Forum

Dvx 100'unuzu satarmıydınız ?

17 Gönderi
7 Üyeler
0 Reactions
5,722 Görüntüleme
(@bulentkalkan)
Gönderi: 83
Başlığı açan

Dvx 100'e sahip olupta satmak isteyen, satmayı düşünen, aldığına pişman olan, niye aldım ki ben bunu diyen varmıdır ?

Yanlış anlaşılmasın ikinci el araştırmıyorum, sadece aldıktan sonra böyle bir duruma düşermiyim diye merak ediyorum.

Ayrıca uygun fiyatta satan olursa neden olmasın 🙂

Bu hafta kesin alıyorum artık uykularım kaçmaya başladı.

Gönderildi : 09/03/2007 2:56 pm
(@fardilkonmel)
Gönderi: 33

gercek 16:9 cekmeye kalkip cekemedigini hatirlayip durunca, HD kameraları ( daha ufak ve ucuz olanlar dahil ) gordugunde ve sende sadece miniDV oldugunu hatirladiginda, ana lensinin degistirilemedigini hatirladiginda, kasetle mi ugrasicam diye dusundugunde,.... moralin bozulacaksa: ALMA!

(not: ben de dvx102 sahibiyim, moralim bozulmuyor.)

Gönderildi : 09/03/2007 6:42 pm
 Hepa
(@hepa)
Gönderi: 0

DVX serisinden memnun olmayan kamera kullanmayı bilmiyordur.
Bu kadar diyebilirim.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 09/03/2007 10:22 pm
(@ali-unal)

gercek 16:9 cekmeye kalkip cekemedigini hatirlayip durunca, HD kameraları ( daha ufak ve ucuz olanlar dahil ) gordugunde ve sende sadece miniDV oldugunu hatirladiginda, ana lensinin degistirilemedigini hatirladiginda, kasetle mi ugrasicam diye dusundugunde,.... moralin bozulacaksa: ALMA!

2700 dolara progressive görüntü veren başka bir kamera bulabiliyorsan, lenslerini değiştirebileceğin kamerana alacağın lenslere, objektiflere verecek çok paran varsa, High-Definition görüntü işlemek için gerekli 2 GB RAM'e, gigabaytlarca sabit diske ve alabildiğince hertz işlemciye sahip bir bilgisayarın varsa, ülkemdeki yayın standardı yüksek çözünürlüğü dönmüşse, her evde bir HD televizyon varsa ve Avrupa Yakası'ndaki gibi görüntüler yakalamak istiyorsan: ALMA!

Gönderildi : 15/03/2007 2:08 am
 Mrt
(@mrt)

2700 dolara progressive görüntü veren başka bir kamera bulabiliyorsan, lenslerini değiştirebileceğin kamerana alacağın lenslere, objektiflere verecek çok paran varsa, High-Definition görüntü işlemek için gerekli 2 GB RAM'e, gigabaytlarca sabit diske ve alabildiğince hertz işlemciye sahip bir bilgisayarın varsa, ülkemdeki yayın standardı yüksek çözünürlüğü dönmüşse, her evde bir HD televizyon varsa ve Avrupa Yakası'ndaki gibi görüntüler yakalamak istiyorsan: ALMA!

xyneid kardeş, bu avrupa yakası ne alaka ya hepsini anladım onu kafam almadı 🙂

Gönderildi : 19/03/2007 10:49 pm
(@ali-unal)

xyneid kardeş, bu avrupa yakası ne alaka ya hepsini anladım onu kafam almadı 🙂
Yani Avrupa Yakası dizisinde olduğu gibi net ve keskin (sharp) görüntüler 🙂

Gönderildi : 20/03/2007 1:59 am
 Mrt
(@mrt)

Yani Avrupa Yakası dizisinde olduğu gibi net ve keskin (sharp) görüntüler 🙂
xyneid hocam çok soru soruyorum farkındayım ama bu platformdan başka nerde konuşacam kime sorcam ben bunları, sabrın için teşekkürler deyip yağlamamı tamamladıktan sonra artık soruma geçebilirim 😀
102 ile FX1 arasında ne fark var?
200 dolara daha kıysam FX1 alsam hayırlı bir iş yapmış olur muyum (ben almışken HD alsam daha mı iyi olur diye düşünüyorum da)
FX1 in 102 den eksik yönleri neler?

Bilgisayarım P4 3.2ghz, 2GB ram, 300gb harddisk, 256mb geforce ekran kartı özelliklere sahip. Yazılım olarak Adobe premiere pro 2.0 kullanıyorum. Bu sistem ve programla rahatça HD montajlayabilir miyim...

Yuhh bana yuhlar bana bu nasıl soru böyle? 🙂
Abi bu kadar soruya sıkılmadan cevap verirsen ben bile hayret etcem...

Gönderildi : 21/03/2007 6:12 am
(@ali-unal)

102 ile FX1 arasında ne fark var?
200 dolara daha kıysam FX1 alsam hayırlı bir iş yapmış olur muyum (ben almışken HD alsam daha mı iyi olur diye düşünüyorum da)
FX1 in 102 den eksik yönleri neler?
İki kamera arasında bir farktan söz edeceksek, bu kameraların aynı kategoride olmaları gerekir. Oysa FX-1 ile DVX çok farklı ihtiyaçlara göre tasarlanmış kameralardır. Burada seçimi, tercihler belirler. Yani buna karar verecek olan sensin. Yine de ben, birbirinden farklı olan temel yönleri yazayım.

DVX, MiniDV, FX-1 MiniDV ve HD kayıt yapar. HD'nin yaygın olarak kullanılmaması ve işlenmesinin daha güçlü sistemlere gerek duyması, bu sistemin eksisi. Ayrıca "film-look" tabir ettiğimiz sinematik etkiyi HD sistemlerle şu an için yakalayamazsınız. Oldukça net, oldukça keskin görüntüler elde edersiniz.

DVX, NTSC sistemlerde 24-progressive, PAL sistemlerde 25-progressive kayıt yaparken, FX-1 interlaced tarama yapar. Progressive (aşamalı) kayıt, tıpkı 35 mm kameralarda olduğu gibi her kareyi fotoğraf olarak pozlar. Interlaced (geçmeli) kayıtta ise görüntü, yatay tabakaların birbirine geçmesiyle oluşturulur. DVX, bu fiyat aralığında progressive kayıt yapan ilk kameradır. XL serisi de var elbette ama onun fiyatı biraz daha pahalı. FX-1'in fiyatının DVX'e yakın olması ancak progressive kayıt yapmamasının nedeni, HD özelliğe sahip olmasıdır. Bu yüzden Panasonic, hem HD hem de progressive kayıt yapabilen HVX 200 prosumer modelini çıkardı. Eğer HD alacaksan bunu tercih edebilirsin.

DVX, gerçek 16x9 (widescreen) çekim yapamazken FX-1'in gerçek 16x9 çekim yapabilen çipi vardır. DVX'te geniş ekran özelliği, squeeze denilen bir efektle veya 4x3 görüntüye kaş atılarak yapılır. DVX'in eksiklerinden birisi budur.

DVX ve FX-1 ile ilgili ayrıntılı bir karşılaştırma için --> DVXUser
Bilgisayarım P4 3.2ghz, 2GB ram, 300gb harddisk, 256mb geforce ekran kartı özelliklere sahip. Yazılım olarak Adobe premiere pro 2.0 kullanıyorum. Bu sistem ve programla rahatça HD montajlayabilir miyim...
Adobe Premiere'in sitesinde, HD kurgu için gerekli minimum donanımı şöyle yazmışlar:
İşlemci: Intel® Pentium 4 3.4GHz processor for HDV; dual Intel Xeon™ 2.8GHz processors for HD SSE2-enabled processor required for AMD systems
RAM: 2GB of RAM for HDV and HD
SABİT DİSK: Dedicated 7,200RPM hard drive for DV and HDV editing; striped disk array storage (RAID 0) for HD

Senin sistemin bu iş için uygun görünüyor ama HD kurgu yapan birilerinden öneri alman daha yerinde olur. Bu arada bir saatlik ham HD görüntünün ne kadar yer tuttuğu ile bilgiyi şu adresten öğrenebilirsin.

Gönderildi : 21/03/2007 2:45 pm
 Hepa
(@hepa)

Arkadaş güzel bir şekilde açıklamış, ama ben hala önceki başlıkta söledğim gibi dvx serisini çok pahalı bulunuyorum, gs400 nerede ise dvx serisi ile aynı performansta çekim yapabilmekte.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 21/03/2007 3:43 pm
(@ali-unal)

Arkadaş güzel bir şekilde açıklamış, ama ben hala önceki başlıkta söledğim gibi dvx serisini çok pahalı bulunuyorum, gs400 nerede ise dvx serisi ile aynı performansta çekim yapabilmekte.
Türkiye'de her elektronik eşya ABD'ye veya Avrupa'ya göre zaten pahalıdır, sadece DVX değil ki. Üstelik, DVX'in Doğubank fiyatıyla ABD ve Avustralya fiyatı aynıdır. FX-1 veya PD150 daha mı ucuz olacak Türkiye'de? Neye göre pahalı dediğin çok muallakta kalıyor. Yok eğer özelliklerine göre ve GS400'e göre pahalı diyorsan, o zaman 24-progressive kayıt, 1/3"'lik çip boyutu (ki bu rakam GS400'de 1/4.7'dir. 3CCD olmasının yanında, çip boyutunun olabildiğince büyük olması gerekir. Bu da elbette renk kalitesini arttırır) ve Işık/Ses ayarlarını oldukça detaylı bir şekilde yapabilmene fırsat vermesini tamamen gözden çıkarıyorsun demektir ki bu da, DVX'in "pahalı" olmasıyla değil "kullanılmayacak özelliklere gereksiz para verilmemesi" ile açıklanabilir. GS400, kendi kategorisinde elbette ki iyi bir makinadır ama DVX'le karşılaştırılamaz. Bence kavram hatası yapıyorsun.

Gönderildi : 21/03/2007 5:01 pm
 Hepa
(@hepa)

GS400 1250 dolar bence o fiyata alınabilecek en iyi kamera diyebilirim, karşılaştırmalarda da DVX serisine yakın bir kalitede o sınıf kameralarda.

Şöyle diyelim zaten ABD fiyatları ne kadar ucuz olsada PAL olmadığı sürece bizim için birşey ifade ediyor olmayacak.

Ayrıca Türkiye'de her elektronik gibi hepsi pahalı.Sadece demek istediğim DVX serisi için bence çok yüksek fiyat.

Şuanda nerede ise PD150 DVX ile aynı fiyatlarda satılmakta tabiki 25p illa olsun istemiyorsan PD150 veya 170 çok çok iyi bir kamera DVX serisine göre.Ama ben cinelook hastasıyım dersen ( örnek; ben ) bence XL1 alabilirsin derim ben o fiyata.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 22/03/2007 12:47 am
(@carbendi)

hdr-fx1 in progressive çekim modu da var

http://www.lngwlk.com

Gönderildi : 22/03/2007 1:19 am
(@ali-unal)

hdr-fx1 in progressive çekim modu da var
Hayır yok. Aşağıdaki çeviriden de anlaşılacağı gibi "field-drop" tekniğiyle 60i'lik görüntü 24'e çevriliyor.

"[...]the Sony offers CineFrame 24 'to emulate the look of film' and 'CinemaTone Gamma' [...] The FX1 shoots 60 interlaced fields per second, and only 60 fields per second – it uses a field-dropping/field-blending technique to try to simulate 24 frames per second out of that [...] The XL2 and DVX, on the other hand, offer true variable-frame-rate, progressive-scanning CCD’s that run at 24 frames per second [...]'*

Özetle diyor ki, "Sony, film dokusunu oluşturabilmek için CineFrame 24 ve CinemaTone Gamma fonksiyonlarını kullanır. FX-1, saniyede 60 geçmeli alan tarar - saniyede 24 kare oluşturabilmek içinse bir alan-eksiltme/alan-karıştırma tekniği kullanır. Gerçek 24 kare progressive (aşamalı) tarama yapan CCD'ler XL2 ve DVX'tedir."

* dvxuser.com sitesindeki karşılaştırma yazısından alıntıdır, bkz

Gönderildi : 22/03/2007 1:35 am
 Hepa
(@hepa)

Bi yana, slow motionlar için aslında çok iyi 60 kare tarama.

*our AC-130 in the air

Gönderildi : 22/03/2007 3:21 am
 kaos
(@kaos)
Gönderi: 53

Fakat yanlış bilmiyorsam 60 tam kare değil 60 yarımşar kare.

Gönderildi : 22/03/2007 5:03 am
Sayfa 1 / 2
Paylaş: