Bu kamera hakkında hiç yoruma rastlayamadım. Acaba Hv30'a göre avantaj ve dezavantajları neler? Sanırım SD karta çekim yapıyor ve çipi Mp olarak hv30'dan biraz yüksek. Sizler bu kamera hakkında ne düşünüyorsunuz?
MP'den çok o karta nasıl kayıt ettiği önemli, genelde öyle bi kayıt ediyorlar ki epey kayıp oluyor ondan kaset her zaman daha iyi.
*our AC-130 in the air
Ben de HV30 ile HF100 arasında kaldım açıkçası. Temel farklılıklar Sensor boyutu, kayıt medyası ve çekim yaptıkları çözünürlük gibi. Sensor boyutunda HV30 daha iyi, çözünürlükte ise HF100. Ama tabi küçük sensorle yüksek çözünürlükte vermesi kafada soru işareti oluşturuyor. Dijital bir manipülasyon olabilir o çözünürlük.
Kayıt medyası konusunda da ikilemde kaldım ben; SD kartta çekim yapmak ve bilgisayara aktarmak gerçekten çok büyük kolaylık. Kasetten bilgisayara aktarma konusunu ise bilmiyorum tam. Bu konuda arkadaşlar bir tavsiye verebilirler mi? Özellikle bu kaset-sd kart farklılığı konusunda fikir ve önerilerinizi merak ediyorum.
Kasetten aktarım teferruatlı bir şey değil. Kart okuyucu yerine firewire kart kullanıyorsunuz. Ben sensör olayını bilmiyordum.
Şu anda hala kasede rakip çıkmadı nedense. AVHCD kayıtların pixel boyutu yüksek olsa da sıkıştırma yan etkileri çok fazla, o yüzden hala tercih edilmiyor. Ayrıca HDV gibi oturmuş standardı da yok çoğu program direk tanımıyor. HDV'nin çoğu şeyi çok iyi sadece görüntü boyutu sınırına dayandı... Yeni bir format çıkması gerekiyor artık sanırım.
- baço