımı biliyorum. İstersen bir örnek koyabilirim.
valla illa 10x yapmana gerek yok. Mesafeye göre değişiyor. Ben 3x ile de bunu yaptığıımı biliyorum. İstersen bir örnek koyabilirim.
eğer sana zahmet olmazsa inan çok sevinirim 5 saniye bile yeter..
kamera ile araba arası 50 cm ve 10x zoom ile çektim.
focus u manuel e getirdim. - / + ile ayarladım.