Forum

[Sabit] Blackmagic Pocket Cinema Camera / BMPCC4K-6K

1,931 Gönderi
73 Üyeler
0 Reactions
281.2 K Görüntüleme
(@desperado28)
Gönderi: 0

acaba panasonic lumix 12 35mm 2.8 lensi inceleyeniniz varmı? yahut kullanan biri oldumu?

Ben bu lensi panasonic gh4 ile kullandım 12-35 2.8 lensi baya keskin bir lenstir. Hatta şuan olyumpus zuioko 12-40 2,8 pro lensimle black magic pocketta kullanmaktayım. Tavsiye ederim. 12-40 lensin makro özelliğide olduğundan ben onu satıp bu lense geçiş yapmıştım. İşini fazlası ile görür

Gönderildi : 15/12/2018 11:49 pm
(@tarikalpat)

12-35 gh4 ile kullanıldığında crop çarpanı oluyor mu? Yoksa direkt olarak 12-35mm alabiliyor muyuz?

Gönderildi : 16/12/2018 9:08 pm
(@serkan_istanbul)
Gönderi: 31

Yanıtlar için çok teşekkürler. gittiğim kısa film kursunda pocket 4k almak isteyen bir arkadaşta samyang cine lensler var o sebeple şimdilik lens almayacağım. Sadece pocket 4k ve samsung 500gb ssd aldırtacagım yurt dısından. kamerayı alacak arkadaşta canon ef lens var o sebeple kamerayı alırken test etmek için şu adaptörü alsa ef lensler pocket 4k ile çalışırmı acaba? https://www.price.com.hk/product.php?p=243392 FOCUS CANON EOS EF / EFS LENS TO M43 ADAPTOR + CAP diye geçiyor bu adaptoru alsa canon ef 50mm 1.4 lensi pocket 4k ile çalıştırabilirmi acaba? kamerayı test etmek için.

ayrıca pocket 4k yı merak eden arkadaşlar olursa yılbaşından once gelecek kamera kısmetse, bakırkoyde kısa film kursuna gidiyorum, arzu eden olursa kursa gelerek veya buyukcekmeceye gelerek kamerayı gorebilirler uygun oldugum zamanlarda. evimde 4k oynatabilen bilgisayar ve monitorde var.

lens konusuna gelince pocket kamranın eski versiyonunda kısmide olsa dokunmatik netleme vardı galiba sanıyorum kullanılabilir birşeymi kolaylık sağlıyormu faydası oluyormu bilgi veren olursa sevinirim birde pocket kamerada titreşim önleyici olmadığı için gimbal ile veya tripod üstüne sıkıntı titreşim önleyicisi olmayan lens ile sıkıntı yaşarmıyım? tripod ve gimbal üzerinde bile yinede titreşim önleyici özelliği olan lens kullanmak çok önem taşırmı pocket kullanan arkadaşlardan titreşim ve kısmi otofokus konusunda ayrıntılı ve kolay anlaşılır bir şekilde açıklama yorum yazan olursa çok sevinirim.

alacağım ilk lens samyang 12mm t2.2 olsa tavsiye edermisiniz? almayı dusunme sebebim hem hafif bir lens olması hemde crane 2 gimbal ile kullanılabilir follow focus mekanızması ile netleme kolay olabilir gibi geldi (sadece tahmin yurutuyorum) birde cine lenslerdeki t2.2 açıklıgı fotograf lenslerindeki 1.8 f lensler kadar açıkmış diye duydum. ben sony a6500 ile 18 105mm lensi kullanmaktan mutsuzdum cunki kapalı mekanda gunduz bile ektra bir ışık yada flaş kullanmadan f4 diaframda 3200 isonun altında pek birşey cekilmiyordu ve raw fotograflar bile darmadağın oluyordu o yuzden mumkun olsa en açık diaframlı lensi alacağım yine noise kurbanı olmak istemiyorum. samyang lensi uygun fiyata bulabiliyorum.sizinde çok pahalı olmayan 12mm yani full frame de 24mm denk gelen daha açık diaframlı hafif bir lens öneriniz olursa duymak isterim. t2.2 cine normal f lenslere göre 1.8 kadar açık oluyormuş (ne kadar dogru bilmiyorum youtubdaki yorumlara gore yazıyorum) tavsiye edeceginiz lens 1.8 den daha açık olursa sevinirim lumix 12mm 1.2 var biliyorum ama çok pahalı. sigma 18 35mm 1.8 lenside yide ilk aşamada dusunmuyorum çok ağır ve dar açı benim için. yanıt yazan herkese teşekkürler.

Gönderildi : 17/12/2018 1:05 am
(@desperado28)

12-35 gh4 ile kullanıldığında crop çarpanı oluyor mu? Yoksa direkt olarak 12-35mm alabiliyor muyuz?

Panasonic lumix 12-35 bir lensiniz var ise
Gh4 ile kullandığında 24-70 aralığında zoom lensin olmuş oluyor. Eğer Black magic pocket ta kullanırsanız tabiki 4k olmayanın da eski versiyonu olanda 35-105 aralığında bir lensin olmuş olur. Gh4 full Frame bir makine değildir. Panasonic lumix 12-35 crop faktörlü makineler için üretilmiş bir lensdir.

Gönderildi : 17/12/2018 2:10 pm
(@desperado28)

Yanıtlar için çok teşekkürler. gittiğim kısa film kursunda pocket 4k almak isteyen bir arkadaşta samyang cine lensler var o sebeple şimdilik lens almayacağım. Sadece pocket 4k ve samsung 500gb ssd aldırtacagım yurt dısından. kamerayı alacak arkadaşta canon ef lens var o sebeple kamerayı alırken test etmek için şu adaptörü alsa ef lensler pocket 4k ile çalışırmı acaba? https://www.price.com.hk/product.php?p=243392 FOCUS CANON EOS EF / EFS LENS TO M43 ADAPTOR + CAP diye geçiyor bu adaptoru alsa canon ef 50mm 1.4 lensi pocket 4k ile çalıştırabilirmi acaba? kamerayı test etmek için.

ayrıca pocket 4k yı merak eden arkadaşlar olursa yılbaşından once gelecek kamera kısmetse, bakırkoyde kısa film kursuna gidiyorum, arzu eden olursa kursa gelerek veya buyukcekmeceye gelerek kamerayı gorebilirler uygun oldugum zamanlarda. evimde 4k oynatabilen bilgisayar ve monitorde var.

lens konusuna gelince pocket kamranın eski versiyonunda kısmide olsa dokunmatik netleme vardı galiba sanıyorum kullanılabilir birşeymi kolaylık sağlıyormu faydası oluyormu bilgi veren olursa sevinirim birde pocket kamerada titreşim önleyici olmadığı için gimbal ile veya tripod üstüne sıkıntı titreşim önleyicisi olmayan lens ile sıkıntı yaşarmıyım? tripod ve gimbal üzerinde bile yinede titreşim önleyici özelliği olan lens kullanmak çok önem taşırmı pocket kullanan arkadaşlardan titreşim ve kısmi otofokus konusunda ayrıntılı ve kolay anlaşılır bir şekilde açıklama yorum yazan olursa çok sevinirim.

alacağım ilk lens samyang 12mm t2.2 olsa tavsiye edermisiniz? almayı dusunme sebebim hem hafif bir lens olması hemde crane 2 gimbal ile kullanılabilir follow focus mekanızması ile netleme kolay olabilir gibi geldi (sadece tahmin yurutuyorum) birde cine lenslerdeki t2.2 açıklıgı fotograf lenslerindeki 1.8 f lensler kadar açıkmış diye duydum. ben sony a6500 ile 18 105mm lensi kullanmaktan mutsuzdum cunki kapalı mekanda gunduz bile ektra bir ışık yada flaş kullanmadan f4 diaframda 3200 isonun altında pek birşey cekilmiyordu ve raw fotograflar bile darmadağın oluyordu o yuzden mumkun olsa en açık diaframlı lensi alacağım yine noise kurbanı olmak istemiyorum. samyang lensi uygun fiyata bulabiliyorum.sizinde çok pahalı olmayan 12mm yani full frame de 24mm denk gelen daha açık diaframlı hafif bir lens öneriniz olursa duymak isterim. t2.2 cine normal f lenslere göre 1.8 kadar açık oluyormuş (ne kadar dogru bilmiyorum youtubdaki yorumlara gore yazıyorum) tavsiye edeceginiz lens 1.8 den daha açık olursa sevinirim lumix 12mm 1.2 var biliyorum ama çok pahalı. sigma 18 35mm 1.8 lenside yide ilk aşamada dusunmuyorum çok ağır ve dar açı benim için. yanıt yazan herkese teşekkürler.

Lens olarak sana Sigma 18-35 1.8 öneririm. Bu lens ile kullana bilmen için. metaboness speed boster bir adaptör Alman gerekecek alır isen 1.8 olan diaframin 1.2 düşer crop faktörlü olduğundan pocket4k da crop faktör azalmış olacaktır. Yanlız 4 k nin crop faktör çarpanın kaç olduğunu bilmiyorum. Lens olarak önerim bu olacaktır. Samyang cinee lensleri eski pocktte yani 4k olmayan versiyonu nda adaptör almadan kullanabilirsiniz ama 12 mm bir lens pocktte eski versiyonda bile 2.88 bir carpanla carpmaniz gerekir. yani elinizdeki 12 mm lensiniz 45 mm yakın olacaktır. Lens alırken dikkat etmeniz gereken nokta elinizdeki kameranın çarpanın bilip ona göre set dizmek olabilir.

Gönderildi : 17/12/2018 2:34 pm
(@anonymous)

pocket4k'da crop faktör 2x olması lazım. benim anladığım kadarıyla siz tamamen kısa film odaklı alıyorsunuz, yani iş amaçlı kullanmayacaksınız. yine yanlış anlamıyorsam prime lense yakın bir kalitede, iyi bir zoom aralığı olan bir lens arıyorsunuz. panasonic'in o lensini kullanmadım ama sigma 18-35 kullandım. desperado'nun dediğine katılıyorum. ben 18-35i redde kullandım o yüzden sadece geniş açı işlevi görüyordu ama crop factor devreye girince gayet iyi bir aralığa sahip oluyorsunuz. bir de bilmiyor olabilirsiniz, sabit diyaframlıdır. yani 35mm'de yine 1.8 kullanabilirsiniz. panasonic lan lens böyle mi bilmiyorum. bütçe elveriyorsa sigmaya gidin derim ben.

Gönderildi : 17/12/2018 3:11 pm
(@anonymous)

pocket4k'da crop faktör 2x olması lazım. benim anladığım kadarıyla siz tamamen kısa film odaklı alıyorsunuz, yani iş amaçlı kullanmayacaksınız. yine yanlış anlamıyorsam prime lense yakın bir kalitede, iyi bir zoom aralığı olan bir lens arıyorsunuz. panasonic'in o lensini kullanmadım ama sigma 18-35 kullandım. desperado'nun dediğine katılıyorum. ben 18-35i redde kullandım o yüzden sadece geniş açı işlevi görüyordu ama crop factor devreye girince gayet iyi bir aralığa sahip oluyorsunuz. bir de bilmiyor olabilirsiniz, sabit diyaframlıdır. yani 35mm'de yine 1.8 kullanabilirsiniz. panasonic'in o lensi böyle mi bilmiyorum. bütçe elveriyorsa sigmaya gidin derim ben.

Gönderildi : 17/12/2018 3:12 pm
(@kezzap)
Admin

Pocket 4k'da crop 2x evet.
Panasonic'in lensi de sabit diyaframlı evet ama f2.8
Sigma 18-35 orta bütçenin kralıdır lakin mft olarak yok, dikkat edelim.
Adaptör şart.

Gönderildi : 17/12/2018 4:21 pm
(@anonymous)

manuel diyaframı olmadığı için adaptör hayli tuzlu olacak artı olarak 🙂

Gönderildi : 17/12/2018 5:52 pm
(@serkan_istanbul)

Arkadaşlar yanıtlar için çok teşekkürler ben öncelikle yorumlarda cevabını göremediğim iki sorumu yinelemek isterim ancak bu sefer sorularımı numaralandırırsam sizde cevap yazarken soru numarasını belirterek cevap yazarsanız sevinirim.

sorumlarıma gecmeden önce yukarıda linkini paylaştığım adaptor ef bir canon lensi pockette kullanmaya izin verirmi ona cevap yazarsanız sevinirim

Soru 1) bu sorum pocket kameranın önceki versiyonunu kullanmış arkadaşlaradır. pocket kameranın eski versiyonunda sürekli otofokus yok biliyorum ama duran sabit nesneleri bir kereye mahsus netlemek diye bir durum var saıyorum bu kullanışlı birşeymidir? (eski versiyonunda yoksa bile yeni çıkan 4k da var youtubdan bakabilirsiniz) yani 12 35mm bir lumix lens alırsam bu kısmi otofokus özelliğinden yararlanacağımı dusunuyorum youtubda incelediğim videolarda bunu gordum. bu kısmi otofokus kullanılabilir birşeymi işe yaramaz birşeymi enazından gun ışıgında ortam aydınlıkken sabit duran nesneleri çekerken vs. ilk defa manuel otofokus işine gireceğim o yuzden manuel fokusun zorlukları konusunda endişelerim var otofokus kısmide olsa işe yararmı vs yoksa manuel fokus en mantıklı yolmudur pocket kamera kullanmıs arkadaşlardan yorum bekliyorum.

soru 2) bu sorum eski pocketi kullanmış arkadaşlaradır. biliyorsunuz pocket kameralarda eski modeldede yeni modeldede sensörde 5 yönlü titreşim önleme özelliği yok. ancak desteklenen lenslerde titreşim önleme özelliği var mesela lumix 12 35mm nin en son çıkan ikinci versiyonunda guclu bir titreşim önelem özelliği var. ben pocket 4k kamerayı tripod üstünde gimbal ile kullanırken kamera sabitkende sarsıntı çok olurmu? acaba siz keşke lenste titreşim önleme özelliği olsa dediğiniz çok oldumu. aslında elbette bunu sormaya bile gerek yok titreşim önleme özelliği olsa iyi olur tabi diyebilirsiniz. ancak 2.8 diafram hem ciddi anlamda sıg alan derinliği lazım oldugu zaman yetersiz. hemde dusuk ışık performansı konusunda örnegin 1.4 diafram lens kadar kullanışlı degil. sırf titreşim önleme özelliği için 2.8 diaframın zorluklarına değermi karar veremediğim o. siz şimdi 2.8 diafram gayet açık daha ne istiyorsun diyebilirsiniz ama ben 0.95 diafram açıklıgında voightlander lens almayı dusunurken 2.8 diafram açıklığı benim için ne yazıkki yetersiz. yapacağım çekimlerde için sıg alan derinliği ve arka plan bulanıklığı benim için önemli.

soru 3) cevap yazılmış oldugu halde başkalarıda cevap yazıp yorulmasın diye 3 uncu sorumu bu duzeltme yoluyla silip kaldırıyorum çunki sigma 18 35mm kullanmak istemiyorum sabit lens kullanmak istiyorum

öncelikle bu 3 soruma başa soru numarasını belirterek cevap yazabilirseniz çok sevinirim. sorularımın cevabını aldıktan sonra detaylı kullanma amacımı yazacağım ama önce bu soruların cevabını bilmem gerekiyor sorularıma soru numarası belirterek ayrıntılı cevap yazarsanız hem bana hemde posket kamerayı tanımaya çalışan arkadaşlara faydası olacaktır. pocket kamera ile en temel 2 mesele surekli otofokus yapmayışı. sensöründe 5 yönlü titreşim önleci olmayışıdır. bu sorularımada ancak kullanıcı deneyimi dediğimiz ürünü kullanmış arkadaşların kişisel deneyimleri ve yorumları aydınlatıcı olacaktır. yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler

Gönderildi : 17/12/2018 8:42 pm
(@anonymous)

1-önem verdiğiniz şeyler ile almak istediğiniz makine arasında çelişki olduğunu düşünüyorum ben. pocket1'de oto netleme vardı. takip yapmıyordu. otofokus takip özelliği olsa da çok kısıtlı alanda işe yarar bir şey. forumda otofokus kullanan var mı bilmiyorum. ben hiç kullanmam.

2- bu gimbalı nasıl kullanacağınıza bağlı olarak değişir. her iki ihtimali de çokça her gimbalda deneyimlemiş biri olarak body ve lensteki stabilizasyonun faydalı olduğunu söyleyebilirim. olmaması çok büyük bir kayıp değil. insanlar gimballardan sihirli şeyler bekliyorlar, nasıl kullanmanız gerektiğini yeterince deneyimlemediyseniz zamanla manuel fokusta pratik yapmak gibi bunu da halledersiniz.

metabones kullanmadığım için üçü atladım ben 🙂

Gönderildi : 17/12/2018 9:22 pm
(@desperado28)

Arkadaşlar yanıtlar için çok teşekkürler ben öncelikle yorumlarda cevabını göremediğim iki sorumu yinelemek isterim ancak bu sefer sorularımı numaralandırırsam sizde cevap yazarken soru numarasını belirterek cevap yazarsanız sevinirim.

sorumlarıma gecmeden önce yukarıda linkini paylaştığım adaptor ef bir canon lensi pockette kullanmaya izin verirmi ona cevap yazarsanız sevinirim

Soru 1) bu sorum pocket kameranın önceki versiyonunu kullanmış arkadaşlaradır. pocket kameranın eski versiyonunda sürekli otofokus yok biliyorum ama duran sabit nesneleri bir kereye mahsus netlemek diye bir durum var saıyorum bu kullanışlı birşeymidir? (eski versiyonunda yoksa bile yeni çıkan 4k da var youtubdan bakabilirsiniz) yani 12 35mm bir lumix lens alırsam bu kısmi otofokus özelliğinden yararlanacağımı dusunuyorum youtubda incelediğim videolarda bunu gordum. bu kısmi otofokus kullanılabilir birşeymi işe yaramaz birşeymi enazından gun ışıgında ortam aydınlıkken sabit duran nesneleri çekerken vs. ilk defa manuel otofokus işine gireceğim o yuzden manuel fokusun zorlukları konusunda endişelerim var otofokus kısmide olsa işe yararmı vs yoksa manuel fokus en mantıklı yolmudur pocket kamera kullanmıs arkadaşlardan yorum bekliyorum.

soru 2) bu sorum eski pocketi kullanmış arkadaşlaradır. biliyorsunuz pocket kameralarda eski modeldede yeni modeldede sensörde 5 yönlü titreşim önleme özelliği yok. ancak desteklenen lenslerde titreşim önleme özelliği var mesela lumix 12 35mm nin en son çıkan ikinci versiyonunda guclu bir titreşim önelem özelliği var. ben pocket 4k kamerayı tripod üstünde gimbal ile kullanırken kamera sabitkende sarsıntı çok olurmu? acaba siz keşke lenste titreşim önleme özelliği olsa dediğiniz çok oldumu. aslında elbette bunu sormaya bile gerek yok titreşim önleme özelliği olsa iyi olur tabi diyebilirsiniz. ancak 2.8 diafram hem ciddi anlamda sıg alan derinliği lazım oldugu zaman yetersiz. hemde dusuk ışık performansı konusunda örnegin 1.4 diafram lens kadar kullanışlı degil. sırf titreşim önleme özelliği için 2.8 diaframın zorluklarına değermi karar veremediğim o. siz şimdi 2.8 diafram gayet açık daha ne istiyorsun diyebilirsiniz ama ben 0.95 diafram açıklıgında voightlander lens almayı dusunurken 2.8 diafram açıklığı benim için ne yazıkki yetersiz. yapacağım çekimlerde için sıg alan derinliği ve arka plan bulanıklığı benim için önemli.

soru 3) bir lens crop faktor devreye girdiği zaman örneğin canon full frame kamerada 25mm olan bir lensi pocket 4k yeni çıkan kameraya takınca 50mm oluyor onu biliyorum orası tamam ancak metabones ve benzeri adaptor alıp sigma 18 35mm taktığımda full frame karşılığı ne oluyor. normalde 18 35mm 36 70mm oluyor peki adaptör ile kaç oluyor ve ayrıca diafram nasıl crop oluyor 1.8 diafram nasıl 1.2 ye düşüyor onu anlamadım. bu mantığa göre ozaman pocket 4k kameraya samyang cine lens alırken full frame olan canon için üretilmiş modelini alırsam diafram açıklığıda daha geniş halemi gelir? bunu ilk kez duydum. bu konuda gercekten bilgisi olan arkadaşlar varsa cevap yazarsa sevinirim.

öncelikle bu 3 soruma başa soru numarasını belirterek cevap yazabilirseniz çok sevinirim. sorularımın cevabını aldıktan sonra detaylı kullanma amacımı yazacağım ama önce bu soruların cevabını bilmem gerekiyor sorularıma soru numarası belirterek ayrıntılı cevap yazarsanız hem bana hemde posket kamerayı tanımaya çalışan arkadaşlara faydası olacaktır. pocket kamera ile en temel 2 mesele surekli otofokus yapmayışı. sensöründe 5 yönlü titreşim önleci olmayışıdır. bu sorularımada ancak kullanıcı deneyimi dediğimiz ürünü kullanmış arkadaşların kişisel deneyimleri ve yorumları aydınlatıcı olacaktır. yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler

Soru 1 fokus işini focus puller uzmanı yapar. Yada kamerayi kullanan kişi ...sinemada genelde oto fokus çok istenilen bir durum değildir. Duruma sahneye göre fokus yapilir.

Soru 2
Eğer bir Gimball ile kullanır iseniz pek bir sıkıntı yaşamazsınız. Sabit çekimlerde tripot üzerinde de bir sıkıntı yaşamazsınızsiniz.
Eğer bir shouldur omuzluk kullanacaksanız bu konuda kamerayı daha dikkatli kullanmak durumunda olursunuz. Shouldur yani omuz aparatı olmadan makine Kesinliklele çekim yapmaniza müsade etmez makina yani sarsıntı kaçınılmaz olacaktır.. Titreşim engelleyici bir nebze olsun yararı olur. Ama büyük ölçüde sağlamaz. Kamerayı ona göre daha stabil kullandığınız zaman bir problem olmayacaktır.

Soru 3
Şimdi metabones speed booster yani adaptör ne işe yarar. Her adaptör farklı bayonetleri destekler Canon bayonetleri Canon lensleri takarsiniz Nikon ise sadece Nikon lensleri kullanmanızı sağlar. Adaptör ayrıca her adaptör için söylemiyorum crop factoru düşürmez yada diaframin için 1 ile 3 stop aralığında değerde vermez. Ve fiyatları tuzludur. Eğer metabones speed booster in crop factoru ve 3 stop Aralık sağladgi adaptörü alır iseniz 1.8 olan diaframin 1.8 deyken 1.2 nin değerini sana verecek. Ayrıca crop factoru olarak da 1.22 ile carparsan lensi sonucu öğrenirsin. 2 *25: 50mm ise 1.22 çarpı kullanılan lens neyse sonucu da o olur.

Gönderildi : 17/12/2018 9:45 pm
(@serkan_istanbul)

JeyanG Yanıt için teşekkürler aslında tam olarak istediğim kamera dahili olarak raw video çekebilen bir sony a7s3 ama sony nin dahili raw çeken bir full frame kamera çıkarması ve onu 3000 dolara satması önümüzdeki 5 yıl pek mümkün görünmüyor. pocket 4k kamerayı raw video için alıyorum çunki görüntü kalitesi yaptığım işte herşeyin önüne geçiyor. önem verdiğim şeyleri uygun fiyata sunan bir kamera henüz varolmadığı için seçim yapmam gerekiyordu ve dünyanın en fonksiyonel kamerasıda olsa bana raw video kaydı lazım.(birde ricam sizi kastederek konuşmuyorum genel konuşuyorum "sen daha ne istediğini bilmiyorsun çaylak tarzı yaklaşımlar ile birbirimizi üzmeyelim") ve siz yanıt yazdığınız halde 3 uncu sorumu kaldırdım çunki sigma 18 35mm lens te beni tatmin etmedi youtubda izlediğim videolar neticesinde samyang ve benzeri bir sabit lens ten daha iyi bir performans alacağımı düşündüm
Madem gimbal ile tecrubeniz var ozaman size crane 2 ile ronin s arasında iki kat fiyat farkına degermi onu sorayım crane 2 floow focus parcası dahil suan 3250 tl ye kadar inmiş durumda ronin s de follow focus aparatı ile crane 2 nin iki katı fiyata denk geliyor. gimbal ı şu şekilde kullanacağım. yani gimbal haricinde ayrıca yelek ve west arm koll alacağım aynı videoda gorundugu gibi olacak yelek kol ve gimbal
buda ronin s li kombinasyonu yelek west arm vs pek pratik degil diyebilirsiniz ama pratik olması önemli degil gerektiğinde saatlerce çekim yapabilmek önemli. ronin s kullanan bir tanıdıgım 10 dakka sonra kolun yorulup elin titremeye başladığını söyledi.

Gönderildi : 17/12/2018 10:01 pm
(@anonymous)

öncelikle ben işi bilmiyorsunuz manasında bir şey söylemek istemedim. kastettiğim şuydu; bu bir sinema kamerası ve sinema kameralarında ne stabilizasyon olur (çünkü her zaman bir şeyin üzerindedir.) ne de otofokus olur çünkü netlik anlatımın bir parçasıdır. bu iki şeyi verenler aynasız makineler. evet blackmagic bu makine ile bu alana atış yaptı ve haliyle bu zamana kadar bu işler için aynasız kullananlar raw ile çalışmak için buna geçecekler. bu iki şeyi de koyması mantıken gerekirdi. ara tür bir makine yapıp bunu koymaması garip. belki fiyatı aşağı çekmek içindir. neyse size karşı öyle bir niyetle söylemedim yani.
ronin s daha fazla ağırlık taşıyor, daha pahalı olması da bence çoğunlukla dji olmasından kaynaklı. bütçe sıkıntınız yoksa niye ronin almayasınız. weebill kullanmadım ama ben de yaza doğru ya ronin s ya da weebill alacağım. crane 2 almayacağım. bunu önerebilirim.

burada samyang kullanan çok kişi var sanırım ama ben sigma'nın kalitesini samyangdan çok daha iyi buluyorum. bu konuda farklı düşünenin pek çıkacağını sanmıyorum. 18-35 yerine samyang prime set de yapabilirsiniz. benim bütçe sıkıntım olmasa sigma 18-35 alır kapsamadığı noktaya samyang prime alırım. eğer hiç bütçe sıkıntısı yoksa sigma art set yapabilirsiniz.

ayrıca yazdığınızdan sonra aklıma geldi; samyanglarda otofokus mekanizması yoktur. diyafram da manuel.

Gönderildi : 17/12/2018 10:26 pm
(@desperado28)

crane 2 kullanıyorum. Dji ronin kullanmadım bilmiyorum. 2 dakika içerisinde stabilize edebiliyorsunuz. 10 saate yakın. Çekim yapabilirsiniz. Ama Black magic pocktte yazılımsal olarak desteklemiyor. Sony Canon Panasonic ve Nikon video kameraları diafram ISO ve fokus halkasını kullanma imkanı sağlıyor.. gerisi sizin butcenize kalmış. Samyang cine lenslrindense Sigma 18 -35 tercih ederim.. sorduğun diğer sorularının cevabı bir üstteki mesajında açıklamaya çalıştım.

Gönderildi : 17/12/2018 11:01 pm
Sayfa 120 / 129
Paylaş: