Forum

CANON HV Serisi Hakkında Her Şey!

638 Gönderi
67 Üyeler
0 Reactions
99.8 K Görüntüleme
(@ultura)
Gönderi: 133
 

Focus asisit tuşunun mantığı nedir acaba nerelerde kulanılır?Sanırım alan derinliğinde kolaylık sağlıyor?

 
Gönderildi : 08/10/2009 1:52 am
(@karatasa)
Gönderi: 2457
 

Tamamen tahmin yürütüyorum, manule focus kullanıldığı durumlarda bu tuşa basıldığında kameranın oto focus işlemini yapmasını sağlayan bir tuştur.

 
Gönderildi : 08/10/2009 2:12 am
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

Cık, görüntünün belirli bir yerine dijital zoom yapıyor böylece tam olarak netleyip netlemediğinizi anlayabiliyorsunuz. Görüntüde direkt bir etkisi yok, zaten sanırım kayıttayken çalışmıyormuş da tuş. Birileri daha sormuştu geçenlerde.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 08/10/2009 3:15 am
(@jupiter)
Gönderi: 226
 

Bazı SLR dijital fotoğraf makinelerinde de bulunan bir özellik bu.LCD ekrandaki görüntüyü zumlamış(daha doğrusu büyütmüş) oluyor.HD çekimlerde manuel focusu hassas yapabilmek ve bunu o küçük LCD ekranda anlamak kolay değil.Bir nevi bu işe yardımcı bir işlev.Planlanmış ve hassas focus gerektiren stabil mesafede yani focus mesafesinin değişmediği bir sahnede kullanılabilecek bir özellik olmalı sanırım.Dolayısı ile focus kaydırma sırasında pek işe yaramıyor anladığımı kadarıyla.

Yine de oldukça güzel bir fonksiyon hiç olmamasından iyi.

Alfred HITCHCOCK...

 
Gönderildi : 08/10/2009 7:33 pm
(@baco)
Gönderi: 3562
 

Adaptör kullanırken, adaptörün ekranına netleme yapma konusundaki yardımı bile yeterli.

- baço

 
Gönderildi : 08/10/2009 7:36 pm
(@enjeksiyon)
Gönderi: 1450
 

Bütün hv serisini bir başlıkda toplamak iyi olmadı. Sadece hv40 la (ya da diğerleriyle) ilgili birşey aradığımızda bulamıyoruz. Teşekkürler...

şimdi daha çok seviyorum seni hayat, hadi...

 
Gönderildi : 09/10/2009 1:47 am
(@sickman)
Gönderi: 3651
 

Varsa bu başlığı ayıklayacak delikanlı buyursun gelsin. Hata baştan yapılmış.

www.fadeoutstudios.com - www.soberworks.ist - www.budabi.tv

 
Gönderildi : 09/10/2009 11:46 am
(@ultura)
Gönderi: 133
 

Hv30 da adaptörsüz depth of field yapabilen varmı.Bir türlü yapabilmiş değilim hasasiyet ayrı olay tekerleği oynatıcam derken yuvarlanma sesinin kaydı başka bi olay..

 
Gönderildi : 04/11/2009 7:39 pm
(@cemreinanc)
Gönderi: 58
 

yuvarlama sesi falan bende hiç meydana gelmedi gyet sessiz ve hassas bi şekilde o tekerlekle oynayabiliyrm, eğer obje kameraya çok yakın arka plan çok uzaksa dof biraz çok ufak falan belli olur, öyle değilse de kamerayla baya bi zoom yapmak gerekiyo zoom ypnca çok rahat belli olan bi dof ortaya çıkıyo ama kamera objeye 5-10metre uzaktan sadece insanın yüzünü kadraja alan bi görüntü falan oluşuyo o şekilde başarabildim ben.

http://www.ci.web.tr" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cemreinanc.deviantart.com" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 05/11/2009 1:02 am
(@jupiter)
Gönderi: 226
 

DOF ayarlayabilmek için üç şey gerekir:
1.diyafram açıklığı (açık diyaframda DOF azalır)
2.objektif odak uzaklığı(tele iken DOF azalır.)Nesneden uzaklaşın,zoomlayıp öyle çekin.Arka plan böylece flulaşır.
3.nesne ile objektif uzaklığı(nesneye yakınken DOF azalır)Nesnenin dibine kadar girip odaklama yapınca net alanın daraldığını görürsünüz.Minik şeylerin çok yakından çekiminde örneğin çiçek,küçük bir biblo,böcek vs..
bu etki daha iyi görülüyor.

Diyaframı açabildiğiniz kadar açın.Canon'da Av mod diyafram öncelikli mod.Tv modu enstantane öncelikli mod.Av moda geçip diyafram değerini en küçük rakama getirmeniz gerek.Enstantane buna göre kendini otomatik ayarlar.Adaptörle olduğu kadar olmasa bile yine de bir miktar DOF azaltılabiliyor bu sayede.

Benim sony HC-9 HDV kameramda diyafram ayarı yok ama manuel shutter(enstantane) ve exposure var.Shutteri ortam şartlarına göre belli bir değerde kilitleyip exposure ile oynayarak dolaylı yoldan diyaframı ayarlamış oluyorum.(exposure=enstantane+diyafram)

Ortam ışığının yetmediği durumda diyaframı dibine kadar açsanız da bir noktadan sonra Gain devreye giriyor.Resimde noise oluşmaya başlıyor.

Alfred HITCHCOCK...

