Forum

CANON HV Serisi Hakkında Her Şey!

638 Gönderi
67 Üyeler
0 Reactions
99.8 K Görüntüleme
(@baco)
Gönderi: 3562
 

1. Çektiğin video SD modunda çekilmiş olabilir (görüntü HD değildir)
2. Vegas 9 girişte HDV/SD sorar orada doğru seçimi yapmayı unutma.
3. Kameranın pilinin altındaki reset düğmesi ile resetlemeyi dene.
4. Zaten HD alıyor olabilirsin dosyanın boyutlarına dışardan bakmayı dene bir kere.

- baço

 
Gönderildi : 26/07/2009 12:45 pm
(@layerx)
Gönderi: 10
 

arkadaşlar tavsiyeleriniz için tesekkürler. kasetten kaydı almayı basardım fakat bu seferde, render as diyip, HD 1080-50i yuv sectiğimde yada custom dan video sekmesinden Lagarith loseless codec i sectiğim zaman yada huffyuv version 2.1.1 dediğimde, exporttan sonra ortaya cıkan .avi dosyasında kalite süper fakat inanılmaz takılmalar atmalar oluyor goruntude. hiç akıcı değil. sanki pc yi kasıyor gibi. HD 1080-50i yuv 'da boyut buyuk ağır takılmalar var, diğer ikisinde boyut kuculdu biraz daha az takılma var ama hala agır yani goruntu. bunun sebebi nedir acaba? forumdaki konuları arastırdım, nerede kullanılacagına gore kayıt türü secilmelidir demiş üstadlar ama, su an ben deneme amaclı oldugu için en iyi en akıcı kaliteyi gormek istiyorum. bu konuda yardımcı olma sansınız varmıdır?
saygılarımla.

 
Gönderildi : 27/07/2009 3:17 am
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

Lagarith de huffyuv da izleme codecleri değil, programdan programa görüntüleri kayıpsız olarak aktarmana yarayan codecler. İzlemek için daha önce de dediğim gibi h264, yani mp4.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 27/07/2009 3:34 am
(@layerx)
Gönderi: 10
 

Yardımlarınız ve bilgileriniz için çok tesekkür ederim arkadaslar. Gerçekten çok değerli arkadasların oldugu bir forum burası. hepiniz sağolun..

 
Gönderildi : 28/07/2009 8:45 pm
(@sickman)
Gönderi: 3651
 

Allah her foruma bir baco bir de dude ihsan eylesin.

www.fadeoutstudios.com - www.soberworks.ist - www.budabi.tv

 
Gönderildi : 28/07/2009 10:14 pm
(@rodriguez2)
Gönderi: 0
 

Merhaba arkadaşlar;
Dün ben de HV30 uma kavuştum 🙂 Birkaç deneme çekimi yaptım, 25p ile ilgili aklıma birşey takıldı. Şimdi, normal HDV çekersem, interlaced, kamera hareketleri gayet güzel...Pürüssüz,ve video 😀 Ama 25p'de de hızlı kamera hareketi yaparsam net olmayan bozuk(yani interlacede göre "takılan")bir görüntü oluşuyor.(tabi öyle olacak 25 tam kare ama 35mm filmle adamlar 24 kare çekiyor böyle olmuyor bu niye böyle?) Şöyle bir karara vardım, fazla kamera hareketi yapmayacaksam(ya da yavaş hareketlerde) 25p çekeceğim, hızlı işlerde interlaced.
Siz ne diyorsunuz, siz nasıl kullanıyorsunuz ne yapıyorsunuz? merak ettim... 25p farklı ve güzel evet ama ne biliyim sonra kurguda keşke interlaced çekseydim demek istemiyorum....

Ayrıca, interlacedde "deinterlace" yaparken sorun çıkmaz herhalde? Standart çözünürlükte çok yaptım ama iş HD ye gelince hiç bilmediğim iş ondan soruyorum 🙂 Hangi programda deintarlace yapayım?Siz ne kullanıyorsunuz?

Bir soru daha: Şimdi bu hv30 25p algılayıp 50i olarak kasete yazıyormuş ya, ben capture'u Edius'tan 25p olarak yaptım, bir de "25p over 50i" var.Sanki "25p over 50i" daha uygun ama, ne yapsam bu işlem hakkında ne söyleyebilirsiniz?Neler yapmam lazım?

Teşekkürler
Kolay gelsin..

 
Gönderildi : 01/08/2009 6:26 pm
(@baco)
Gönderi: 3562
 

25p ya da interlace olmasının "takılmak" ile bir ilgisi yok. Bahsettiğin takılmayı tam anlayamadım ama shutter etkisinden bahsediyorsan, shutter'ı yükseltmelisin. O zaman son derece aksiyonlu ve dinamik bir görüntü elde edebilirsin. Deinterlace ile uğraşılmaz progressive varken hocam. Hayırlı olsun cihazın...

- baço

 
Gönderildi : 01/08/2009 7:18 pm
(@rodriguez2)
Gönderi: 0
 

25p ya da interlace olmasının "takılmak" ile bir ilgisi yok. Bahsettiğin takılmayı tam anlayamadım ama shutter etkisinden bahsediyorsan, shutter'ı yükseltmelisin. O zaman son derece aksiyonlu ve dinamik bir görüntü elde edebilirsin. Deinterlace ile uğraşılmaz progressive varken hocam. Hayırlı olsun cihazın...
Teşekkürler..Hocam şimdi deneme videomu tekrar izledim de, izleyen için pek fark yok sanırım ama ben sanırım pan yaparkenki netleme ve akış hızına taktım kafayı.Beni rahatsız etti. 25p de belki çok küçük bir detay ama, sanki saniyenin bilmemkaçtabiri kadar bir gecikme var gibi...Ve pan yaparken interlacedde gayet net,bunda kare geçişlerinden sanırım birşey oluyor...Yani kamerayı elime alıp evde sağdan-sola, soldan sağa çeviriyorum.Bunu bir normal HDV modunda yapıyorum, bir HDV25P modunda..Birşey farklı işte..Sanırım interlaced aynı netlikte devam ediyor ama progresifte önceki karenin izini görüyorum.(çok garip bir tanım ama, benim beynim böyle algılıyor sanırım)

Sizin de hv30 unuz var sanırım? Varsa deneyip görebilirsiniz... Normal HDV modu ve HDV(PF25) modu.

(Shutter'ı, kamerayı TV moduna alıp 250,500,1000 denedim, peki bir fark olmadı açıkçası,esas sorun bu değil...Gerçi belki de sorun değil ama ben öyle diyorum..)

Belki de bende bir sorun vardır 😕

Düzeltme: Aslında, izlerken kimse farketmez büyük ihtimalle yahu...Ayrıca, filmin psikolojisini de etkileyecek gibi duruyor..Kamera hareketi değişiyor işte..Ama olmulu yönde sanırım..Eh peki progresif çekeyim ben 🙂

 
Gönderildi : 01/08/2009 9:51 pm
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

Koy şu videoyu da biz söyleyelim. Çok uzattın :D.

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 01/08/2009 10:24 pm
(@jupiter)
Gönderi: 226
 

Yukardaki mesajınızı gördüğümde benim de ilk aklıma shutter hızı gelmişti.Hani fotoğraf makinelerinde de olur.Hızı düşük tuttuğunuzda makineyi sağa sola oynatırsanız görüntüde bulanma olur.Resim iz bırakır.Benzer bir durum sanırım.Bu hissettiğiniz bundan dolayı tahmin ediyorum.Ancak zaten 25p ve hatta NTSC lerdki 24p ile zaten istenen bu değil mi? Film görüntüsüne daha yakın hissetmek.Belki de hissettiğiniz budur.Tabi ışık ortamı da önemli.Işık zayıf kalınca bu flulanma daha fazla olur.Bol ışıklı yerde sanırım bu flulaşma bu kadar olmaz.Yani sonuçta iş gene shutter hızına geliyor.Vimeoda izlediğim 25p videolarında genelde oluyor bu durum.Sanırım kasdettiğiniz bu.

Şimdi adamlar 35mm filmle 24p çekiyorlar ama ona göre ışık kuruyorlar.Yüksek asalı çok özel filmler kullanıyorlar.

Kameranız hayırlı olsun.Ben de çok istemiştim.Nasip olmadı.Ben sony-HC9 kullanıyorum.Progresif çekim özelliği olmadığından mecburen 50i çektiğim videolarımı editleme sonrası deinterlace yapıyorum.Aslında görüntü kalitesinde amatör bakışımla pek bir fark göremiyorum.Ama hakkaten progresif çekim özelliği varken deinterlace ile uğraşmak gereksiz.25p bir nimet.Çok hızlı hareketli ortamlarda,nispeten kötü ışık koşullarında 50i tercih edilebilir belki.(yahu bu sony de kameralarını hep katıksız amatörlere göre yapıyor.Sırf marka imajı yani başka numara yok.Manuel diyafram ayarı bile koymuyor.)HV30 ise süper!!

Alfred HITCHCOCK...

 
Gönderildi : 01/08/2009 10:47 pm
(@rodriguez2)
Gönderi: 0
 

@the dude
Vimeoya upload etmeye çalıştım ama %80de kaldı, şu an internet çalışmıyor 🙁 Geçenlerde de upload edememiştim, vimeoya mı birşeyler oluyor yoksa firefoxtan kaynaklanan birşey mi acaba...

@jupiter
Evet belki de istenen budur 🙂 Teşekkürler cevabınız için.Evet ben de birkaç video buldum, onlarda da var.Demek ki hepsinde oluyor..Demek ki istenen bu..Shutterı 1000 yapsam bile yine var..Galiba benim gözüm interlacede alışmış..Eh progresife de alışırız 🙂
Benim canon makinalarda en sevdiğim şey, (fotoğraf makinem de böyle) renkler daha canlı,imajlar çok daha net ve güzel oluyor.Objektif ve işlemci kalitesi tabii.. "Sen yaparsın(you can), Canon" 🙂
Sonylerde dediğiniz gibi manuel ayar sıkıntısı var..Ben hv30 aldım darısı sizin başınıza inşallah 🙂 (ve diğer tüm hv30 severlerin)

 
Gönderildi : 02/08/2009 12:00 am
(@rodriguez2)
Gönderi: 0
 

Kaynak wikipedia:

Rolling shutters are found on video cameras using CMOS sensors. This method of image acquisition records each individual movie frame not as a single snapshot of a point in time but by scanning the frame line by line from top to bottom. The result is that not all parts of the image are recorded at exactly the same time though the frame is stored as a single still on the storage medium. This produces predictable distortions of fast moving objects or when the sensor captures rapid flashes of light.

In extreme conditions of motion and due to fast flashes of light rolling shutters can cause such effects as:

* Skew. The image bends diagonally in one direction or another as the camera or subject moves from one side to another, exposing different parts of the image at different times. This is often called the jello effect.
* Wobble. This phenomenon is most common in hand-held shots at telephoto settings, and most extreme in cases when the camera is vibrating due to being attached to a moving vehicle. The rolling shutter causes the image to wobble unnaturally and bizarrely. This typically only shows up in somewhat extreme circumstances.
* Partial Exposure. If a camera flash goes off in the shot, the quick nature of the flash may only be present for some of the rows of pixels in a given frame. So as an example, the top 1/3 of the picture may be brightly lit by a flash, while the bottom 2/3 of the picture is dark and unlit as the time it took for the flash to occur was only sequenced in a short amount of time as the CMOS imager sequences a frame. The difference between the two distinct parts of the frame can look odd. Similar problems can arise with emergency vehicle lights, some fluorescent lighting, or any extreme situation where very fast motion or very fast bursts of light are seen in the time between when the CMOS chip sequentially records a frame.

CCDs (Charge-Coupled Devices) are alternatives to CMOS sensors. CCDs use what is referred to as global shutters which take a single snapshot representing a point of time and do not suffer from these motion artifacts.
***************************************************

Ben sorunumu buldum. CCD den CMOS'a geçmek 😀 Anlatmak istediğim şeyden -anladığım kadarıyla- "WOBBLE" bölümünde bahsediliyor.Yani bu wobble etkisiymiş.Gerçi "not as single snapshot" yazıyor bizim progresif tek kare ama belki cmos progresif kareyi bile yukarıdan aşağıya tarayarak çekiyordur..

Bu adreste de cmos ve ccd karşılaştırması, rolling shutter vs. global shutter var. : http://dvxuser.com/jason/CMOS-CCD/ " onclick="window.open(this.href);return false;

 
Gönderildi : 02/08/2009 2:46 pm
 Düd
(@dud)
Gönderi: 0
 

İyi de bu interlaced'de de olmalı. Belki daha az farkedilir ama vardır yine. Aynı etki Canon'un tüm makinelerinde var zaten, Mark II dahil, gerçi son yama ile azaltılmış deniyor ama bizzat görmedim.

Bir de wobble'ı takılmak olarak ifade edersen anlamamız çok normal :).

Bildiğim kadarının, anlatabildiğim kadarı.. Eylem Planı.
Ömrünüzde duymadığınız bir sporla ilgili Türkiye'de ve dünyada neler yaşanıyor diye meraktan çatlıyorsanız Laff Ultimate'a beklerim.

 
Gönderildi : 02/08/2009 3:09 pm
(@ultura)
Gönderi: 133
 

Hv30'un focus tekerleğini nazikçe oynattığım halde, elde ettiğim görüntülerde takırtı sesi duyuluyor.Ne yapabilirim?

 
Gönderildi : 04/08/2009 5:22 am
(@tacfilm)
Gönderi: 0
 

Hv30'un focus tekerleğini nazikçe oynattığım halde, elde ettiğim görüntülerde takırtı sesi duyuluyor.Ne yapabilirim?
Rode VideoMic... 🙂

Geçen gün ilk kez HDV çektiğim görüntüyü kamera üzerinden DV çıkış vererek DV capture ederek işledim ve DVD'ye bastım. Her ne kadar aynı işlemmiş gibi gözükse de HDV capture edip DVD'ye çevirdiğim halinden daha berrak gibi göründü gözüme...

Saçmalıyor olabilirm ama Canon'un firewire kapısına yolladığı DV, Adobe'un işlediği DV'den temiz olabilir mi? Bence olmamalı, 1-0 dijital dijitaldir... Belki de psikolojiktir benimkisi.

Ama yalnızca DVD yapacağım işler için HDV çekimi gönül rahatlığı ile DV capture edip işleyebilirim. Hele MPEG2 hakkında söylentiler mevcutken...

http://www.tacfilm.net

http://www.izmirfilmatolyesi.com

 
Gönderildi : 18/08/2009 11:07 pm
Sayfa 40 / 43
Paylaş: