Uf isveç çikolatası.
İsviçre olmasın, İsveç uzak. 🙂
Abi görece ucuz lenslerle bile çok iyi görüntü. Sigma 18-35 dediğine göre adaptör olmalı. MFT bayonet yok galiba onda.
Zaten görüntü bazında söyleyecek hiçbir şey yok şu kameraya.
Tüm tartışmaları bir kenara bıraktırır insana. O kadar iyi.
Ama reel kullanım reel kullanım. Ben pocket'i donatıyorum şimdi, onunla ergonomiyi sağlarsam, işte o zaman belki bir opsiyon olur.
abi nette 14-42 kit lensle goruntuler va, harika 🙂 fotografium 10 adalikta getiriyormus. cok ahmakca bir sey yapiyorlar iki tane 128 gb sd karti zorla bunun yaninda satarak 12500 civarina veriyorlar. tek body alamiyorsun. hic sevemedim su firmayi.
12-42'yle görmedim henüz, bakarım.
Saçmaymış cidden. Sabret abi. Bir sene daha bekleyemez misin yeni kamera için. Seneye karar verirsin.
O zamana da hem sorunları görürüz, hem de daha iyi satın alma opsiyonları çıkar.
benim fujiyi ilana koydum bakalım satılırsa ya panasonic ya da blackmagic ya da xt3 yapıcam. beynim yandı artık 🙂 ama fuji çok sinirimi bozuyor küçücük bir update ile xh1'e de aynı 10 bit 422 outputu koyabilir ama yapmıyor. panasonic'in de muhatabı yok türkiyede. netten bakıyorum core edge diye bir harici güç kaynağı var mesela 1500 lira görünüyor ama tr'ye gönderimi yok. fotografium 600 liraya çözebileceğimiz depolamayı bize 2000 liralık sd kart aldırarak çözdürmeye çalışıyor. akratek 9 bin küsüre getiriyor ama ön siparişle, onları da aradım ortalama 1 aya gelir dediler. bir iki ay kamerasız kalmak da benim için risk. şu an işim yok ama çıkabilir.
bir sene bekleyemiyorum sanırım ya 🙂 çok sıkıldım 8 bit işlemekten. bir de benim her günüm kurgu başında geçiyor. biraz işimden keyif alabilmek de istiyorum.
Yani şu an bir alım yolu çıksa Pocket4K alacak gibi konuşuyorsun, doğru mu?
Kamera teoride bütün sorunları, uzun yıllar için çözüyor. Çok büyük konuşmak istemem, teknoloji acayip bir şey, ama en az 5 sene daha pocket'ın üstüne kamera almak gibi bir şey olmaz bozulmadığı taktirde.
Pratikte soru işaretlerimiz var, ama alıp çözüm yollarını bulup etkin hale getirebilirsen çok çok iyi olur.
Getiremezsen de alıcısı çok olur satarsın diye düşünüyorum. Belki de bu riske değer diye düşündün sen de ve tüm bekleyelim tavırlarımıza karşı kamerayı gündemine aldın. Vazgeçmiştin çünkü.
evet galiba fırsat bulursam alicam ama cok sıkıntı yaratacak. rawi cok nadiren kullanirim diyip kendimi vazgecirmeye calisiyorum da gonul kayiyor video izledikce 🙂 o butceye cikabilir miyim bilmiyorum gh4 bile atomos ile 10 bit 422 oluyor, bana 1080 10 bit 422 60 fps yeter bikac yil ama bi yandan da bi kere alip olayi bitireyim diyorum. bmpcc4k'yi yani. benim icin en buyuk iki sorunu enerji ve gimbala takilmasi. uygun v mountlardan tr ye gelir mi bilmiyorum. onlar da pahali baya.
her seferinde güzel oluyor.
acaba panasonic lumix 12 35mm 2.8 lensi inceleyeniniz varmı? yahut kullanan biri oldumu?
bence en güzeli bu ama tr'de yok tabii.
acaba panasonic lumix 12 35mm 2.8 lensi inceleyeniniz varmı? yahut kullanan biri oldumu?
Hocam sorunuz aklımda.
İlk vakit bulduğumda videolarına bakacağım ben de.
https://vimeo.com/306518047/6a0c3e8dc4?fbclid=IwAR3xvMYGQaHBoF42lk7ZWuTP8OniFflcHrNZfHow0Y598HflG4iBJJv1zpY
Alexa vs P4
Yarın gelecekmiş cevabı, ben söyleyeyim ama bence ilki Alexa.