 
Gönderildi : 05/11/2009 1:45 pm
(@ultura)
Gönderi: 133
 

24p sinema modundan sonra diyfram öncelikli modda alınınca görüntü değişimini de göz önünde bulundurmak gerek ozaman.En iyisi 2.el handy35 bulmak 🙂

 
Gönderildi : 05/11/2009 3:32 pm
(@cemreinanc)
Gönderi: 58
 

gain oluşmaması için hv20/30/40 da da exposure lock diye bi hile gibi bişey yapıyorz. direkt olarak ayarı olmasa da, tv mode da beyaz bi soft ışığa tutup menüden pozlama değerini de belli bi ayarda (photo tuşuna basarak diyafram değerni de görebiliyorz bu sayede diyaframın en yüksek olduğu değerde) kilitlediğimizde diyafram en açık, exposure ve enstantane de kilitli olduğundan hem dof a uygun hemde ışık değişimlerinde görüntüde ayar oynamaları olmadan çekim yapılabiliyor. tam olarak anlatamadım sanırım lock olayını ama bu sitede yda hv20.com da falan rahatlıkla daha geniş anlatımlar bulabilirsiniz.

http://www.ci.web.tr" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cemreinanc.deviantart.com" onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 05/11/2009 7:26 pm
(@firat-cavas)
Gönderi: 15
 

ACİL YARDIM!!!!

Canon HV40 sorunum devam ediyor. Vimeo da Hv40 ile çekilmiş görüntülerde hiç grain yokken benim makina sanki grain makinesi?? neyi yanlış yapıyorum lütfen biri yardım etsin!!!

F.

Neredesin Firuze, Yazı Tura, 7 Kocalı Hürmüz, Doğa İçin Çal

 
Gönderildi : 16/12/2009 9:58 pm
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

Gain'in sıfırda olduğundan emin ol.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 17/12/2009 5:00 am
(@jupiter)
Gönderi: 226
 

Bu kameralarda gain ayarı bağımsız yapılamadağından bunu dolaylı olarak engellemek gerekiyor.Kamera,varsayılan olarak otomatik ayarlarda,düşük ışık ortamında pozlamayı tutturabilmek için diyafamı açabildiği kadar açıyor ve enstantaneyi yavaşlatıyor bu da yetmez ise grain artırıp kumlu bir görüntü verme pahasına pozlamayı arttırmaya çalışıyor.İşte sizin rahatsız olduğunuz kumlu görüntünün nedeni bu.Tamamen aynı şekilde olmasa da aslında fotoğraf makinesindeki iso'yu artırmak gibi bir şey.Ama kamerada bu değer bir yerden sonra devreye giriyor.

Basitçe şöyle ifade etmeye çalışayım:

Diyafram f değeri ne kadar küçükse o kadar açık demektir.
Mesela 1.8 diyafram en açık hali oluyor-->böylece pozlama artar.
Diyafram f stop rakamı büyüdükçe diyafram daralmaya başlar-->pozlama azalır.
Shutter hızı azaldıkça-->pozlama artar görüntü aydınlanır.
Shutter hızı arttıkça -->pozlama azalır.Görüntü kararır.

Kameranızı Shutter öncelikli moda alıp(Tv) shutter değerini 50'de ya da uygun olan başka bir değerde sabitleyip kilitledikten sonra pozlama oynanırsa dolaylı olarak aperture oynanmış oluyor.Yani shutter sabitken,pozlama artırıldıkça diyafram açılmaya başlar.Pozlama artırılmaya devam edildikçe bir yerden sonra gain devreye girer.

Canon kullanmadığım için gain hangi noktada devreye giriyor bilmiyorum.Ama bildiğim kadarıyla sıfır zoomda diyafram en fazla f1.8 olabiliyor.Sony'de de böyle.Fotoğraf çekme düğmesi ile deneme yanılma yaparak kameranın bu diyafram değerini verdiği noktayı bulana kadar pozlama ile oynamak gerekiyor.Diyafram f1.8 olduğunda pozlamayı daha fazla artırmayın.Yoksa gain devreye girer.Aslında oldukça karanlık ve gölgeli bir görüntü ortaya çıkacak ama estetik bir ışıklandırma ile istediğiniz grensiz yarı karanlık görüntüler bu şekilde elde edilebiliyor.

Gerçi ben Canon HV kullanmıyorum ancak HV20 forumundan çözebildiğim kadarıyla işin mantığı ve yöntemi bu.Canon HV düşük ışık performansı bakımından,Sony HC ye göre birazcık daha iyi.Kullanmayı bilince Sony’de iyi sonuç veriyor ama.

Sony HC9 kameramla benzeri yöntemle gain oluşmadan görüntü alabiliyorum.Bende Av,Tv modları yok maalesef..Manuel shutter ve ve manual exposure ayarlarım var.Shutter sabit bir değerde (tercihan 50) kilitli iken exposure ayarını en açık halinden kapalıya kadar 6 kademe azaltınca gain kapanmış oluyor.Tabii ki diyafram en açık konumda oluyor ve net alan derinliği de bu kameranın kapasitesi oranında azalıyor.Yine de çok fazla bir şey beklememek lazım.

Bu kameralar nihayetinde ışık şartlarının iyi olduğu durumlarda çok güzel sonuçlar verirken düşük ışık altında çok fazla bir şey beklememek lazım.İstediğiniz grensiz görüntüleri sağlamanın mantığı basitçe böyle.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Alfred HITCHCOCK...

 
Gönderildi : 18/12/2009 7:07 pm
Sayfa 41 / 43
Paylaş: