Canon yaza doğru çıkıcak yeni kamerasını duyurmuş
Well howdy HV20, we've been expecting you. Not too much of a surprise to find Canon's high-def iVIS HV20 camcorder loosed after the inadvertent appearance on Circuit City's web site the other day. Instead of an upright form factor like Canon's HV10, they've gone long-and-lean this time which should help bring a bit more stability to your videos. As we hoped, low light shooting has indeed been improved from a 5 to 3 lux sensitivity at 1/30 second shutter speed or from 0.3 to 0.2 lux at 1/2 second shutter speed. Everything else is just like we heard on this HDV 1080i MiniDV recorder: 2.96 megapixel CMOS sensor, 10x optical zoom, 2.7-inch LCD, miniSD slot and new HDMI out, accessory shoe, and jacks for your headphones and mic. The HV20 is expected to hit Japan sometime in March, priced at about ¥140,000 ($1,154) to go head-to-head with Sony's HDR-HC7. No guarantees mind you, but we expect this to come west before summer.
daha ayrıntılı bilgi için
http://www.usa.canon.com/templatedata/pressrelease/20070131_hv20.html
Tamda kamera alacaktım 😳 al işte şimdi buradan yak.
*our AC-130 in the air
alma sakın bunu bekle bence. sony gibi(handycaminden bahsediorum hdrfx1 deil 🙂 ) yalandan 1080i deil 🙂 gerçek 1080i 1900*1000 çözünürlük.
bunu almazsan çok büyük hata yaparsın (tehdit gibi oldu 😀 )
Sony'nin hdr serisi gerçek değil mi?Efektif mi 😡
Ben dvx serisi veya gs500 düşünüyordum ama, napsam sanki?
Canon'a pek güvenmiyorum aslında handycamlerinde, ayrıca hd beni zorlar zaten diye düşünüyorum ama bilemiyorum napsakki?
Sen ne dersin Hürcan yani mesela filtre lens veya 35mm adaptör olayları canon bu modeli için desteklermi acaba ilerde...Bakalım çıksın testlerini görelim bir bakalım, ama daha çok zamanı var ona yanıyorum, 3 haftaya kadar alacağım çünkü.
*our AC-130 in the air
keşke sabredebilsen 😀
handycam olduğu için aslında bu modelde daha kolay kullanırsın 35mm konverterı. büyük ihtimalle macro lens kullanmana bile gerek kalmayabilir. hem de hafif olacağı için kullanımı rahat olur. ama tabi kendin yapıcaksan geçerli bu dediklerim. yani sen Kadir gibi almayı düşünüyosan bu modele 35mm konverter yaparlar mı hiç bilmiyorum.
Sonynin hdrfx1 i bile 1440*1080 çözünürlük veriyor. yani ondan bile daha iyi olabilir (çözünürlük ve görüntü kalitesi olarak). ama 3ccd değil işte bir o eksiği var.
bu arada ben yine 35mm converter işine döndüm. gelişmelerden haberdar ederim 😀
Gelişmeleri beklemem mi:)
Açıkcası biraz merak uyandırıyor, Cmos sadece pil ömrü ve maliyeti düşürmek için mi yoksa gerçekten bir kaç meziyeti var diye mi
🙂 Çok kurcalıyor gerçekten, yoksa böyle yüksek bir modele cmos yapılmaz.
(HDV görüntü Cmos ile daha mı elverişli o da söz konusu.)
*our AC-130 in the air
birazdaha araştırınca şunu gördüm.
bu kamerada 3 değil de tek sesör olmasına rağmen bu bir sorun oluşturmuyor. Bunu şurdan anlıyoruz kameranın HDMI (High Definition Multimedia Interface) çıkışı var. sen kendine bir capture kart alıp (200 doar civarı) bu bağlantıyla capture ettiğinde 4:2:2 renk kalitesinde capture edebiliyorsun. yani mesela hdr-fx1den görüntü bilgisayarına atarken hdv bir sıkıştırılmaya uğrar ma bu bağlantıyı yapınca herhangi bir sıkıştırma olmadan renkleri gerçek high definition olarak atabiliryosun bilgisayarına tabi bu normalden biraz daha fazla yer kaplayabilir 😀
bu arada canon eskiden video kameralarında başka üreticilerden satın aldığı sensörleri kullanıyormuş. Bu video kamerada ilk defa kendi ürettiği sensörü kullanmış (fotoğraf makinalarındaki gibi)
Biliyormusun gitgide ağzımın suyu akıyor:)
*our AC-130 in the air
bu arada 😀
sanyonun kendi hafızasına kaydeden hd el kamerasının(sanyo hd1) m2 adaptöre bağlanıp kaydettiği videoları gördüm çok başarılı. yani bu canonun uymaması gibi bi sorun olucağını zannetmiyorum.
Heeh sanyo mu alsak o zaman:)
Manzarayı düşünemiyorum google.com'dan bakmalıyım
*our AC-130 in the air
e yok artık 🙂
mini35dısında lens i sokerek takılan bir adaptor yokmu yav ?
lensi sokerek takılan derken? zaten hepsinin lensi sökülüp takılabiliyo. (annamadım galiba : ) )
Dalga geçiyor olmalısın haha
Çok enteresan ya, şirin birşey pembesi varmı bunun:)
Linki atarmısın, biraz inceleyim, hani görüntü fln var ise indireyim.
*our AC-130 in the air
adres bu http://www.dvinfo.net/conf/showthread.php?t=61213
ortalarda Robert Batta nın yolladığı iki mov dosyası ama üyelik üstiyor site