Arkadaşlar elimde canon 550 d ve 50mm / 18-55 / 28-105 / 75-300 lens takımı mevcut sizce bu kısa film çekmek için yeterli olurmu iç ve dış mekan çekimleri olucak.
Arkadaşım foruma hoşgeldiniz. Lütfen önce biraz gezip özellikle de DSLR bölümünü okuyun. Bu soru defalarca enine boyuna tartışıldı orada.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
öncelikle forumda bulunan yazıları incelemeye halen devam ediyorum fakat kafamı yaptığım çekimler karıştırdı ve konu açma gereği hissettim. yaptığım çekimlerde özellikle cihazda görünen görüntüler bilgisayarda aynı netlikte olmuyor.
Netleme sorununuz olabilir. Kit ve zoom lenslerden büyük keskinlik beklemeyin. Bir de Magic Lantern deneyin, odaklama desteği var. Ayrıca LCDVF gibi birşey kullanarak çekimde ekranı daha net görmeniz gerek. Sadece gözle bakarak LCD'den netleme zor.
Sinema hem bir hastalık hem de tedavisinin ortak adıdır.
Sorularınızı özel mesaj yerine forum üzerinden herkese açık sormanızı rica ediyorum.
Çekime başlamadan önce lcd ekranda dijital zoom yaparak netliği ayarlamalısınız. Aksi halde netlik çok zor olur.
evet zoom olayı büyük ölçüde yardımcı oluyor serkanoca nın dediği gibi. Başka türlü napardık bilmiyorum